Със фолио или без.. на стъклата какво мислете?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Re: Със фолио или без.. на стъклата какво мислете?

Мнение от 00700 » 30 Май 2013, 1:16

Всичко е въпрос на вкус. С фолио е по практично, поне за мен. По приятно е с него през лятото, не те виждат с кой си в колата, ако сложиш нещо отзад може да ти я отворят само заради едната чанта и т.н. Относно визията ..., зависи от цвета на колата, цветовия нюанс на фолиоти и т.н.
Относно степента на затъмнение и нюансите ... , на снимката по-горе колата е със сив нюанс и около 82% затъмняемост. Има попринцип три основни нюанса (принципа е подобен както при дограмите-стъклопакетите). При еднакъв процент на затъмняемост, %-та на видимоста е различен от вън на вътре, напр.: при 82%, най-тъмно ще е при сив нюанс, по-голяма видимост от вън на вътре при кафяф и ... зелен нюанс.
За фолио на предните стъкла с минимална затъмняемост и нюанс зелено няма да имате никакъв проблем. Ефекта е, че с фолиото се спират вредните лъчи през лятото, вътре е по-приятно и нямате проблеми с закона.
Аз съм отзад с сив нюанс и затъмняемост 82%. Нямам проблем с паркирането. Лятно време е много по-приятно. Има значение кой го слага и какво е фолиото. Както знаете американското е едно от най-добрите. Мойто го сложиха преди 4 години и не е мръднало. Ако иска някой координатите на момчетата да пише на ЛС.
Успех!
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 30 Май 2013, 14:13

Карал съм без тонирани прозорци почти 3 години и като свалих и видях стария салон на кво беше станал от слънцето отзад бързо бързо след swap-а си тонирах прозорците с 90%. За отпред даже бих си сложил от прозрачните с uv филтър пък фолирането нека да е цигания, последни години, etc.
Последна промяна b00st на 30 Май 2013, 14:19, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 30 Май 2013, 14:17

През какъв праг е пропускливостта на фолиото на пазара, 100-80-60....., ?
Аз като паркиращ без огледала, ще бягам от тъмното май, какво мислите за вариантите с по-голяма пропускливост 80% примерно, та дори прозрачно на предните врати, но с максимална филтрация на ултравиолетовия спектър. По-запознатите давайте матриал за дъвкане. :D
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Въглищарка с турбинка
Мечтае да кара: m3 e36

Мнение от marto861 » 08 Юни 2013, 12:43

Както изброиха колегите по горе + ве има доста стига фолиото да е качествено и сложено добре. Аз съм с 3м и съм доволен. Според мен също цвета на колата играе роля дали седи `селско` или не. И въпреки + и - всеки сам си преценява дали да си сложи или не, и според мен не виждам смисъл да пускаш тема някой да ти дава акъл дали да си слагаш или не. Сам си реше колега. Ето ти пример как седи на седан 3М фолио отзад е на 20% пропускливост или 80% затъмнение. Отпред страничните са на 85% пропускливост или 15% затъмнение.
246783_187159894666887_7143388_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Uploaded with ImageShack.us

Потребител
Аватар
Кара: BMW E 39 530 DA
Мечтае да кара: M 6

Мнение от taba4e » 11 Юни 2013, 7:38

Колега, с фолио на всички стъкла/ без предното/ е прекрасно, но органите на реда са лоши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от Amitival » 11 Юни 2013, 21:48

Всичко е въпрос на вкус. С фолио е по практично, поне за мен. По приятно е с него през лятото, не те виждат с кой си в колата, ако сложиш нещо отзад може да ти я отворят само заради едната чанта и т.н. Относно визията ..., зависи от цвета на колата, цветовия нюанс на фолиоти и т.н.
Относно степента на затъмнение и нюансите ... , на снимката по-горе колата е със сив нюанс и около 82% затъмняемост. Има попринцип три основни нюанса (принципа е подобен както при дограмите-стъклопакетите). При еднакъв процент на затъмняемост, %-та на видимоста е различен от вън на вътре, напр.: при 82%, най-тъмно ще е при сив нюанс, по-голяма видимост от вън на вътре при кафяф и ... зелен нюанс.
За фолио на предните стъкла с минимална затъмняемост и нюанс зелено няма да имате никакъв проблем. Ефекта е, че с фолиото се спират вредните лъчи през лятото, вътре е по-приятно и нямате проблеми с закона.
Аз съм отзад с сив нюанс и затъмняемост 82%. Нямам проблем с паркирането. Лятно време е много по-приятно. Има значение кой го слага и какво е фолиото. Както знаете американското е едно от най-добрите. Мойто го сложиха преди 4 години и не е мръднало. Ако иска някой координатите на момчетата да пише на ЛС.
Успех!

Колега немога да повярвам 4 години нз дали колата ти е в гараж,но мойто след 1 година се едно нямаше фолио пак американско......свалих го и си сложих някво за 3 лева,значи 100 по доволен съм не стига че е 3 лева а и е по-тъмно нищо не се вижда и като му дойде времето махам и слагам ново,а за виждането вечер нищо не виждам :lol: но затова си имам огледала :)
Изображение
с американското фолио след събора мин година
Изображение
с китайското за 3 лева :smoke:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3 Изображение

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 12 Юни 2013, 15:17

Да иначе,прав си аз дадох за 80лева за американско казаха че е мн хубаво и сложих,гледам вече 1 година и почнало да пожълтява.
А преди имах както каза колегата по горе китайско от 3 лева 3г небеше мръднало,но трябваше да го махна че не го бях сложих хубаво и така :P
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 00700 » 12 Юни 2013, 20:15

Amitival написа:Всичко е въпрос на вкус. С фолио е по практично, поне за мен. По приятно е с него през лятото, не те виждат с кой си в колата, ако сложиш нещо отзад може да ти я отворят само заради едната чанта и т.н. Относно визията ..., зависи от цвета на колата, цветовия нюанс на фолиоти и т.н.
Успех!

Колега немога да повярвам 4 години нз дали колата ти е в гараж,но мойто след 1 година се едно нямаше фолио пак американско......свалих го и си сложих някво за 3 лева,значи 100 по доволен съм не стига че е 3 лева а и е по-тъмно нищо не се вижда и като му дойде времето махам и слагам ново,а за виждането вечер нищо не виждам :lol: но затова си имам огледала :)
Изображение
с американското фолио след събора мин година
Изображение
с китайското за 3 лева :smoke:

Фолиото ми го сложиха през лятото на 2009 г. Фолиото е 3М. Сложиха го професионалисти, с няколко европейски и американски награди. Цвета е сив стоп, 82% затъмнение. От вън нищо не се вижда, а от вътре като се погледне все едно няма фолио /това не е само мое мнение/. За цялата процедура, задно стъкло+задни странични -240 лв. /работа + материали/. Сложиха го за около 3 часа. Не е мръднало /Колата не е на закрит паркинг./. Нито е тръгнало да се отлепя ... . На същия принцип са тези фабричните, които излизат от завода напр. Струваше си инвестицията. :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 12 Юни 2013, 22:24

Колега, къде сложи фолиото, аз имах на старата ми кола-5 години не беше мръднало при мен, а преди това кога е слагано и аз не знам, как така след една година избледнявало или не ставало за нищо :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 00700 » 13 Юни 2013, 13:33

baitun написа:Колега, къде сложи фолиото, аз имах на старата ми кола-5 години не беше мръднало при мен, а преди това кога е слагано и аз не знам, как така след една година избледнявало или не ставало за нищо :kuku:

Имаш ЛС.
Изображение

Аватар

Мнение от 4len4o » 13 Юни 2013, 16:30

Компакта ми е внесен с фолиото през 2005-та, от Австрия. Не знам какво ми е фолиото, но не е мръднало, даже не знам кога е слагано. :dunno: Учудвам се, че при колеги вече има "рекламации". По-горе четох някакви коментари и за фолио на предното стъкло, то си е направо грубо :mhihi: ...но пък на кой както му аРесва :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i TOURING
Мечтае да кара: M5 E60
Детайли за колата: M-Pack

Мнение от SVETLIO 1988 » 17 Юни 2013, 1:43

и според мен на 35% като се направят всички прозорци без челния стои много добре :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Юни 2013, 20:46

Твърдо за по тъмни прозорци - било тонирани , било с фолио !
Карам колата с фолио (на задните стъкла) от както я имам (вече 7 години ) и съм много , много доволен .... Ogata подчерта подробно и красноречиво :mhihi: кои са предимствата , а също и недостатъците (към недостатъците ще добавя и вероятността за поява на балончета по фолиото , дори да е добре залепено с времето се получават и се налага лепене на ново... При мен сега тая година започнаха да се появяват и ще се лепи ново фолио .... Процента на затъмненост не знам какъв е , но е доста ... За паркирането на зад в тъмното се свиква .... ).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Основно на запад и по писти.

Мнение от bavaretca_tns » 18 Юни 2013, 20:07

към колегата които цетираше законите, ще дам много точен пример.

Преди години тук кадето живея имаше една кука със сива алфа цялата облепена с огледално фолио без челното стъкло и тъпите куки него закачаха даже и в другите градове, а пък имам един френд които беше затамнил бмв -то с доста тъмно фолио и почнаха веднага да се заяждат с него и докато него махна на вички прозорци него оставиха намира.

Какъв е извода живеем в ш......на държава и псувам такива хора като тези куки независимо какви са.Значи за едни законите важат а за други не.
Има една песен написана 90 години която е в сила и днес за милиони няма закони, за кокошка няма прошка.

Аватар

Мнение от 4len4o » 18 Юни 2013, 21:49

bavaretca_tns написа:към колегата които цетираше законите, ще дам много точен пример.

Преди години тук кадето живея имаше една кука със сива алфа цялата облепена с огледално фолио без челното стъкло и тъпите куки него закачаха даже и в другите градове, а пък имам един френд които беше затамнил бмв -то с доста тъмно фолио и почнаха веднага да се заяждат с него и докато него махна на вички прозорци него оставиха намира.

Какъв е извода живеем в ш......на държава и псувам такива хора като тези куки независимо какви са.Значи за едни законите важат а за други не.
Има една песен написана 90 години която е в сила и днес за милиони няма закони, за кокошка няма прошка.

Аз съм колегата, който цитираше законите :mhihi: Заяждали са ме заради тъмните стъкла, но нищо повече. Принципно, ако ти пишат Акт, заради тъмни стъкла, имаш право да пуснеш жалба в районният съд, срещу полицейското управление на Кат, където е направен Акт-а. От цитираните, от мен закони е ясно, че имаме право на затъмняване, на задното (панорамно) и 2-те задни стъкла. Най-добрият ми приятел е адвокат, писали са ми акт заради това, че изпреварвам Неправомерно на Прекъсната линия - просто някакъв си повод да спрат БМВ-то и да се заяждат с шофъора. В жалбата описах, че съм започнал маневрата и в последствие друга кола (3-та кола) се е включила в движението, въпреки това съм я приключил успешно. Закона обикновено е на страната на потърпевшия, но в БГ не винаги е така. Аз не познавам добре закона, а не е зле всеки да го познава. Просто споделих опит. :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E36