питане за масло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: питане за масло

Мнение от b00st » 01 Апр 2012, 3:26

castrol и mobil за мене са непознати думи докато съм на земя различна от американска :mhihi:

ето малко красоти за гледане на отворени матори с различни масълЦа.
http://auto.fishki.net/comment.php?id=106111
http://auto.fishki.net/comment.php?id=106271

кастрол от US и такова купено от магазин в русия.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 01 Апр 2012, 7:28

аз в момента съм с такова и съм доволен уж. не виждам смисъл да се набиват супер пари за масла дето ще ми вършат същата работа, че може и по-лоша - визирам горния пост на з-бууст. пък на 16ка съвсем не виждам смисъл да се сипва такова масло, освен ако не си я охлюзирал. с 2 смени на маслото си купуваш нов мотор :mhihi:
всеки сам си преценява де, кой каквото- такова.

GI_V9_5L-500x500.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 01 Апр 2012, 9:40

mobil за мене са непознати думи докато съм на земя различна от американска

Идва си баш от щатите, в разфасовки по 946 мл бутилката
пък на 16ка съвсем не виждам смисъл да се сипва такова масло, освен ако не си я охлюзирал. с 2 смени на маслото си купуваш нов мотор

Що да няма смисъл, до сега давах по 16лв. за литър за насраното 10в40(гърбеха ме прилично), сега давам по 20лв. разлика от 20лв. на 10к км все ще ги прежаля :D
Карам я на газ, а това загрява повече маслото, както и обичам често да я пържа(няма как, иначе градския транспорт ми свири, че ги бавя :mhihi: ), също и температурите при нас лятото ги знаете какви са ;) А и студените стартове няма да ме притесняват. Най-логично е да сложа точно това.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 01 Апр 2012, 9:47

Dpy написа:Що да няма смисъл, до сега давах по 16лв. за литър за насраното 10в40(гърбеха ме прилично), сега давам по 20лв. разлика от 20лв. на 10к км все ще ги прежаля :D
Карам я на газ, а това загрява повече маслото, както и обичам често да я пържа(няма как, иначе градския транспорт ми свири, че ги бавя :mhihi: ), също и температурите при нас лятото ги знаете какви са ;) А и студените стартове няма да ме притесняват. Най-логично е да сложа точно това.

хаха :mhihi:
викаш преди те гърбеха прилично ся се гърбиш сам :mhihi: добре де, сериозно има ли осезаема разлика ся като си сипал тва от предното?
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 01 Апр 2012, 10:34

Още не съм сложил, само го поръчах вчера, най-вероятно следващата събота и неделя като остане време ще го сменя. Осезаема разлика няма как да има, все пак не сменяме двигателя, а само консуматив :mhihi: .Очаквам да заработи малко по-тихо мотора и да падне разхода една идея надолу. Но дори и да не се случат тия неща, поне ще съм спокоен като я пържа и дори и да се строши, ще знам поне, че не е от моя немърливост.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti
Мечтае да кара: 318ti ;)

Мнение от AutoCoil » 01 Апр 2012, 13:40

Не бива да очакваш по-добър разход при положение, че слагаш масло с 1 идея по-гъсто, защото по този начин увеличаваш вътрешното триене. Говорим за нормална експлоатация.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: му се шейната на дядо коледа
Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW

Мнение от nesko » 02 Апр 2012, 11:02

някой има ли наблюдение над това масло :help:
http://www.autopro.bg/motul-300v-compet ... 50-4%D0%BB
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 02 Апр 2012, 19:14

nesko написа:някой има ли наблюдение над това масло :help:
http://www.autopro.bg/motul-300v-compet ... 50-4%D0%BB

Ако си сигурен в произхода му, не ти трябват впечатления от него. Мотула си е Мотул ;) Особено естерните им масла. Просто трябва да подбереш добър вискозитет спрямо режимите на работа на двигателя, както и да намериш от къде да си закупиш маслото с гарантирано качество. Имай на предвид и, че на мотори с такава експлоатация маслото се сменя доста по-често, щото колкото и да е добро, то в един момент започва да си губи качествата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 м52б20 купе
Мечтае да кара: e46 m3 csl

Мнение от Badr Hari » 02 Апр 2012, 19:37

Добре де с това 15в студен индекс на маслото, не се ли притеснявате за студените стартове на двигателя и особено зимата? Аз съм с 5в50 на мобил и пак докато не загрее двигателя хубаво никакви обороти над 2500. А с това 15 студен индекс направо не знам.
BMW - The Ultimate Driving Machine

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nesko » 21 Апр 2012, 11:32

Колеги преди няколко дни си смених маслото сложих си МОТУЛ 15в50 от начало беше добре но когато я покарах малко повече на пълна газ започнаха да чукат повдигачите дали е от маслото преди това никога съм нямал проблеми :banghead: :help:
колата се кара предимно и само за дрифт студените стартове не са проблем понеже са доста редки ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Апр 2012, 19:17

Преди с какво масло беше? С топъл вискозитетен индекс 50 да почнат да чукат... Да не е менте нещо :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 21 Апр 2012, 19:22

Сподели и от кого/къде го взе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nesko » 22 Апр 2012, 13:43

маслото е купено тука от форума от един колега преди това не знам с както масло е било но така не ми допада и мисля за някаква добавка да си сложа имате ли предложение за някаква добавка :help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 22 Апр 2012, 14:07

nesko написа:маслото е купено тука от форума от един колега преди това не знам с както масло е било но така не ми допада и мисля за някаква добавка да си сложа имате ли предложение за някаква добавка :help:

Щом резултатът е лош за Вас,никакви добавки,а бърза смяна с друго,че щом е тръгнало да прави поразии оправяне няма да има,а само замазване на проблема.Има и друг вариант,предишното да е било с добавка за замазване на нещо.Смяната с ново масло ще покаже точно първото или второто е правилното твърдение.Търсете ОЕМ-ското за мотора,с него най-лесно си проличава за масло или ремонт иде реч.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Апр 2012, 17:50

Баси маслото или баси мотора :mhihi: Чудно ми е що ми писа 100лс-та да се обясняваме за масло и после взе някакво, което ти казах да не взимаш и сега се чудиш какво да правиш? :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36