Няколко въпроса за спортно гърне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
74 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Gerch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '93 318 IS COUPE
- Детайли за колата: '93 318 IS COUPE
M42B18
Re: Няколко въпроса за спортно гърне
vanka7a написа:С правата тръба(на мястото на катализатора) ми дрънчеше със заводската генерация - беше отвратително! След като сложих спортното гърне този резонанс изчезна. Но не е лошо да си сложиш едно от тези малките резонаторчета- сигурен съм, че колата ще зазвучи жестоко. Ако си някакъв фен като мен, на повечко dB направи като мен и няма да сбъркаш. Ще запиша едно клипче, ако искаш и ще те повозяГотино е когато пичове на спирките ти правят така "
"
Да явно като ми остане време ще пробвам с резонатор.
Иначе аз гледам да ми е тихо и да не дрънчи, спортното усещане не го искам вече

Сега все едно карам дрънкаща прахосмукачка

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Gerch написа:Да явно като ми остане време ще пробвам с резонатор.
Иначе аз гледам да ми е тихо и да не дрънчи, спортното усещане не го искам вечеМакар, че си беше тръпка като не съм я карал два три дни и като я запаля и почвам да й се радвам като малко дете на звука
Сега все едно карам дрънкаща прахосмукачка
Остаряваш, колега

- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
Gerch написа:Колега waterboy, аз съм с иска, като я купих ми беше изгнило крайното гърне и още на втория ден отидох да ми го сменят с някакво неръждаемо. Тогава не разбирах грам, сложиха ми го, на вид супер звук супер, обаче като тръгна на дълъг път и направо ми разкатаваше фамилията.
http://www.vbox7.com/play:7a9bdeabc8 - от вътре
http://www.vbox7.com/play:fe7c2d96d9 - от вън. Трябва се слуша със бас.
Много плътен и басов звук, бях със сток катализатор и средно гърне. Реших да махна катализатора - новия резонатор се разпърдя след 1 година. На клипа високите честоти са от него.
Ако искаш, нещо такова колегите са те ориентирали какво да търсиш.
В последствие реших, че ще слагам нещо тихо, взех генерация от 328 (тръби, две малки резонаторчета и крайно гърне) без катализатора. Избуших всичко от иската - изрязах тръбите след ламдата и със гащи присъединих генерацията от 328 -цата. Крайното гърне е неръждавейка и му имах вяра, че ще е здраво
Сега всичко е супер тихо, колата доста се поотпуши, но има нещо което много ме дразни - чува се едно дрънкане, все едно има шепа съчми в генерацията. Особено отчетливо се чува като я изрежа.
Не знам какво е и дали може да се оправи някак. Дали е от изтъняло крайно гърне, или от липсата на катализатор и средно гърне?Ако някой знае да помага![]()
При интерес мога да ви кача клип да я чуете.
от средното гарне е и при мен и на саквартиранта ми е така вади звук като на жигули
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
CooL123Es написа:Gerch написа:Колега waterboy, аз съм с иска, като я купих ми беше изгнило крайното гърне и още на втория ден отидох да ми го сменят с някакво неръждаемо. Тогава не разбирах грам, сложиха ми го, на вид супер звук супер, обаче като тръгна на дълъг път и направо ми разкатаваше фамилията.
http://www.vbox7.com/play:7a9bdeabc8 - от вътре
http://www.vbox7.com/play:fe7c2d96d9 - от вън. Трябва се слуша със бас.
Много плътен и басов звук, бях със сток катализатор и средно гърне. Реших да махна катализатора - новия резонатор се разпърдя след 1 година. На клипа високите честоти са от него.
Ако искаш, нещо такова колегите са те ориентирали какво да търсиш.
В последствие реших, че ще слагам нещо тихо, взех генерация от 328 (тръби, две малки резонаторчета и крайно гърне) без катализатора. Избуших всичко от иската - изрязах тръбите след ламдата и със гащи присъединих генерацията от 328 -цата. Крайното гърне е неръждавейка и му имах вяра, че ще е здраво
Сега всичко е супер тихо, колата доста се поотпуши, но има нещо което много ме дразни - чува се едно дрънкане, все едно има шепа съчми в генерацията. Особено отчетливо се чува като я изрежа.
Не знам какво е и дали може да се оправи някак. Дали е от изтъняло крайно гърне, или от липсата на катализатор и средно гърне?Ако някой знае да помага![]()
При интерес мога да ви кача клип да я чуете.
от средното гарне е и при мен и на саквартиранта ми е така вади звук като на жигули
А аз защо ли си мисля, че е от катализатора, тъй като при is-требителите много явно си проявява след премахването му.

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Тонката написа:
А аз защо ли си мисля, че е от катализатора, тъй като при is-требителите много явно си проявява след премахването му.
Да колега, точно от катализатора е на моето М44 стана такъв звука след премахването ка на кализатора

Колеги и аз имах доста дилеми какво да правя с тази генерация. Най - накрая всичко си остана стоково, демек генерацията от мотора натам си е оригиналната, катализатора не съм го пипал на място си е, само сложих крайно гърне и резултата е ето този, доста съм доволен от звука - http://vbox7.com/play:5d4fbda798
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ако беше пооправил главата преди да мунинговаш щеше да е идеално 

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Нямал е време човека от толкова мунинги 

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
vanka7a написа:Нямал е време човека от толкова мунинги
Стига бре колеги, оставете момчето да Мунингова на мира

- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
Peturcho_bmw написа:vanka7a написа:Нямал е време човека от толкова мунинги
Стига бре колеги, оставете момчето да Мунингова на мира![]()
![]()
+1

Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Последен въпрос от мене колеги харесам съм си вече едно гърне ефтино не ефтино тва нема смисал да го коментираме, че ще го слагам ще го слагам ,въпроса ми е само генерацията на ис-а е на Ф55 а гърнето е с размер Ф63 проблемен ли ще му е монтажа и ще има ли ли разлика ако сложа друго гърне на Ф55?
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
waterboy написа:Последен въпрос от мене колеги харесам съм си вече едно гърне ефтино не ефтино тва нема смисал да го коментираме, че ще го слагам ще го слагам ,въпроса ми е само генерацията на ис-а е на Ф55 а гърнето е с размер Ф63 проблемен ли ще му е монтажа и ще има ли ли разлика ако сложа друго гърне на Ф55?
Нищо му няма ,че е на 63 крайното ти гърне слагай смело и давай газ
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Мерси колега идната седмица ще задвижа нещата и ще споделя резултата 

Моето гърне се чува мн добре но каквото и да слагаме на тия Ис-ки няма да е кой знае какво
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
А някой клип с шестак, ама без катализатор няма ли? Решил съм да махам катализатора но се чудя тръба ли да слагам или резонатор. За сега съм със сток гърне което е грозно и мисля да слагам след време някакво "спортно". Нещо подобно на това, но по-малко:

74 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5