Няколко въпроса за спортно гърне

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '93 318 IS COUPE
Детайли за колата: '93 318 IS COUPE
M42B18

Re: Няколко въпроса за спортно гърне

Мнение от Gerch » 27 Мар 2012, 23:58

vanka7a написа:С правата тръба(на мястото на катализатора) ми дрънчеше със заводската генерация - беше отвратително! След като сложих спортното гърне този резонанс изчезна. Но не е лошо да си сложиш едно от тези малките резонаторчета- сигурен съм, че колата ще зазвучи жестоко. Ако си някакъв фен като мен, на повечко dB направи като мен и няма да сбъркаш. Ще запиша едно клипче, ако искаш и ще те повозя ;) Готино е когато пичове на спирките ти правят така " :yes: " :)

Да явно като ми остане време ще пробвам с резонатор.
Иначе аз гледам да ми е тихо и да не дрънчи, спортното усещане не го искам вече :) Макар, че си беше тръпка като не съм я карал два три дни и като я запаля и почвам да й се радвам като малко дете на звука :driving:
Сега все едно карам дрънкаща прахосмукачка :lol:
Изображение
Един път закрастиш ли се, няма оттърване !!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 28 Мар 2012, 17:11

Gerch написа:Да явно като ми остане време ще пробвам с резонатор.
Иначе аз гледам да ми е тихо и да не дрънчи, спортното усещане не го искам вече :) Макар, че си беше тръпка като не съм я карал два три дни и като я запаля и почвам да й се радвам като малко дете на звука :driving:
Сега все едно карам дрънкаща прахосмукачка :lol:

Остаряваш, колега :mhihi: На мен все още ми е приятно- карам я така 1 година и съм сигурен, че няма да ми омръзне скоро :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i e60 530d e61 535d

Мнение от CooL123Es » 29 Мар 2012, 10:50

Gerch написа:Колега waterboy, аз съм с иска, като я купих ми беше изгнило крайното гърне и още на втория ден отидох да ми го сменят с някакво неръждаемо. Тогава не разбирах грам, сложиха ми го, на вид супер звук супер, обаче като тръгна на дълъг път и направо ми разкатаваше фамилията.
http://www.vbox7.com/play:7a9bdeabc8 - от вътре
http://www.vbox7.com/play:fe7c2d96d9 - от вън. Трябва се слуша със бас.
Много плътен и басов звук, бях със сток катализатор и средно гърне. Реших да махна катализатора - новия резонатор се разпърдя след 1 година. На клипа високите честоти са от него.
Ако искаш, нещо такова колегите са те ориентирали какво да търсиш.
В последствие реших, че ще слагам нещо тихо, взех генерация от 328 (тръби, две малки резонаторчета и крайно гърне) без катализатора. Избуших всичко от иската - изрязах тръбите след ламдата и със гащи присъединих генерацията от 328 -цата. Крайното гърне е неръждавейка и му имах вяра, че ще е здраво :)
Сега всичко е супер тихо, колата доста се поотпуши, но има нещо което много ме дразни - чува се едно дрънкане, все едно има шепа съчми в генерацията. Особено отчетливо се чува като я изрежа.
Не знам какво е и дали може да се оправи някак. Дали е от изтъняло крайно гърне, или от липсата на катализатор и средно гърне?Ако някой знае да помага :help:
При интерес мога да ви кача клип да я чуете. :bchug:

от средното гарне е и при мен и на саквартиранта ми е така вади звук като на жигули
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 29 Мар 2012, 11:01

CooL123Es написа:
Gerch написа:Колега waterboy, аз съм с иска, като я купих ми беше изгнило крайното гърне и още на втория ден отидох да ми го сменят с някакво неръждаемо. Тогава не разбирах грам, сложиха ми го, на вид супер звук супер, обаче като тръгна на дълъг път и направо ми разкатаваше фамилията.
http://www.vbox7.com/play:7a9bdeabc8 - от вътре
http://www.vbox7.com/play:fe7c2d96d9 - от вън. Трябва се слуша със бас.
Много плътен и басов звук, бях със сток катализатор и средно гърне. Реших да махна катализатора - новия резонатор се разпърдя след 1 година. На клипа високите честоти са от него.
Ако искаш, нещо такова колегите са те ориентирали какво да търсиш.
В последствие реших, че ще слагам нещо тихо, взех генерация от 328 (тръби, две малки резонаторчета и крайно гърне) без катализатора. Избуших всичко от иската - изрязах тръбите след ламдата и със гащи присъединих генерацията от 328 -цата. Крайното гърне е неръждавейка и му имах вяра, че ще е здраво :)
Сега всичко е супер тихо, колата доста се поотпуши, но има нещо което много ме дразни - чува се едно дрънкане, все едно има шепа съчми в генерацията. Особено отчетливо се чува като я изрежа.
Не знам какво е и дали може да се оправи някак. Дали е от изтъняло крайно гърне, или от липсата на катализатор и средно гърне?Ако някой знае да помага :help:
При интерес мога да ви кача клип да я чуете. :bchug:

от средното гарне е и при мен и на саквартиранта ми е така вади звук като на жигули

А аз защо ли си мисля, че е от катализатора, тъй като при is-требителите много явно си проявява след премахването му.
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 29 Мар 2012, 20:52

Тонката написа:
А аз защо ли си мисля, че е от катализатора, тъй като при is-требителите много явно си проявява след премахването му.

Да колега, точно от катализатора е на моето М44 стана такъв звука след премахването ка на кализатора :yes: :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от is318m » 30 Мар 2012, 16:43

Колеги и аз имах доста дилеми какво да правя с тази генерация. Най - накрая всичко си остана стоково, демек генерацията от мотора натам си е оригиналната, катализатора не съм го пипал на място си е, само сложих крайно гърне и резултата е ето този, доста съм доволен от звука - http://vbox7.com/play:5d4fbda798

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2012, 18:00

Ако беше пооправил главата преди да мунинговаш щеше да е идеално :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 30 Мар 2012, 18:47

Нямал е време човека от толкова мунинги :mhihi:

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 30 Мар 2012, 19:56

vanka7a написа:Нямал е време човека от толкова мунинги :mhihi:

Стига бре колеги, оставете момчето да Мунингова на мира :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 31 Мар 2012, 0:20

Peturcho_bmw написа:
vanka7a написа:Нямал е време човека от толкова мунинги :mhihi:

Стига бре колеги, оставете момчето да Мунингова на мира :mhihi: :mhihi: :mhihi:

+1 :mhihi:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 31 Мар 2012, 14:30

Последен въпрос от мене колеги харесам съм си вече едно гърне ефтино не ефтино тва нема смисал да го коментираме, че ще го слагам ще го слагам ,въпроса ми е само генерацията на ис-а е на Ф55 а гърнето е с размер Ф63 проблемен ли ще му е монтажа и ще има ли ли разлика ако сложа друго гърне на Ф55?

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 31 Мар 2012, 15:00

waterboy написа:Последен въпрос от мене колеги харесам съм си вече едно гърне ефтино не ефтино тва нема смисал да го коментираме, че ще го слагам ще го слагам ,въпроса ми е само генерацията на ис-а е на Ф55 а гърнето е с размер Ф63 проблемен ли ще му е монтажа и ще има ли ли разлика ако сложа друго гърне на Ф55?

Нищо му няма ,че е на 63 крайното ти гърне слагай смело и давай газ
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 31 Мар 2012, 15:06

Мерси колега идната седмица ще задвижа нещата и ще споделя резултата :winky:

Потребител
Аватар
Кара: E36

Мнение от rob1n » 31 Мар 2012, 20:19

Моето гърне се чува мн добре но каквото и да слагаме на тия Ис-ки няма да е кой знае какво

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 17 Май 2012, 11:06

А някой клип с шестак, ама без катализатор няма ли? Решил съм да махам катализатора но се чудя тръба ли да слагам или резонатор. За сега съм със сток гърне което е грозно и мисля да слагам след време някакво "спортно". Нещо подобно на това, но по-малко: Изображение :paranoid:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36