масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло въпр
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
Re: масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло
CHF 11S не е АТФ, а чисто хидравлично масло, т.е. не става за кутии, да не говоря,
че трудно се намира на нашия пазар и е бая скъпо

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Dream_BMW написа:Чудно ми е това зеленото синтетиката "ATF CHF 11 S" като е заместител на червеното "ATF Dexron 2",дали става и за скоростните кутии които са пригодени за ATF Dexron 2? Такива са кутиите на всички БМВ-та преди 97-а а и на някои и след 97-а.
ми аз сменях и на скоростите,пак го купих от представителя на БМВ Пловдив

цените има бяха (приблизително!)
атф2 -20 и ...лв
атф3- 30 и...лв
мтф- 50 и...лв
мой табелка беше паднала и познай кое ми препоръчаха

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
AutoCoil написа:CHF 11S не е АТФ, а чисто хидравлично масло, т.е. не става за кутии, да не говоря,
мдаа точно си го казал колега САМО ЗА ХИДРАВЛИЧНИ СИСТЕМИ(пише го на кутията

абе то лесно се намира ама е тридесет и... бг лефчета

- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
CHF-Central Hydraulic Fluid
ATF-Automatic Tranmission Fluid
CHF 11S имам за 22 левчета
, ма пък не го препоръчвам за е36 
ПОздрави
ATF-Automatic Tranmission Fluid
CHF 11S имам за 22 левчета

ПОздрави
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Отивай в БМВ дилъра и си купи оригинално!Не е милиони.
Последна промяна Nasko_325TD на 16 Фев 2012, 11:24, променена общо 1 път
Nasko_325TD написа:Отивай в БМВ дилъра и си копи оригинално!Не е милиони.
Абе Наско стига бе брат , четеш ли или само тоя дилър знайш ми то колегата с тва почна че му дали ЗЕЛЕНО ( по тяхната програма е това ама той имал вече червено в колата за това пита ) такова дет нито ти нито друг от повечето изказали се НЕ препоръчва . И сега какво при дилъра ли да ходи масло на 50лв дет уж не е за Е36 да взима или от баничарницата ( така де то къде ли вече го не продават тоз ATF ) за 15 кинта максимум на червено да налита

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
Nasko_325TD написа:Отивай в БМВ дилъра и си копи оригинално!Не е милиони.
тоя пост на кой го написа ве брат

нямаше такава теманякой да е слагал зелено малсо и се учудих защо ми дадоха такова инженерите от мкар

ИЗВОДА;
ми аз си купих от дилъра и кво същия к.р само че по голям

''МОЛЯ ДА ПИШАТ САМО КОМПЕТЕНТИ ХОРА ИЛИ ТАКИВА КОИТО СА ПОПАДАЛИ В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ''
това от първото ми мнение от темата

колеги мисля ,че мойта тема се изчерпа ,сега има доста по актуални и интересни теми да се съсредоточим върху тях

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Е добре де колега,като са т идали такова какво се чудиш!Промивай и сипвай както каза колегата Владобаце.
Аз съм с червено и ми е тежка хидравликата,макар и да е сменяно 2 -пъти за 3 години.
Сега съм намислил да си купя оигинално от БМВ.Ако ще и черно да е.Промивам и сипвам.Поне няма да се чудя дали не е от малсото дето сипах,абе то не е оригинално,ама ми казаха че било много хубаво!Е да де,ама тоя дет ти е казал дали знае за кво иде реч!
Така стана и при мен със скоростите.Никой незнаеше с какво масло са ми оригинално.Е сложиха ми чеврено.В началото нямах проблеми,после почнаха по трудно да влизат почнаха се и темите въ форума.И накрая си казах,абе що не си еб...т майката.Право в Мкар и си платих като пич100 и косур лева за обслужването с маслото и сега не го мисля дали не е от маслото или е то друго!Хората веднага го разбраха какво е.
Ти си преценявай какво ще сипваш,твоя работо,ако искаш и олио сипи!
Аз съм с червено и ми е тежка хидравликата,макар и да е сменяно 2 -пъти за 3 години.
Сега съм намислил да си купя оигинално от БМВ.Ако ще и черно да е.Промивам и сипвам.Поне няма да се чудя дали не е от малсото дето сипах,абе то не е оригинално,ама ми казаха че било много хубаво!Е да де,ама тоя дет ти е казал дали знае за кво иде реч!
Така стана и при мен със скоростите.Никой незнаеше с какво масло са ми оригинално.Е сложиха ми чеврено.В началото нямах проблеми,после почнаха по трудно да влизат почнаха се и темите въ форума.И накрая си казах,абе що не си еб...т майката.Право в Мкар и си платих като пич100 и косур лева за обслужването с маслото и сега не го мисля дали не е от маслото или е то друго!Хората веднага го разбраха какво е.
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Nasko_325TD написа:Е добре де колега,като са т идали такова какво се чудиш!Промивай и сипвай както каза колегата Владобаце.
Много ми е чудно ако си нямал табелка на кутията как са разбрали какво е.Може би по VIN-a да гледат,но при мен не можаха да разберат от VIN-a,че съм с MTF и ми препоръчаха ATF.Добре че имах табелка жълта на която пишеше "MTF" което Гюнтер е сметнал да не се сменя и е написал на табелката "Lifetime oil" както и "No oil change".Но съм сигурен,че не сметнал тази кола да се кара повече от 300-400 000 км,а тя сигурно ги е подминала отдавна,та реших да го сменя и си взех оригинално MTF от тях наливно 45 лв/л.
Като имаш табелка и ти можеш да разбереш какво е и тук има теми в които много добре е описано за всяка табелка какво масло се слага.Сега имам една кутия за 325 ТДС който е 97-а,както е моя,маслото е жълто на цвят а на табелката пише ATF.Ta ми е чудно к'ъв е този жълт ATF.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами някой може просто да е сипал МТФ ,ако не е знаел какво да налее! 

- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
Стига сте писали небивалици, че ще ни дават по телевизията сигурно скоро.
Жълт АТФ има, най-често съм виждал да се използва при ауди/фв около 2000г. Може пък и да спрете да пишете за кутиите на е36 и прослувутото мтф, който се продава на тройна цена при дилъра
Та да обобщя аз пак за неразбралите:
за хидравликата на волана на е36: ATF DII/III-червен, като може да се ползва и полусинтетиката CHF 11s(зелено) за хора с пари, ама файда реално няма, но пък не е вредно.
Поздрави
Жълт АТФ има, най-често съм виждал да се използва при ауди/фв около 2000г. Може пък и да спрете да пишете за кутиите на е36 и прослувутото мтф, който се продава на тройна цена при дилъра

за хидравликата на волана на е36: ATF DII/III-червен, като може да се ползва и полусинтетиката CHF 11s(зелено) за хора с пари, ама файда реално няма, но пък не е вредно.
Поздрави
AutoCoil написа:Стига сте писали небивалици, че ще ни дават по телевизията сигурно скоро.
Жълт АТФ има, най-често съм виждал да се използва при ауди/фв около 2000г. Може пък и да спрете да пишете за кутиите на е36 и прослувутото мтф, който се продава на тройна цена при дилъра![]()
![]()
Поздрави
Колега я уточни за какви небивалици иде реч че не стана ясно щото и половината ти пост пак отива натам . Щото нито си прав че трудно се намира 11S -a на нашия пазар нито че е супр скъпо ( вече ) , ти го даваш на цената на червеното в магазина на БМВ представителя . И за какво безвредно иде реч че кат го гледаш острани няма да ти стане тъжно ли или нещо друго свързано с гумените уплътнения на някои хидравлични системи, щото има значение. Ясно че разбираш ама дай яснота докрай пък и по въпроса за мтф-а кво не му харесваш примерно щото си го има тва е факт .
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
и аз неразбрах
колегите Наско_325тд и auto сoil какво искат да кажат с постовете си ама нейсе 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Да си сипва каквото са му дали и това е.Какво му се чуди толкова.Ако е било червено да я кара с червено,ако е било зелено да я кара с зелено. 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
извода от темата е 1: наско кърти с някой постове 

64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5