масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло въпр

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti
Мечтае да кара: 318ti ;)

Re: масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло

Мнение от AutoCoil » 12 Фев 2012, 11:34

CHF 11S не е АТФ, а чисто хидравлично масло, т.е. не става за кутии, да не говоря,
че трудно се намира на нашия пазар и е бая скъпо :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 12 Фев 2012, 11:34

Dream_BMW написа:Чудно ми е това зеленото синтетиката "ATF CHF 11 S" като е заместител на червеното "ATF Dexron 2",дали става и за скоростните кутии които са пригодени за ATF Dexron 2? Такива са кутиите на всички БМВ-та преди 97-а а и на някои и след 97-а.

ми аз сменях и на скоростите,пак го купих от представителя на БМВ Пловдив :mhihi: ,и там ми казаха че маслото за скоростите е 3 вида(аз от форума си го знаех де :yes: ,има много теми) (конкретно за е36)атф2-зелена табелка,атф3 оранжево и мтф лт2 жълта табелка
цените има бяха (приблизително!)
атф2 -20 и ...лв
атф3- 30 и...лв
мтф- 50 и...лв
мой табелка беше паднала и познай кое ми препоръчаха :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 12 Фев 2012, 11:37

AutoCoil написа:CHF 11S не е АТФ, а чисто хидравлично масло, т.е. не става за кутии, да не говоря,
че трудно се намира на нашия пазар и е бая скъпо :)

мдаа точно си го казал колега САМО ЗА ХИДРАВЛИЧНИ СИСТЕМИ(пише го на кутията :mhihi: )
абе то лесно се намира ама е тридесет и... бг лефчета :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AutoCoil » 12 Фев 2012, 12:08

CHF-Central Hydraulic Fluid
ATF-Automatic Tranmission Fluid

CHF 11S имам за 22 левчета :mhihi: :mhihi: , ма пък не го препоръчвам за е36 ;)

ПОздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 14 Фев 2012, 21:07

Отивай в БМВ дилъра и си купи оригинално!Не е милиони.
Последна промяна Nasko_325TD на 16 Фев 2012, 11:24, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 15 Фев 2012, 0:43

Nasko_325TD написа:Отивай в БМВ дилъра и си копи оригинално!Не е милиони.

Абе Наско стига бе брат , четеш ли или само тоя дилър знайш ми то колегата с тва почна че му дали ЗЕЛЕНО ( по тяхната програма е това ама той имал вече червено в колата за това пита ) такова дет нито ти нито друг от повечето изказали се НЕ препоръчва . И сега какво при дилъра ли да ходи масло на 50лв дет уж не е за Е36 да взима или от баничарницата ( така де то къде ли вече го не продават тоз ATF ) за 15 кинта максимум на червено да налита :mhihi: . И кво оригинално от дилъра БМВ да не произвеждат масло , айде тая тема с маслата е дълга и мъчна , че има място дет продават келява нафта ама и масла повече от дилъра пък и такова БМВ пише на него също ама три пъти по-евтино ( за двигателно давам примера) и нали щото имало много предлагане та затова ама мен ме съмнясва мног тая работа. Полседно позачетох се доста за това зеленото и по чужди сайтове също та навсякъде пише да се Не смесва с АТФ , ама защо никъде не прочетох обяснение, подходящо е за студен климат , но диапазона му е от -40 до +130 градуса по Целзий . Зеленото е синтетично и го препоръчват за по-нови системи ама пък и за БМВ специално го дават от 1994 до 2010г. , по-агресивно е към уплътненията и има прави по-малко мехурчета въздух ( не се пени или поне по-малко ) , а всички могат да си обяснят какво значи това . Та мойто мнение че може да се ползва спокойно , въпрос е и на самата хидравлична система на какво дередже е и най-вече ( щото навсякъде се споменава като забележка ) да се промие добре системата ако се преминава на зелено от червено . Вече оттук нататък кой кво си знае сам и решава сам , ама сега дали ще има разлика и ще я усетиш ли дори и да ги смесиш , мисля Не , но пък и за какъв интервал експлоатация ще иде реч да няма проблем също е важно за някакво крайно заключение. Живи и здрави.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 15 Фев 2012, 1:19

Nasko_325TD написа:Отивай в БМВ дилъра и си копи оригинално!Не е милиони.

тоя пост на кой го написа ве брат :dunno: ,на всички стана ясно от темата че на хидравликата на е36 се слага АТФ Д2,то даже не откриваме ся топлата вода(колегата МЕТОДИ80 има много хубава подробна тема чел съм, но на бързо защото на предната ми кола сам си сменях маслото и нямах проблем,и не съм забелязал, че е описъл маслата с които може да се слагат в хидравличната система)

нямаше такава теманякой да е слагал зелено малсо и се учудих защо ми дадоха такова инженерите от мкар :dunno:(очквах да е атф не съм го отварял на място ,като отидах да си сменям маслото,източих старото,отварям тубата(която е метална ,и не се вижда цвета) и :shock: допитах се до хора които рзабират и те ми казаха няма дерт слагай,ок и аз го сложих и от тубата ми остана количество и си го взех и вкъщи прочетох, че не бива да се смесва с атф и :paranoid: пуснах темата получих адекватни (и неадекватни :mhihi)мнения и тва е няма за кво да го обръщаме на ФЕЙСБУК :nono:

ИЗВОДА;
ми аз си купих от дилъра и кво същия к.р само че по голям :mhihi: вкараха ме във филм със тва масло дет от целия форум никой не кара с такова (е36ците),и уж хубаво ама никой не го препоръчва :dunno: .незнам дали друг път ще отида за масло специално в нашия дилърски магазин :nono:

''МОЛЯ ДА ПИШАТ САМО КОМПЕТЕНТИ ХОРА ИЛИ ТАКИВА КОИТО СА ПОПАДАЛИ В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ''
това от първото ми мнение от темата :yes:
колеги мисля ,че мойта тема се изчерпа ,сега има доста по актуални и интересни теми да се съсредоточим върху тях :ok: и да си караме колите :driving: и нека има по малко теми с кафяв цвят ,да е прилежно и на някои които му се наложи да попита или само да прочете да е нагледно и да създаваме по малко излишна работа за модераторите :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 15 Фев 2012, 2:11

Е добре де колега,като са т идали такова какво се чудиш!Промивай и сипвай както каза колегата Владобаце.
Аз съм с червено и ми е тежка хидравликата,макар и да е сменяно 2 -пъти за 3 години.
Сега съм намислил да си купя оигинално от БМВ.Ако ще и черно да е.Промивам и сипвам.Поне няма да се чудя дали не е от малсото дето сипах,абе то не е оригинално,ама ми казаха че било много хубаво!Е да де,ама тоя дет ти е казал дали знае за кво иде реч!
Така стана и при мен със скоростите.Никой незнаеше с какво масло са ми оригинално.Е сложиха ми чеврено.В началото нямах проблеми,после почнаха по трудно да влизат почнаха се и темите въ форума.И накрая си казах,абе що не си еб...т майката.Право в Мкар и си платих като пич100 и косур лева за обслужването с маслото и сега не го мисля дали не е от маслото или е то друго!Хората веднага го разбраха какво е.
Ти си преценявай какво ще сипваш,твоя работо,ако искаш и олио сипи!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 15 Фев 2012, 10:04

Nasko_325TD написа:Е добре де колега,като са т идали такова какво се чудиш!Промивай и сипвай както каза колегата Владобаце.
Аз съм с червено и ми е тежка хидравликата,макар и да е сменяно 2 -пъти за 3 години.
Сега съм намислил да си купя оигинално от БМВ.Ако ще и черно да е.Промивам и сипвам.Поне няма да се чудя дали не е от малсото дето сипах,абе то не е оригинално,ама ми казаха че било много хубаво!Е да де,ама тоя дет ти е казал дали знае за кво иде реч!
Така стана и при мен със скоростите.Никой незнаеше с какво масло са ми оригинално.Е сложиха ми чеврено.В началото нямах проблеми,после почнаха по трудно да влизат почнаха се и темите въ форума.И накрая си казах,абе що не си еб...т майката.Право в Мкар и си платих като пич100 и косур лева за обслужването с маслото и сега не го мисля дали не е от маслото или е то друго!Хората веднага го разбраха какво е.
Ти си преценявай какво ще сипваш,твоя работо,ако искаш и олио сипи!

Много ми е чудно ако си нямал табелка на кутията как са разбрали какво е.Може би по VIN-a да гледат,но при мен не можаха да разберат от VIN-a,че съм с MTF и ми препоръчаха ATF.Добре че имах табелка жълта на която пишеше "MTF" което Гюнтер е сметнал да не се сменя и е написал на табелката "Lifetime oil" както и "No oil change".Но съм сигурен,че не сметнал тази кола да се кара повече от 300-400 000 км,а тя сигурно ги е подминала отдавна,та реших да го сменя и си взех оригинално MTF от тях наливно 45 лв/л.
Като имаш табелка и ти можеш да разбереш какво е и тук има теми в които много добре е описано за всяка табелка какво масло се слага.Сега имам една кутия за 325 ТДС който е 97-а,както е моя,маслото е жълто на цвят а на табелката пише ATF.Ta ми е чудно к'ъв е този жълт ATF.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 15 Фев 2012, 12:14

Ами някой може просто да е сипал МТФ ,ако не е знаел какво да налее! ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AutoCoil » 15 Фев 2012, 14:16

Стига сте писали небивалици, че ще ни дават по телевизията сигурно скоро.

Жълт АТФ има, най-често съм виждал да се използва при ауди/фв около 2000г. Може пък и да спрете да пишете за кутиите на е36 и прослувутото мтф, който се продава на тройна цена при дилъра :mhihi: :mhihi:

Та да обобщя аз пак за неразбралите:
за хидравликата на волана на е36: ATF DII/III-червен, като може да се ползва и полусинтетиката CHF 11s(зелено) за хора с пари, ама файда реално няма, но пък не е вредно.

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 15 Фев 2012, 23:20

AutoCoil написа:Стига сте писали небивалици, че ще ни дават по телевизията сигурно скоро.

Жълт АТФ има, най-често съм виждал да се използва при ауди/фв около 2000г. Може пък и да спрете да пишете за кутиите на е36 и прослувутото мтф, който се продава на тройна цена при дилъра :mhihi: :mhihi:

Та да обобщя аз пак за неразбралите:
за хидравликата на волана на е36: ATF DII/III-червен, като може да се ползва и полусинтетиката CHF 11s(зелено) за хора с пари, ама файда реално няма, но пък не е вредно.

Поздрави

Колега я уточни за какви небивалици иде реч че не стана ясно щото и половината ти пост пак отива натам . Щото нито си прав че трудно се намира 11S -a на нашия пазар нито че е супр скъпо ( вече ) , ти го даваш на цената на червеното в магазина на БМВ представителя . И за какво безвредно иде реч че кат го гледаш острани няма да ти стане тъжно ли или нещо друго свързано с гумените уплътнения на някои хидравлични системи, щото има значение. Ясно че разбираш ама дай яснота докрай пък и по въпроса за мтф-а кво не му харесваш примерно щото си го има тва е факт .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 15 Фев 2012, 23:34

и аз неразбрах :dunno: колегите Наско_325тд и auto сoil какво искат да кажат с постовете си ама нейсе :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 16 Фев 2012, 2:05

Да си сипва каквото са му дали и това е.Какво му се чуди толкова.Ако е било червено да я кара с червено,ако е било зелено да я кара с зелено. :dunno:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 16 Фев 2012, 3:20

извода от темата е 1: наско кърти с някой постове :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36