замръзнала нафта????

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Re: замръзнала нафта????

Мнение от vanko242 » 03 Фев 2012, 9:47

vld написа:
ogata написа:
didodi написа:Бензина си е класика, на другата ми кола и замръзна нафтата във филтъра :) след като я запалих и налях 1 литър бензин и 10 нафта да се омешат хубаво и сега няма грижи - пали както лятно време :yes: Пропорцията е 10% бензин зимно време :winky: и к'ва да е нафта - всичко е боклук така или иначе.

Пропорциятае 0.5 литра бензин на 10 литра нафта и 1 литър двутактово масло на всеки резервоар :!:
И като ше бъркате такива помии, поне ги бъркайте ден за ден, че тоя коктейл като застои повечко в резервоара, бензина отива нагоре, при помпата пак седи чиста нафта и па няма да можете да запалите.

С 10% бензин не се очудвай ако почне да се обажда паркинсона на клапаните ;)

Колега точно на клапаните няма какво да им стане
И да на 5% бензин пак може да замръзне.
До 30% можеш да сипеш без притеснение, така и така италянците ги карат 50/50 , че вървят повече :mhihi:
Проблема е че ако караш постоянно така ще съсипеш разпръсквачите, и за ГНП не е особенно полезно, но като се добави двутактово масло се елиминира опасността за него.

Това е един мит колега, 2Т маслото коксира при 150 градуса върху същите тия разпръсквачи, нали се сещаш какво става при постоянно зареждане на тоя бъркоч дето си написал? Смазването става от сярата в нафтата и фосфора в добавките в Евро 4, 5 горивата.....http://forum.liquimoly.ru/topic/13514-common-rail/ тук има отговор за всеки....
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от doktormik » 03 Фев 2012, 10:11

bum_bum написа:
doktormik написа:
bum_bum написа:Чудно мойта от Шел що не замръзва вече 2 години :dunno:

явно колега от ШЕЛ до ШЕЛ има бая разлика...

Има ама не и в В Пауърите. Щото нали се сещаш, че тия горива струват 30ст над нормалните и се карат обикновено по-добри коли с тях. И утре като замръзнат няколко С класи на Шел ще им се стъжни. Аз също си пазя бележките от всяко зареждане и утре ако замръзне ще ги търся. Ама тва са митове и легенди... заредил с В Пауър и замръзнала .. :kuku:

добре,не смятам да споря за качествата наа нафтата от бензиностанциите,примерите са ми пред очите,и не карам никои да ми вярва,а и нямам никаква файда да лъжа...аз също имам претенции да си потдържам колата с качествени части и консумативи,хахаха,но има и неща,които не зависят от нас,колкото и да имаме мерак...та по темата-сутринта запали само с едно подгряване,без никакви затруднения и мъки :bowdown: --значи всичко е било от ""хубавите"" горива....замръзляци

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 03 Фев 2012, 10:27

Bum Bum с тия в-поери почнах да карам още когато излязоха, да тогава колата ми осети разликата и вървеше най-добре .....обаче на всяко 3-4то зареждане не беше такааааа :mhihi: Чичкото с цистерната забравяше да сложи добавкатаааа :mhihi: Аз ти гарантирам че на ония температури -24,4 дето бяха в Пловдив НЯМА нафта в БГ която да не замръзне. Декември карах с кофти нафта + бензин и пак не ми замръзна обаче :mrgreen: прави си изводите сам.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Фев 2012, 10:53

vanko242 написа:
vld написа:
ogata написа:
didodi написа:Бензина си е класика, на другата ми кола и замръзна нафтата във филтъра :) след като я запалих и налях 1 литър бензин и 10 нафта да се омешат хубаво и сега няма грижи - пали както лятно време :yes: Пропорцията е 10% бензин зимно време :winky: и к'ва да е нафта - всичко е боклук така или иначе.

Пропорциятае 0.5 литра бензин на 10 литра нафта и 1 литър двутактово масло на всеки резервоар :!:
И като ше бъркате такива помии, поне ги бъркайте ден за ден, че тоя коктейл като застои повечко в резервоара, бензина отива нагоре, при помпата пак седи чиста нафта и па няма да можете да запалите.

С 10% бензин не се очудвай ако почне да се обажда паркинсона на клапаните ;)

Колега точно на клапаните няма какво да им стане
И да на 5% бензин пак може да замръзне.
До 30% можеш да сипеш без притеснение, така и така италянците ги карат 50/50 , че вървят повече :mhihi:
Проблема е че ако караш постоянно така ще съсипеш разпръсквачите, и за ГНП не е особенно полезно, но като се добави двутактово масло се елиминира опасността за него.

Това е един мит колега, 2Т маслото коксира при 150 градуса върху същите тия разпръсквачи, нали се сещаш какво става при постоянно зареждане на тоя бъркоч дето си написал? Смазването става от сярата в нафтата и фосфора в добавките в Евро 4, 5 горивата.....http://forum.liquimoly.ru/topic/13514-common-rail/ тук има отговор за всеки....

Колега прочетох какво пишат руснаците.
Доколкото разбрах там става въпрос за това, че двутактовото масло не е полезно на двигатели с комън рел система , като вредата от него е, че има високо съдържание на пепел и запушва по бързо катализаторите и филтрите за твърди частици на тези автомобили с норма Евро 4 и Евро 5.
Поправи ме ако не съм разбрал нещо правилно.
Тук обаче дискутираме ТДС, който си е прост дизел и единствения начин да изразходваш бозата в резервоара която са ти налялли посред зима на "хубавите" ни бензиностанции е да сипеш нещо в нея което да не и позволява да замръзне.
Аз също не бих си карал колата постоянно с добавен бензин в нафтата, но понеже ми се е случвало преди години да ми замръзне прекрасния алпин дизел, знам какво направих и ми помогна колата да не остане на трупчета 2-3 седмици.
В момента карам с дизел + от ЕКО, като зареждам само на една бензиностанция и освен това колата ми спи в гараж, та няма как да замръзне, но никога не се знае..., просто качеството на горивото тук и в рисия е съвсем различно.
В този форум не намерих как се борят с замръзването на дизеловото гориво.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 03 Фев 2012, 13:14

аз мога да кажа още само,че всичките ми познати,приятели и колеги с дизели,които като мен караха без никакви ""добавки"'-изреваха от замръзнала нафта миналите дни на -24-25 в Пловдив,независимо каква нафта и откъде са сипали...и обратно-всички,които са имали някакви добавени бензин,газ за горене,та дори и спирт-палеха и караха без никакви проблеми.това са фактите.говорим само за подобни добавки в горивото в екстремните минусови температури от -20 и повече....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Фев 2012, 15:41

doktormik написа:изреваха от замръзнала нафта миналите дни на -24-25 в Пловдив,независимо каква нафта и откъде са сипали...

То и в София бяха такива някакви температурите. Аз единственото от което изревах е нечовешки градски разход, деба тоя студ :mhihi:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 03 Фев 2012, 18:22

bum_bum написа:
doktormik написа:изреваха от замръзнала нафта миналите дни на -24-25 в Пловдив,независимо каква нафта и откъде са сипали...

То и в София бяха такива някакви температурите. Аз единственото от което изревах е нечовешки градски разход, деба тоя студ :mhihi:

Изображение

:clap: :clap: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 03 Фев 2012, 21:18

Колеги, няма смисъл да спорите, защото всеки от вас е прав. Докато живеех в София, зареждах само от Шел и нямах никакви проблеми. Веднъж направих грешката да зарея от ОМВ, случи се когато се прибирах за коледните празници във Варна. На следващата сутрин се наложи да сваля гърловините на резарвоара и да изгреба част от желето, което трябваше да е нафта с един чирпак. Не питайте как реагира жената като ме видя. Повече не зареждам от ОМВ, а е на 100 м от нас. Преди няколо месеца се наложи да се преместим в Бургас, а най близката бензиностанция до жилището ни се оказа Лукойл. Реших да пробвам Екто дизела им и цяла есен карах с такова гориво. Всичко беше добре докато преди 4 дена не успях да запаля, а не беше най-студеното време. Оказа се, че или са забравили да сложат химията на дизела , за да стане Екто или никога не е бил. Сложих черта и на Лукойл. Сега започвам да се чудя Еко или Шел. Зареждал съм на Еко в Гърция и съм доволен от горивата им, но няма идея как са в БГ. За Шел подкрепям мнението на bum_bum.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 03 Фев 2012, 21:29

Не може да не е от значение и с какъв горивен филтър е колата и колко е количеството гориво в резервоара.За бензина в нафтата от много хора съм чувал положителни констатации,но за сега не ми се е налагало да прибягвам до там а карам с каквато нафта ми сипят в OMV ili Rompetrol. За съжаление на румънците повече им вярвам от колкото на нашите.Дочух,че техен автомобил обикаля из страната по техните бензиностанции и прави тестове на горивото което се предлага на момента и а не отговори на стандарта на ромпетролското ,а собственика на бензиностанцията е изгубил франчайза.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 04 Фев 2012, 11:59

bum_bum написа:Газ, мас, бензин, оцет.. кво ще ви стане ако карате един месец с хубава нафта.. :kuku:

Някак си не мога да проумея как си купуваш дизелово БМВ и се чудиш каква помия да забъркаш зимата, че да запали и после я пускаш в продава като кола за ценители на цена 20% над пазарната, щото било много гледано :dummy:

Ако визираш мен,се бъркаш колега!Аз на моята вече нищо не и слагам,само от Шел или скъпата на ОМВ.Колата ми запали на -22 без проблем. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 04 Фев 2012, 12:03

Лукойл най-най-скапаната нафта за зимата,преди доста време карах с такава почти година ем пуши като експрес от 20тте ем вървежа не е нищо особено,екто мекто нямаше тогава,но предполагам е същата работа.С еко не съм имал грижи,но не съм и зареждал толкова чесно и не съм я подлагал на зимен тест.Шелска нафта ми е ставала на ..като на кристали :mhihi: ,става въпрос за миналата зима ,но в резервоара нямаше повече от 5-6 литра нафта,запали си ,но с малко зор,като цяло я слагам на 2ро мято след ромпетролската,ако трябва да ги номерирам.Омв скъпа ефтина и тя се предаде на по ниските темп,говоря за гориво,което е към 10-15литра,не повече.Така реших да ги проверя полувината,сега мъча ромпетролската да замръзне,но не ми се получава,онзи ден палих на резерва без проблем.Петрол е като лукойлската,само където не пуши толкова,имам карта за отстъпка и пак не зареждам там.Тука има една при нас Гордан,един път заредих към 4-5 литра температурите бяха около +10 и първите няколко пъти не запали. :mhihi: Та за тия години дето карам дизел съм пробвал почти всичко,най-добрата нафта за мен си остава румънската,не само за зимата,а изобщо,тия боклуци,където ги продават за скъпа нафта,алпин,супер дизел екто и тн,повечето пъти се оказва същата помия,с разликата,че някой си е втълпил,че е по-добра.Това е мойто скромно мнение за 4 зими проби,който иска да вярва. :bchug:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 04 Фев 2012, 12:08

arr0gance написа:Лукойл най-най-скапаната нафта за зимата,преди доста време карах с такава почти година ем пуши като експрес от 20тте ем вървежа не е нищо особено,екто мекто нямаше тогава,но предполагам е същата работа.С еко не съм имал грижи,но не съм и зареждал толкова чесно и не съм я подлагал на зимен тест.Шелска нафта ми е ставала на ..като на кристали :mhihi: ,става въпрос за миналата зима ,но в резервоара нямаше повече от 5-6 литра нафта,запали си ,но с малко зор,като цяло я слагам на 2ро мято след ромпетролската,ако трябва да ги номерирам.Омв скъпа ефтина и тя се предаде на по ниските темп,говоря за гориво,което е към 10-15литра,не повече.Така реших да ги проверя полувината,сега мъча ромпетролската да замръзне,но не ми се получава,онзи ден палих на резерва без проблем.Петрол е като лукойлската,само където не пуши толкова,имам карта за отстъпка и пак не зареждам там.Тука има една при нас Гордан,един път заредих към 4-5 литра температурите бяха около +10 и първите няколко пъти не запали. :mhihi: Та за тия години дето карам дизел съм пробвал почти всичко,най-добрата нафта за мен си остава румънската,не само за зимата,а изобщо,тия боклуци,където ги продават за скъпа нафта,алпин,супер дизел екто и тн,повечето пъти се оказва същата помия,с разликата,че някой си е втълпил,че е по-добра.Това е мойто скромно мнение за 4 зими проби,който иска да вярва. :bchug:

Всичката е лайно,въпроса е коя е по-малко разредена. :lol:
Пък и колко хора са сигурни в колите си че са на 100% изрядни,че хокат нафтата. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 320I
Мечтае да кара: БМВ Е30 М3

Мнение от racer88081 » 04 Фев 2012, 19:17

и бензин да добавяш доволно количество по добре,няма да имаш никъв проблем :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 04 Фев 2012, 21:47

vladobate написа:Нищо против колеги обаче тук в Пловдив Шел и Ромпетрол не вървят все един дол дренки , нищо истинско или поне не колкото го описвате. Това си е така тук у наше село кой иска да вярва и двете съм ги пробвал по няколко пъти няма файда никва. Тука колкото и да е странно най-приличната нафта ( за момента ) е на Еко , не им правя реклама щото за мен са със най-лошото обслужване откъм персонал все едни сопнати са ми тва от години наблюдения и затова ги избягвах ама от доста време ги хфанах с хубаво гориво и ща не ща там сипвам. Само да не става спор прочетох всички други мнения ама мойто си е такова за тоя регион ,ама защо и как и аз нямам обяснение уж не би трябвало да има разлика ама на факт. Градски збягвай Лука за сега , сипвай от Екото ( поне пробвай ) , колеги от друг форум преди някоя година замразяваха различни нафти и резултата беше един успешен само тая на Омв с добавката за зимата , аз отдавна не съм зареждал оттам и нямам пресни впечатления. Иначе си е нормално да позамръзне пробвай първо да постоплиш филтъра.

колегата е абслолютно прав ,със служебната (пежо партнер чисто ново купено само омв алпин дизел или там каквото се казваше 2 години иполовина и 200000 км никви дертове със замръзнала нафта)преди 7-8 години си купих почти нова астра джи(като полицейските) и нея бая я покарах но само на еко и никви дертища,от шела мие замръзвала :no: от лука никога :no:
та извода по нашите геогравски ширини екото май наистина е с най истинските горива,а тва за персонала е вярно че са като бурсуци :mhihi: все едно не си плащаш горивото :comp: :comp: :comp:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 04 Фев 2012, 21:56

bum_bum написа:

Изображение

На баджанака на тдс-а след ревизия на ГНП взе да му показва 4.5 разход , а преди 6 и нещо и сега е на 4.7 и не мърда , градско 95% :mhihi: . Ама аз това не го вярвам ако ще и със камъни да ме замеряте , много сори ама БМВ от завода му дават почти два пъти по-висок пък ся за минусите в температурите е още по . Мойта в много студенот си праскаше 10-ка , е ся на кво да вярвам като знам кви пари оставям в бензинджийницата и мога да смятам на пръсти :mhihi: . Сигурно ми е аут мотора друго обяснение няма ама пусто масло и антифриз не харчи , върви кат хала и пали като късо съединение в трафопост :mhihi: вече си мисля накой ми я краде ама освен жената ( че и нея на дизеларка я качих ) :mhihi: за друг се не сещам. Ще се проверява тая работа не може така.

ПредишнаСледваща

Назад към E36