Масло 5w40 BMW на М50

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Масло 5w40 BMW на М50

Мнение от bum_bum » 03 Фев 2012, 16:59

Такива бяха цените тогава. Мойта предна броня също е тайванска ама броня е едно, филтър, масло, свещи, датчици и т.н. съвсем друго.

Броните по това време все още ги взимах от Германия и си имаха документи и за ТЮФ и т.н. ама никога не съм казал "немски брони".
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 03 Фев 2012, 21:33

bum_bum написа:Такива бяха цените тогава. Мойта предна броня също е тайванска ама броня е едно, филтър, масло, свещи, датчици и т.н. съвсем друго.

Броните по това време все още ги взимах от Германия и си имаха документи и за ТЮФ и т.н. ама никога не съм казал "немски брони".

Е то тогава и да беше казвал,че са немски,нямаше да звучи толкова смешно колкото би звучало сега.
Найстина ми е чудно как търговците продължават да казват,че артикулите им са немски.Ама сигурно ние сме виновни,защото като ни кажат,че са китайски и се врътваме и отиваме при другия който ни казва,че неговите са немски макар,че са на същата цена.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 03 Фев 2012, 21:46

Политика е и на фирмите. Масово се преопакова в Германия китайска стока за да минава за немска. ТСМ например, при колите Мейле. Всичките Джом, Та Техникс, Спорт нещо си и т.н..
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Фев 2012, 21:51

тая тайванската броня къде бях с нея беше по-добро изпълнение от тая къде сега си взех от немско JOM :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 03 Фев 2012, 21:57

Преди имаше смисъл от тия брони, че оригиналните бяха много кът. На тоя етап бих си взел 2 ръка, че даже ако имам късмет може и да е в цвета на колата. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 03 Фев 2012, 23:41

Надявам се,че автора на темата няма да се сърди,че леко му я разводнихме,но той отговора на въпроса му трябва да му е вече ясен.Иначе полезна информация може да получи човек от получилия се дебат.
Пожелавам на bum_bum отново да пробва инициативата с маслата а и не само тях,защото съм сигурен,че има кой да му се довери ,че няма да му бъде пробутано долно и пагубно за колицата му менте.Репутацията е много важно нещо и малко хора успяват да си я защитават достатъчно добре поради желанието си да печелят и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 04 Фев 2012, 12:13

bum_bum написа:Политика е и на фирмите. Масово се преопакова в Германия китайска стока за да минава за немска. ТСМ например, при колите Мейле. Всичките Джом, Та Техникс, Спорт нещо си и т.н..

бе те и Ханкук гумите са корейски ама са си екстра нали ;) Само дето development-a е в Germany. Тва, че е Китайско/Корейско/Тайванско не значи веднага, че е некачествено ;)

Мейле може да има офиси/производство из цял свят, ама всичко е под немски контрол, ако става за въпрос и Мерцедес ще почнат да произвеждат в Китай, в момента произвеждат в Унгария, ама тва кво значи, че вече Мерцедес не е качество ли? ??

FESTO има огромно производство в България (София), ама тая година надминаха всички обороти, които са постигали някога и така ако почна да изреждам колко такива сериозни фирми има с изнесени производства, няма да ми стигне деня.

Всичко е въпрос на това под какво качество и контрол искаш да произвеждаш ;) То стоките няма да почнат да стават по-малко китайски, а точно обратното ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 04 Фев 2012, 12:29

Едно е фирма с традиции, която си изнася производството, съвсем друго фирма, която е основана с цел евтино производство.

Аз Мейле имах на купето. Повече няма да си купя никога.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Фев 2012, 13:26

По темата ...
Колега няма проблем да сложиш 5w40 на М50 ..... НО .... В определянето на типа масло е много важно да си познаваш мотора и като казвам да го познаваш имам предвид да знаеш състоянието на повечето детайли в него , да си ги видял лично с очите си (и разбира се да разбираш какво виждаш).
Ясно е че не всеки може да разглоби мотора си , за да прецени какво масло да сложи , а й не всеки ,дори да види състоянието на детайлите ще знае всъщност какво вижда ... Но наистина за избора на масло трябва добре да познавате мотора си , другия вариянт е да правите опити с различни масла и да следите поведението на мотора ...
От моя опит повечето мотори на Е36 се държат добре с 5в40 (освен ако не е някоя барака , дето са и взели душата от работа и от неподдържане) , особено за зимата е супер , защото е по -добро за студените стартове ... , но потретвам- всичко зависи от състоянието на мотора ...
Няма да коментирам качествата на маслата в БГ и извън , коментирано е и в тази тема и в други ... , но ще кажа , че моите впечатления без значение от къде е маслото , при Е36 след около 6к -7к пробег с едно масло - то губи съществена част от свойствата си , да не кажа , че си е за смяна ... (независимо от отва дали е 5, 10 , 15 в) .... Лично аз процедирам по следния начин и го препоръчвам - зимата карам с 5в40 , лятото с 10в40 (разбира се не винаги се придържам към тази схема и всичко зависи от джоба ) .... От значение е както пробега с едно масло , така и в какъв сезон се кара ... Преди време един уважаван от мен майстор ми беше казал - " С едно масло може да караш две лета , но само една зима !"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 04 Фев 2012, 13:30

bum_bum написа:Едно е фирма с традиции, която си изнася производството, съвсем друго фирма, която е основана с цел евтино производство.

Аз пък Мейле имам на 2те коли и винаги ще ги ползвам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Фев 2012, 13:39

BiTurbo написа:
bum_bum написа:Едно е фирма с традиции, която си изнася производството, съвсем друго фирма, която е основана с цел евтино производство.

Аз пък Мейле имам на 2те коли и винаги ще ги ползвам.

Аз също имам приличен набор от части Мейле монтирани в колата ми и за сега повечето са добре ..... Последно монтирах усилени шарнири от същата марка и за сега като че са добре (въпреки че оня ден започнах да чувам едно почукване , но не съм убеден , че е от тях , пък и всичко е сковало от лед и студ , за това сега изобщо не ми е до проверка на ходова част ... )

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Фев 2012, 13:46

и аз съм доволен от частите на meyle на този етап. а който си мисли, че oem е най-добре е в голяма грешка, особено що се отнася за някой детайли на bmw след 95' къде пластмасата почва да взима превес :no:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 04 Фев 2012, 13:48

И аз придвижваики се по-ледените коловози тези дни ми се счува едно по-силно почукване при по-големите ледени препятствия, но както каза Методи сега не е време за гледане на ходовата част, април ще сменям аморт.-те и ще я погледнем предницата на Miele при минати 5000км в какво състояние е! Но при тези цени, на шарнири, тампони и биелетки, човек спокойно може да си ги сменя всяка пролет така, че не виждам какъв е проблема, особено с цените за труд у прованса :mhihi: !
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 04 Фев 2012, 14:01

колеги докога ще ги коменитрате тия масла бре :mhihi:
аз откакто със си взел компакта масла сменям в оторозиризиран сервиз на BMW (няма да го казвам кой, че да не му правя безплатна реклама),
та значи 10/40 оригинал е 12.80 за литър, смяна - 24кинта,
пък който има някви съмнения за качествата на маслата и на работата в тези сервизи, за негово успокение мога да кажа че новите бмв-та, които се купуват в БГ се обслужват точно там, а не в някви квартални магазинчета, гаражчета и де да знам още какви

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 04 Фев 2012, 16:59

metodi80 написа:По темата ...
Колега няма проблем да сложиш 5w40 на М50 ..... НО .... В определянето на типа масло е много важно да си познаваш мотора и като казвам да го познаваш имам предвид да знаеш състоянието на повечето детайли в него , да си ги видял лично с очите си (и разбира се да разбираш какво виждаш).
Ясно е че не всеки може да разглоби мотора си , за да прецени какво масло да сложи , а й не всеки ,дори да види състоянието на детайлите ще знае всъщност какво вижда ... Но наистина за избора на масло трябва добре да познавате мотора си , другия вариянт е да правите опити с различни масла и да следите поведението на мотора ...
От моя опит повечето мотори на Е36 се държат добре с 5в40 (освен ако не е някоя барака , дето са и взели душата от работа и от неподдържане) , особено за зимата е супер , защото е по -добро за студените стартове ... , но потретвам- всичко зависи от състоянието на мотора ...
Няма да коментирам качествата на маслата в БГ и извън , коментирано е и в тази тема и в други ... , но ще кажа , че моите впечатления без значение от къде е маслото , при Е36 след около 6к -7к пробег с едно масло - то губи съществена част от свойствата си , да не кажа , че си е за смяна ... (независимо от отва дали е 5, 10 , 15 в) .... Лично аз процедирам по следния начин и го препоръчвам - зимата карам с 5в40 , лятото с 10в40 (разбира се не винаги се придържам към тази схема и всичко зависи от джоба ) .... От значение е както пробега с едно масло , така и в какъв сезон се кара ... Преди време един уважаван от мен майстор ми беше казал - " С едно масло може да караш две лета , но само една зима !"

Според мен това е цялата истина за маслата,като вискозитет.Остават различните предпочитания за марки,където всеки си знае сам за себе си!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E36