M42 гасне при студент старт (решен)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Re: M42 гасне при студент старт

Мнение от vaykisss » 28 Ное 2011, 19:44

с червено съм го оградил
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 28 Ное 2011, 19:45

в сервиза маистора го напръска с някъв спрей и веднага промени оборотите

Потребител
Аватар
Кара: е30

Мнение от bmwstil » 15 Дек 2011, 16:27

здравеите колеги неска сложих друг дебитумер на бмвто и за сега пали от парвия пат!утре сутрента щте видя как щте запали като е судено и щте пиша!!! 4е мисалта ми е може някои друг да пробва сас друг дебитумер от бмв работищто само на бензин и да види как е сас паленето и да пиши :yes:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 24 Дек 2011, 0:48

развитие по казуса. след като погледнах доста теми и в чуждите форуми и прочетох как хора сменили всякакви датчици, клапани, маркучи, диса клапи, регулатори на налягания и все още имат проблем с оборотите на празен ход, попаднах на тази тема Проблем с М44 отидох до shell след като падна снега и на почти празен резервоар сипах v power racing, понеже правих едни неща по фаровете и разкачих и закачих пак клемата на акумулатора, карах цял ден из града и оставих колата вечерта. на следващата сутрин врътнах ключа при -2 градуса и оборотомера закова 1100 и плавно свали на 800 оборота без квито и да е колебания, тресене или гаснене. всичко беше мистериозно изчезнало. на следващия ден същото се повтори.
неискам да звучи като реклама ама преди бях пробвал с лукойл 98 който се оказа голям боклук, може би такъв са били сипали тогава незнам, но racing-а определено е най-качествения бензин, който има в бг, колкото до другите "95" представете си с какви боклуци си караме колите :banghead:
ще продължа да следя нещата със студените стартове и ще пиша ако проблема отново се появи :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М44
Мечтае да кара: ///М
Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)

Мнение от Tomekk » 24 Дек 2011, 3:09

Тва за бензина винаги го казваме тия дето сме го разбрали ама никой не слуша и тръгват да набиват пари в датчици дебиломери и секви такива ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 24 Дек 2011, 13:10

според мен е имало ефект от откачането на акумулатора
по този начин си рестартирал системата и тя си е задала заводски функции
и тъй като компа на бмвто е адаптивен след време като порабботи и загреее мотора според мен ще се появи пак същото , както стана и при мен
ходих на диагностика човека каза тука няма нищо нередно според диагностиката
ходих на газаджия и той ми обясно че е срещал и при други бмвта и алфи този проблем
имал решение на въпроса и то било да направи вътре в компа някви работи и да сложел нещо което при всяко връщане на ключа на контакта да рестартира системата , така при всяко ново палене , палиш с заводски настройки

кка мислите да го направя ли това ?
сака ми 20 кинта за таз процедура
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 24 Дек 2011, 14:02

Не се занимавай с глупости ;) , това което ще направи газаджията е да сложи реле на захранването на компа, ти сам прецени колко е добре за електрониката да се включва и изключва постоянно... Отделно ако се появи голям проблем и примерно не можеш да я запалиш какви грешки ще прочетеш в компа?!

ентусиаст
Аватар

Мнение от svilgg » 24 Дек 2011, 16:20

това ме предупреди и той , че понеже това нещо постоянно ще рестартира системата , трябва да имам в предвид че тия малките грешки дето се изтриват при сваляне на акумулатора нямало да могат да се прочитат на диагностика , и да съм знаел като ида да им кажа
ама не няма да си правя експерименти с колата , аз пишман станах че при тоз си сложих газовата ще го еба в печалбаря
СТОЙЧО газаджията от Русе . за него става на въпрос !
преди да си сложа газовата колата вървеше перфектно , сложих газта , мотора умря.и ще ми обяснява тоя че не било от газта ... ари де и баба ми да питам ще знае къде е проблема
Изображение
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 24 Дек 2011, 21:59

и така по-рядко се случва гасненето откакто експериметирах с бензина, но все още се появява, като днес се случи. много е относително понякога го има понякога не. така, че като отивам в близкото бъдеще за смяна на шарнири и тампони ще разследваме проблема на сервизно ниво, че не ми се експериментира на сляпо...

Потребител
Аватар

Мнение от bmwstil » 07 Яну 2012, 14:01

Колеги сменети си дат4ика за температурата тои е проблема а не бензина аз си слойих дат4ик от е36 м40б16 и стана оправи се колата,коренна разлика при паленето !!! :bowdown: А за тези които незнаят каде се намира е под смукателните колектори, те са два дат4ика единия е син (за стрелката на температурата на таблото) а другия е 4ерен ,това е вапросния дат4ик за температурата ( ТЕМПЕРАТУРЕН ДАТ4ИК ) Аз както се вижда по-предишните страници бях писал 4е сам сменил и дебитиумера и имаше разлика но сега е огромнаааа разликата от както сменх тоя прословут дат4ик за температурата !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M42 купе
Мечтае да кара: BMW самолет M power пакет

Мнение от 24vintila » 11 Яну 2012, 20:13

Незнам дали сте го споменали защото не съм чел цялата тема но маркуча за картерните газове създава проблеми с тези обороти, ако колата е 95та имаш клапан за картерните газове купи един масленоустойчив маркуч за 5лв (40лв в дарукар)максимално го скъси за да не ти се прегъне на завоя преди клапана задягащ скобите и направи проба :yes: .
Последна промяна 24vintila на 11 Яну 2012, 20:28, променена общо 1 път
http://www.vbox7.com/play:49888df8 БМВ разход няма

ентусиаст
Аватар

Мнение от svilgg » 11 Яну 2012, 20:16

я ги дай на схема от реалоема , така нищо не ми говорят , син и черен :dunno:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bmwstil » 17 Яну 2012, 21:13

Намират се то4но под смукателните колектори 8)

User
Аватар

Мнение от b00st » 18 Яну 2012, 20:23

не съм за температурен датчик, защото моя си работи виждам го как като е зима навън и мотора държи 1100 оборота отначало като го запаля, а като е +30 падат на 800 веднага :winky:
днес като закарах колата при моя майстор за смени по окачването го питах кво мисли и той го знаеше този проблем, има 1 Е30, М42 с жокери и било същото при него. не е от датчици, стъпкови моторчета, клапани, маркучи и квото и да е...просто от ECU-то. каза ми, че е от картите за гориво, отначало му трябва малко време на ECU-то да си направи сместа в студа и тва е положението.

Потребител
Аватар

Мнение от bmwstil » 25 Яну 2012, 12:21

ами колега смени си го това не6то 4е да се разбере дали ти е прав маистора !и на мене ми беше това което написах по отгоре

ПредишнаСледваща

Назад към E36