325 тдс загря при 180 к в час
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Re: 325 тдс загря при 180 к в час
RusiJR написа:При първия удобен случай ще измия радиаторите колеги и ще ви кажа какъв е бил резултата. Дано да се орпави!
Стискам ти палци,щото при мен не се оправи,просто спря да ми се включва ел.перката ако стоя повечко в задръствания при жеги над 35 градуса.
Значи все пак измиването е имало положителен резултат.Dream_BMW написа:...при мен не се оправи,просто спря да ми се включва ел.перката ако стоя повечко в задръствания при жеги над 35 градуса.
- RusiJR
- Потребител
-
- Кара: 325 TDS
Dream_BMW написа:Koй знае дали не е някоя маалка пукнатина в главата или неплътност в гарнитурата.Ще чакаме да смеси водата с маслото и тогава нещата ще се изяснят.![]()
Колега с това твое мнение много ме притесни.... Само да спомена, че вобще не ми бута от антифриза и когато отворя разширителното казанче, независимо дали топла или студена изсъсква... Ако главата е спукана нямаше ли да не е така...???
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Ако главата е пукната ще ври като чайник и ще надува ..
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
Историята помни и в случаи като моя, в който също няма никакви загуби на течност и надувания и загряване САМО при високи скорости и накрая нещата да приключат със сдухана гарнитура и спукана гллава.
Но аз се придържаме към мнението препоръката на колегите,че трябва да се измие и обслужи всичко по системата.И ако проблема не изчезне да се пробва с един газов анализ или да се търси в гориво-въздушната смес.
Но аз се придържаме към мнението препоръката на колегите,че трябва да се измие и обслужи всичко по системата.И ако проблема не изчезне да се пробва с един газов анализ или да се търси в гориво-въздушната смес.
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
някакви резултати ... и открит ли е проблема 

- roset
- Потребител
-
- Кара: E36 320 M50B20 '92
Дано не сметнеш въпроса за глупав,но при тези скорости има ли кола наблизо пред тебе,че аз веднъж се крих от катаджиите (без винетка съм) зад един бус на около 20-25 метра пред мен и замалко не прегрях колата,оказва се че при тази ситуация попадаш в нещо като въздушен "джоб" образуван от автомобила пред теб и въздушното течение е прекалено слабо за да имаш ефективно охлаждане,иначе проблеми с охлаждането не съм имал.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
И мен силно ме вълнува.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
Нека колегата пуснал темата да каже,иначе аз трудно ще се наема със 180 км/ч да карам зад някой,,и то с дистанция при която да е възможен и въздушен джоб.
roset написа:Дано не сметнеш въпроса за глупав,но при тези скорости има ли кола наблизо пред тебе,че аз веднъж се крих от катаджиите (без винетка съм) зад един бус на около 20-25 метра пред мен и замалко не прегрях колата,оказва се че при тази ситуация попадаш в нещо като въздушен "джоб" образуван от автомобила пред теб и въздушното течение е прекалено слабо за да имаш ефективно охлаждане,иначе проблеми с охлаждането не съм имал.

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Проблема,предполагам е вьв радиатора. Но по-вероятно е да е запушен вьтре...а не отвьн. Имах е38 тдс...загряваше при висока скорост...измих ги отвьн..резултат нулев...смених радиатора....
Малко ме сьмнява теорията като се кара зад даден автомобил и колата да почне да загрява(както и да е)

Здравейте колеги, значи вчера се прибрах от Франкфурт на Мейн и за 20 дни минах 5100к пробвах всичко ,което ми подсказахте да направя и единственното ,което забелязах е че при 180- 190 к колата пуши черно отзад и то през цялото време.През целия път не ми е давала никакви ядове но задържа ли 180 и нагоре стрелката тръгва в дясно и не смея да задържа да видя дали след известно време ще се върне в нормално състояние ,тоест в средата и малко в дясно.Та защо ли пуши при по висока скорост и може ли това да е проблема.При по ниска скорост не пуши освен когато я изрежа и то само докато включи турбото и се стрелне.Вода, антифриз разход никакъв.Масло съм долял около 300- 400 грама като се прибрах.А забелязах , че като е студена също пуши малко докато загрее. 

кола ли ами купи си бмв.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Значи,сега да обобщим.Сменил си водна помпа,термостат и си измил радиаторите,така ли!?А вътре проми ли мотора с лимонтозу(разтвор лимонена киселина). 

- 318_is
- Потребител
-
- Кара: 530i touring
- Мечтае да кара: E39 - М5
Колега ти да няма да правиш кекс с тия Лимонтуза ? Кажи нещо по същественно !
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Не колега,лимонената киселина или оцетната разгражда котления камък и отлаганията от водата по двигателя,които могат да предизвикат запушване!Ти ако искаш ме слушай,твоя работа!