Мнения за окачване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Мнения за окачване
u`F`o написа: и си мисля за някво китайско също. Въпреки вече не съм студент, ама и аз не ги изравям парите... И се чудех като се сложи окачване + шпер + друг мотор + някоя друга шукария и тази кола стъпва на 10+ к... И после?
После си напрайл поредния кенеф за 10к +, който реално няма нищо общо с нормално БМВ и нито мотора е сложен като хората, нито е в състоянието в което трябва да е, нито окачването ти е квото трябва, нито шпера ти има нещо общо с това, дето трябва да е и за 10к караш една пълна скрап. Вместо за тия пари да си стегнеш 20-ката или ИС-ката или квото е там и да имаш перфектна кола имаш едно лайно.

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
bum_bum написа:...
...тука в Германия защитават същата твоя теза, за окачвания над 800 евро...
Последна промяна u`F`o на 19 Юли 2011, 1:26, променена общо 1 път
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Тъй като говорите за окачвания, я кажете как правите реглажа на височина да е еднаква нявсякъде, за тези които имат КоилОвъри... Утре съм намислил да си монтирам окачването което взех от обява във форума на фирма LowTec. Искам да кажа че окачването е страхотно за цената си на пръв поглед, доста се различава от китайските като изработка..
- mecan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: alfa 147jtd 16v-BMW320i E36
- Мечтае да кара: метла
а каква е разликата от Б10 и Б4, че Б10 е една идея по добро ли .мерси за помоща колега. 

Cosworth написа:Тъй като говорите за окачвания, я кажете как правите реглажа на височина да е еднаква нявсякъде, за тези които имат КоилОвъри... Утре съм намислил да си монтирам окачването което взех от обява във форума на фирма LowTec. Искам да кажа че окачването е страхотно за цената си на пръв поглед, доста се различава от китайските като изработка..
Предполагам има белези

Сподели после как е като возия и поведение, че съм се спрял точно на него и в най-скоро време мисля да му скоча.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Cosworth написа:Тъй като говорите за окачвания, я кажете как правите реглажа на височина да е еднаква нявсякъде, за тези които имат КоилОвъри... Утре съм намислил да си монтирам окачването което взех от обява във форума на фирма LowTec. Искам да кажа че окачването е страхотно за цената си на пръв поглед, доста се различава от китайските като изработка..
Аз броях колко навивки остават от едната страна и толкова оставях и от другата. Съответно ги проверих няколко пъти. Сигурно има и други начини, примерно ако са в най-горно положение или в най-долно броиш колко пъти въртиш, ама пак ми се струва по-кофти варианта. Аре сподели после като го сложиш окачването как е

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
LowTec също е китайско. Същата концепция като Мейле-направено и пакетирано в Китай и реекспорт през Германия

И коя версия точно си взел?. Аз съм се насочил към "race" варианта с 20% по твърди пружини и амортисьори.
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Lowtec Comp G9.1, BMW E36:
диапазон на реглаж:
- пр. ос: 30-80 мм.
- зад. ос: 20-60 мм.
тези данни са по TÜV, предната ос реално позволява да се смъкне до 120 мм., задната ос може също да се смъкне с още 15 мм. ако не се монтира чашката!!
От Lowtec не искаха да ни кажат точните данни за твърдост (Bilstein, Eibach и KW също не дават тази информация) - води се фирменна тайна.
За да получим обща представа за настроиките на различните окачвания, Lowtec ни дава следните данни като за средно превозно средство:
- заводско окачване: пруж.: 20 N/мм.; аморт.: 70 N/мм.
- спортно окачване: пруж.: 30 N/мм.; аморт.: 110 N/мм.
- Coilover-и Street: пруж.: 50 N/мм.; аморт.: 150 N/мм.
- Coilover-и Race: пруж.: 60 N/мм.; аморт.: 180 N/мм.
- Coilover-и Motorsport: пруж.: над 70 N/мм.; аморт.: над 200 N/мм.
Coilover-окачването "Comp G9.1" е в графата на "Coilover-и Street".
По друг начин казано, като твърдост си го представи някаде междо М-окачването и пистово окачване - целта на окачването е да се стегне возията на колата но и да има остатък на комфорт.
Надявам се че успях да ти помогна. Не се притесняваи да питаш ако имаш още въпроси!
Това обяснение ми беше дадено от човека който ги продава. Именно се интересувах от Lowtec Comp G9.1 Взех този вариант, предпочитам него на тази цена 439лв, пред Джом или другите "евтини" кОилчета...
За реглажа: специално за белязи не съм оглеждал това с броенето на навивките ще се окаже по добър варант от това да броя колко пъти навивам с инструмента(съответно навивки). Някои сантиметър ще е на помощ+навивките най-вече. Не е трудно просто ще си е играчка...
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
+1 китайските окачване и от мен , аз си купих нови амортесиори задни на Закс и мога да кажа че са пълна отврат.Цената им беше по 75 лева парчето , като се има предвид , че ги зимам от склад на едро с отстъпка 35% и още 30 лева дадох за 2 тампона и стигнах на половината пари на чайна майна....а колата ми все още си прилича на сток кенеф....
С китайското окачване , печелиш визия,возия,и автомобилът много по добре седи на пътя за цената на едно сток окачване от което няма кой знае с какво да те впечатли.
С китайското окачване , печелиш визия,возия,и автомобилът много по добре седи на пътя за цената на едно сток окачване от което няма кой знае с какво да те впечатли.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Аз съм с М-Тех пружини и щанги+Sachs Sport(със щампа на БМВ са
) амортисьори и съм напълно доволен
Наистина е може би малко мекичка,но си е прекрасна ежедневка без чайна майна стъф по нея 
Един казва добри неща за китайските окачвания,друг лоши...най-лесно ще е да намериш колега с такова и да се повозиш...ogata вече е споделил впечатления,но ако не вярваш все ще се намери някой да те повози

Един казва добри неща за китайските окачвания,друг лоши...най-лесно ще е да намериш колега с такова и да се повозиш...ogata вече е споделил впечатления,но ако не вярваш все ще се намери някой да те повози

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Нека да е чайна майна, ти се вземай завоите с триещи странични огледала в асфалта и бъди доволен 

- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
Dpy написа:Нека да е чайна майна, ти се вземай завоите с триещи странични огледала в асфалта и бъди доволен

Най - ТочниЯ
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
Колеги аз пък си мисля че FK е доказана марка на пазара от както започнаха да се произвеждат в заводите на KONI. Много мнения се написаха тука и нищо. Аз съм против китаеца щот сигурноста на в едно купе се влияе най вече от окачването, спирачната система и кормилната уредба. Така че не е препоръчително да се пренебрегва тоя факт. Преди да се кача на Бумера карах Golf с FK за 800лв комплекта. Тук не мисля че окачване за 800лв е боклуче. Пазарувайте само от оторизирани представители на марките. Кви са тия ebay дрън дрън. Няма такова положение. Око да види - ръка да пипне. Аз препоръчвам тоя магазин: http://www.m-cartuning.com/?go=nachalo защото знам че са коректни и доста компететнтни. Да не кажа че е от малкото представители които продават оригиналдЪ.
За да се свържете с нас използвайте Email адресите ни, или формата по-долу.
mcartuning@abv.bg
GSM: 0887 305 505 / 0889 741 010
Централен склад: гр. Горна Оряховица, ул. Странджа 15
Банкови сметки:
Pro Credit Bank клон Велико Търново
BIC: PRCBBGSF
IBAN – ЕВРО – BG26PRCB92301413607310
IBAN – ЛЕВА – BG76PRCB92301013607316
За да се свържете с нас използвайте Email адресите ни, или формата по-долу.
mcartuning@abv.bg
GSM: 0887 305 505 / 0889 741 010
Централен склад: гр. Горна Оряховица, ул. Странджа 15
Банкови сметки:
Pro Credit Bank клон Велико Търново
BIC: PRCBBGSF
IBAN – ЕВРО – BG26PRCB92301413607310
IBAN – ЛЕВА – BG76PRCB92301013607316
колко от тоя форум карат със коили за 1000е а ???
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“