Заслужава ли си 320 Е36 автоматик?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: умряло 316 автоматично купе
Мечтае да кара: lancia HF integrale
Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик

Re: Заслужава ли си 320 Е36 автоматик?

Мнение от роско бмв gr » 31 Мар 2011, 1:57

Колега аз имам 316 автомат.Ами да ти кажа колата си е супер и си върви нормално,и си харчи нормално,смених маслото на кутията,не е скъпо бех си взел едно от Гърция за 40 лв-5л.и си джиткам и съм доволен.Е да ако го сравншвам с ланчията която покарах 2-3 години hf1600 турбо,132 коня нема нищо общо,но ако не искаш да се гониш по светофарите и да даваш грешни пари за бензин,щото някой бил по-бърз от теб 320 автомат, ако всичко му е наред е супер мазна машина.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 31 Мар 2011, 9:36

Аз съм на мнение, че колата не би трябвало да е мудна, особено старта. Автоматика има доста взривен старт, по принцип. Обърни внимание дали сменя плавно предавките и дали не ги "мята" нагоре-надолу без причина. Мен повече ме притеснява това тресене на мотора. Този шестак е един от двигателите с най-добра култура на работа , в света. Той не трябва да мърда, а камоли да тресе :). Ако много си се навил на този екземпляр, по-добре прежали едни 100 лв и я закарай в оторизиран сервиз или поне с доста добра диагностика за БМВ.

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 31 Мар 2011, 10:34

Мой приятел имаше 320 автомат... мога да кажа само че върви като 16-ка и гори като М-ка... най-нелогично създадената кола правена от БМВ :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 31 Мар 2011, 10:43

подкрепям Оги, не върви и харчи като змей.

П.П Има и по нелеп вариант 318тдс автомат
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 31 Мар 2011, 10:57

няма ли кои да я заключи тази тема...
това са си някакви субективни твърдения които нямат нищо общо с реалното..
аз се басирам че от 5000000 мнения
не повече от 3 ма са сядали в БЕНЗИНОВ автомат ... но.. :dummy:
Изображение

Аватар

Мнение от chimeto » 31 Мар 2011, 11:00

Колеги спрете с тия 2.5/2.8.
Аз главно си взимам тази кола понеже ще я ми я продават на изгодна цена (а може би има проблем и това се опитвам да разбера).
Аз знам какво да си взема ако имам пари - М5 Е60...

За момента само към 320 коментари - първият път като пуснах фарове/климатроник и ми паднаха леко оборотите но нямаше голяма промяна в оборотите , смисъл да ги мени често един път заглухнаха колата леко притриса 5-6 секунди и се оправи и пак се качиха на 800 някъде.

На мен пределно ми е ясно че е мъртвен колата, но аз няма да я взимам за гонки, че последната така я бракувах.

Главно ме интересува цената на едно хубаво маслото за скористите и дали сам мога да си го сменя.
За диагностика ме насочете някъде в Благоевград +/- 50км
Дайте информация за застраховки, данаци и т.н.

как минава регистрацията в кат и т.н.

поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Мар 2011, 11:56

Колега, пуснах ти темата, защото явно беше чел във форума преди това, но вече започваш да питаш неща, които са дискутирани многократно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 31 Мар 2011, 14:42

chimeto написа:Колеги спрете с тия 2.5/2.8.
Аз главно си взимам тази кола понеже ще я ми я продават на изгодна цена (а може би има проблем и това се опитвам да разбера).
Аз знам какво да си взема ако имам пари - М5 Е60...

За момента само към 320 коментари - първият път като пуснах фарове/климатроник и ми паднаха леко оборотите но нямаше голяма промяна в оборотите , смисъл да ги мени често един път заглухнаха колата леко притриса 5-6 секунди и се оправи и пак се качиха на 800 някъде.

На мен пределно ми е ясно че е мъртвен колата, но аз няма да я взимам за гонки, че последната така я бракувах.

Главно ме интересува цената на едно хубаво маслото за скористите и дали сам мога да си го сменя.
За диагностика ме насочете някъде в Благоевград +/- 50км
Дайте информация за застраховки, данаци и т.н.
как минава регистрацията в кат и т.н.

поздрави

Когато пуснеш климатика (бутончето със снежинката) е нормално за момент да ти паднат с малко оборотите и да се нормализират. Компресора на климатика се включва и натоварва мотора и затова малко падат, след което колата сама си покачва малко оборотите за да компенсира. Но съм на мнение, че при покупка на каквато и да е кола една диагностика и преглед на ходова част са задължителни. Един приятел за малко да се нашие с едно Е46 323 купе, което привидно беше в отлично състояние, ама на канала като я видяхме отдолу задницата как беше ударена (можеби в бордюр) и колко нескопосано беше позакърпена.....добре, че нея взе. Отваряй си очите и задължително да я прегледат преди да я платиш.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

Аватар

Мнение от chimeto » 31 Мар 2011, 16:29

Е тя няма транзитни номера как да я откарам на канал да я погледнем а и не разбирам мн мн... иначе гледах подкалниците дали да здрави понеже най-често по тях може да се ориентира човек дали е имало някакви удари.
Мисля да я плащам и на технически преглед като я двигнат да я погледнем.

Ще го мисля и ще писка какво е станало и пак питам за диагностика в блг ОСВЕН БМВ сервиз там ще ми смъкнат няколко кожи и едвали ще свършат добра работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 31 Мар 2011, 18:11

ние ти говорим с най-добри чувства щотото ще ти харчи като зил ... и ще мине някой пичага с 2.8 дето му харчи 2 литра по-малко от тебе .. автоматичните скорости са изключително скъпи и като гледам са се разтропали тракат хлопат аз съм карал е36 автомат 2.8 и там влизаха толкова лесно и плавно .. незнам :nono:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 31 Мар 2011, 18:13

По-добре дай в БМВ 100 лв. за диагностика ПРЕДИ ДА Я ПЛАТИШ, отколкото после да набиеш няколкостотин по ремонти. И наистина обърни повечко внимание на ск. кутия, че после да не ревеш :)

Аватар

Мнение от chimeto » 31 Мар 2011, 21:26

Вие може би не ме разбрахте.... аз като хвана ръчката и НЕ държа спирачката и преместя лоста на др предавка има едно такова глухо тропане НО когато я държа почти не се чува.
Знам че не трябва да е така понеже на един фр е46 320Д изобщо не се усеща като сменя скоростите...
Аз си мисля, че никога не е сменяно маслото в скоростите и от там идва всичко...
Иначе трудна работа ще стане с прекарването на автомобила до др край на града за една диагностика БЕЗ номера а човека ЯКО ще позеленее като види че освен всичко до момента което направих искам и на сервиз да я закарам хахаха :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 31 Мар 2011, 21:28

По повод претрисането на мотора.Опитай се да локализираш шума само на мотора.Чуеш ли шум от клапани ,бягай ,иначе ще се вкараш в страшен филм!А по повод автоматика.Имай предвид ,че турбо съединителя винаги работи с някакъв момент на приплъзване и ако няма ОД ,а този няма ,разхода и на извънградско ще е по голям.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: умряло 316 автоматично купе
Мечтае да кара: lancia HF integrale
Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик

Мнение от роско бмв gr » 31 Мар 2011, 21:40

Да да ама не,особено извън градско гори по-малко от нормална ръчка.Имам и рено автомат и гарантирам че гори по-малко.Извънградско с 120-130 с климатик с един резервоар минавам около 700км,натоварена с детска количка три куфара и т.н.Сега ще рипнете и ще започне една-не е вярно,глупости говориш,ти пък какви ги дрънкаш,моята гори 5 на сто извън града,но аз имам такива наблюдения а карам автомат от 6 години.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 31 Мар 2011, 22:02

Освен казаното от мен по горе,автоматика убива 5-7 % от конете ,понеже храни и хидравлична помпа ,която държи хидр. пакети зацепенни.Така, че ако караш същото рено с ръчка и по същия начин ,ще даде по-малък разход - гаранция!

ПредишнаСледваща

Назад към E36