Стрелка на разходомера!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Стрелка на разходомера!!
Само да попитам на Компакта като няма икономайзер и сложа от кола с такова табло ще отчита ли тази стрелка въобще..попринцип ще го взема заради милите и многото цифри по километража,че по ме кефи,лично мое мнение.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

vladi_a_i написа:Само да попитам на Компакта като няма икономайзер и сложа от кола с такова табло ще отчита ли тази стрелка въобще..попринцип ще го взема заради милите и многото цифри по километража,че по ме кефи,лично мое мнение.
При Компакта, няма да тръгне директно. Ама е лесно да се подкара, особено ако имаш OBC. Освен таблото трябва да вземеш и едно пинче от бялата букса на колата донор с черно/бял кабел. И ако имаш борд комп от неговата букса пин номер 3(също черно/бял кабел) го свързваш с таблото. А на бялата букса мисля беше пинче 21.
Ако нямаш борд комп пускаш кабела от таблото до двигателната инсталация...до кръглата букса до бушониерата...там търсиш пин 24 същия цвят и разходомера тръгва.
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!
нали се сещаш, че това е технология от 20 години!Отчита моментен разход
и въпреки, 4е на спряло положение стрелката ти е на 0 , бмв-то пак си гори 1.0- 1.2
айде безаварийна!

- tosho_72
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS + 330ci
- Детайли за колата: черни :)
kraiso написа:нали се сещаш, че това е технология от 20 години!Отчита моментен разходи въпреки, 4е на спряло положение стрелката ти е на 0 , бмв-то пак си гори 1.0- 1.2
айде безаварийна!
В спряло положение на колата стрелката не е на 0 а е в крайно дясно положение което е... безкрайност и отчида разхода за изминалите километри,а не работата на място

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
tosho_72 написа:kraiso написа:нали се сещаш, че това е технология от 20 години!Отчита моментен разходи въпреки, 4е на спряло положение стрелката ти е на 0 , бмв-то пак си гори 1.0- 1.2
айде безаварийна!
В спряло положение на колата стрелката не е на 0 а е в крайно дясно положение което е... безкрайност и отчида разхода за изминалите километри,а не работата на място

u`F`o написа:Е хубаво, ако стрелката на разходомера отчита вярно, то моята е36 с М50Б20 с 80км/ч харчи повече отколкото с 90км/ч. Разходомера ми седи на 9л (между 8 и 10л) при 80км/ч на 5та скорост и като кача на 90км/ч и разходомера започва да сочи 8л - WTF![]()
![]()
BTW някой играл ли си е да засича М50Б20 на извънградско с бабешко каране 80-90км/ч и 100-120км/ч? Защото гледам, че по каталожни данни й дават на 20ската 6,5л при 90км/ч и 8.0л при 120км/ч... Т'ва някой успявал ли е да го постигне или е в сферата на научната фантастика?
Аз засичах с мойта до морето....същия мотор Ванос...даде ми 6.7 л./ 100км айде да ги кажем 7 литра със скорост 130-140 през целия път...( 2ма човека с багаж) Иначе стрелката си седеше на 8-9 литра...
Забелязал съм че като карам със 100-110 примерно колата харчи повече.....или просто такова чувство имам

- choki_pk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с два километража
- Мечтае да кара: e36 М3 COUPE
Аз за моя мотор м40б18 92г по назад дето казвах,че с 10 лв съм минал 25 километра и изгаснах(а очаквах да мина поне 30) и се оказа,че ми е дало огромния разход само< защото всяка вечер излизах за километър и половина в най-големия студ,оставях колата пред кафето за 2 часа и така дефакто двигателя НЕ загряваше.Оня ден с 20 лв си направих експеримент от Перник до София Младост4 по околовръстното със 8,5 литра минах 103,4 км след което изгаснах сипах още 5 кила колкото да стигна бензиностанцията и сега пак ще засичам колко гори
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
tosho_72 написа:kraiso написа:нали се сещаш, че това е технология от 20 години!Отчита моментен разходи въпреки, 4е на спряло положение стрелката ти е на 0 , бмв-то пак си гори 1.0- 1.2
айде безаварийна!

54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4