Струва ли си ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Струва ли си ?

Мнение от vld » 18 Фев 2011, 14:00

In_Memoriam написа:Според мен по-лошо от дизелова Е46 за 7500 лв. е само Е39 за 5900 лв. :lol: Не знам колега, отново няма как да ти дадем обективно мнение, гледайки само обявата. На мен са ми съмнителни автомобили на толкова ниски цени. Единственото нещо, за което се сещам е разликата в цените за поддръжка на Е36 и Е39, така че си прави сметките.

Колега извинявай ма ти колко искаш да струва тая 14 годишна кола?
А само неразбрах кое му е лошото на Е46 320д? това че има екземпляри за по 6-7к лв. или нещо мотора не ви харесва?
Щото гледам че има мнения в темата, че бил скапан М47?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 18 Фев 2011, 14:34

Личните ми наблюдения са, че 14-годишни Е36-ци (запазени) вървят около 6000... тази Е39-ка не ти ли се струва съмнителна ? Разбира се винаги има изключения, затова неслучайно казах, че по обява не може да се коментира кола.
Никой не е казал, че M47D20 е лош (но е по-лош от M47TUD20). Въпроса беше, че за 1500 лева + над тези, които струва въпросната Е36, може да се вземе само някоя Е46 с изморен двигател, и то по стария - 136 к.с. Според мен е по-добре за тези пари една гледана Е36-ца :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 18 Фев 2011, 16:13

Моето мнение е на база опит с Е36 и Е39 - бензинови:

Прилично Е36 се намира за около 4 бона и оттам до 6 бона имаш обслужване, гуми, застраховки и т.н.. След това може би ще имаш прилично Е36, или най-малкото технически сигурно 8)

Е39 се взима за около 6 бона и там имаш още 2 бона за обслужване, гуми, застраховки и т.н.Т.е за да караш що годе прилично Е39 трябва да имаш 8 000лв

Колегата е посочил кола за 6 хиляди, така че спокойно влиза и в двата модела.

А за дизела нямам преки впечатления :D

Е36 за 6 бона трябва да е без забележка + гаранция че е поддържана
:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 18 Фев 2011, 21:55

Колега , противно на повечето коментари до тук , аз ще кажа , че колата не е лоша ... Само трябва да се махнат фаровете , стоповете и фолиото на капака ... Това са гурбо около 500-600лв. , сваляш им ги от цената ... Ако изобщо решиш да ходиш да я видиш , огледай да не е удряна , че нещо много подозрително свежа стои боята и в комбинация с тия фарове и стопове , лично на мен ми е малко "неестествено" .... Лично на мен джантите ми харесват много ...
Само не разбрах какво лошо и неестествено има в това една Е36 да струва 6000 лв ?
Ако в дадена кола има много сменени елементи с нови , ако е стегната и здрава , не виждам защо тя да не струва толкова , че и повече ... Не искам да влизам в спорове и полемики !!

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 18 Фев 2011, 23:58

metodi80 написа:Колега , противно на повечето коментари до тук , аз ще кажа , че колата не е лоша ... Само трябва да се махнат фаровете , стоповете и фолиото на капака ... Това са гурбо около 500-600лв. , сваляш им ги от цената ... Ако изобщо решиш да ходиш да я видиш , огледай да не е удряна , че нещо много подозрително свежа стои боята и в комбинация с тия фарове и стопове , лично на мен ми е малко "неестествено" .... Лично на мен джантите ми харесват много ...
Само не разбрах какво лошо и неестествено има в това една Е36 да струва 6000 лв ?
Ако в дадена кола има много сменени елементи с нови , ако е стегната и здрава , не виждам защо тя да не струва толкова , че и повече ... Не искам да влизам в спорове и полемики !!

колега, никой не е казал че колата е лоша. всички твърдим това, че трябва да се сменят фаровете и да се махне фолиото от капака защото са грозни. единственото което казваме е това, че колата е скъпа. и понеже не си ми чел явно моето мнение, пак казвам: ако има приличен коментар и колата е наистина здрава технически си заслужава
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 19 Фев 2011, 0:11

Искай и последните букви и цифри от рамата, за да я провериш в realoeam-a. Най-вероятно е да е ноември декември 97ма година (както например е моята) и затова да я е написал 98ма, щото много народ така прави само и единствено с цел да изглежда по нова. Е, не става. Цената обаче и според мен може да се корегира още, като имаш предвид, че за тия пари се намира и с оригинален М пакет. Е, друг е въпроса, че може да е поддържана с качествени и скъпи консумативи, които разбира се, качват малко или много от цената. На мен лично тоя лип отзад на капака ми е супер здухан, тва черното в средата на предния капак, още повече. Ма тва са козметични забележки, които разбира се, ако на мен не ми допадат, на други може да допаднат. Най-добре е колата да се види на място, оглеждай навсякъде детайлно, калници, подкалници, ръжда по долната страна на калниците, напукан кит, покарай я по някъв павиран път или пък черен, за да труеш дали трака и т.н... Има много неща, които може да ти бъдат от полза при огледа на една кола. Разрови се из форума, ще намериш и други съвети.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 19 Фев 2011, 0:35

metodi80 написа:Колега , противно на повечето коментари до тук , аз ще кажа , че колата не е лоша ... Само трябва да се махнат фаровете , стоповете и фолиото на капака ... Това са гурбо около 500-600лв. , сваляш им ги от цената ... Ако изобщо решиш да ходиш да я видиш , огледай да не е удряна , че нещо много подозрително свежа стои боята и в комбинация с тия фарове и стопове , лично на мен ми е малко "неестествено" .... Лично на мен джантите ми харесват много ...

Аз съм на същото мнение като колегата. Колата изглежда прилично, освен фаровете. Изглежда поддържана, но трябва да се види техническото и състояние, ако то е ОК и свалят малко от цената с около 500-550 лв., при положение, че няма застраховка и т.н. Като цяло изглежда прилично, за тези години.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 19 Фев 2011, 0:50

Малко в страни от темата...

Аз обикалям от известно време да си търся е36. По принцип искам купе. И по принцип да е от човек, а не от автокъща, защото можеш да прецениш собственика, а не напудрената кола. По между другото Е36ци по автокъщите почти няма, така или иначе вече...
Гледам коли между 3 и 6000 лв и всичките имат забележки. Аз до сега не съм купувал кола и за всяка забележка се дразня. Отговаря ми се "Ми то т'ва е 20лв, ама не съм го направил, другото е 60лв, ама не съм го правил, 3тото е 15лв ти ще си го направиш еди си как става" - WTF :shock: Аз ли съм перфекционист нещо или се продават само кочини?
Една is-ка м44 '97ма гледах преди време (няма да споменавам коя е и няма да пусна снимки, защото е на колега от форума, той си знае) - ми тя имаше спукано челно стъкло, нямаше винетка (пренасяше я с транспортно фолио) от колата на баща си, паднал таван, увиснали кори на вратите, бутоните за ел стъклата не бачкаха, М-лайсните бяха хванати с някви допълнителни винтове (да не ги откраднат), средно гърне нямаше, защото е 60лв и много пари явно му идват на колегата, М-пакета отпред беше срещнал теглич и не знам дали може да се направи, сигурно може, ама и там са едно 100-200лв и за тая кола.... 6200 български лева... Така и не говорихме за какъв коментар ще ми направи на цената, но повече от 500лв едва ли щеше да направи... То само челното стъкло струва 300лв :shock:
Иначе колата беше в добро техническо състояние (на пръв поглед), ама толкова забележки, просто...

За другите под 6к, просто не искам да ги коментирам. Пускат ги на 4к, на снимките, не 6+ , ами 7+ и после като ида да ги гледам още преди да се запозная със собственика на 10м от колата и аз вече виждам, че тая кола няма да я взема :idea:
Ръжди, паднали подкалници, неработещи климатроници, скъсани седалки, омаслени мотори и най-честия проблем стъклото не се вдига като се затвори вратата и свисти вятър - в следствие на увиснали врати...
И по обявите повечето коли '97-'98 като ида да ги гледам и им взема вина, '95 - кой лъжат не знам? :dunno:
Просто за пореден път съм на път да се откажа да си купувам кола :!:

П.С.: Мисля да пусна тема в Е36 раздела, как са си купили колегите колите. И от къде? Колко е цената, която си струва да се плати за е36? В Германия ги гледам за по 5 000 евра има запазени, може би само от там е варианта от 1-ви-2ри собственик? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 19 Фев 2011, 1:36

Така е колега, за съжаление има доста хора които не поддържат колите, а им искат големи суми. Тва с вин-а е нормалния номер. Но просто една кола, дето собственика ти казва - тва тряа напраиш за 20 лв, онва за 50-60... той за мен просто е немърлив и не се е отнасял с любов към тая кола. Е верно, че е само машина тва... но все пак. Имам познат който, когато му кажа, че ще сменям масла на скоросна кутия, диференциал, спирачни течности и т.н... и търся по-качествените продукти като цена и като марки, за да съм една идея по спокоен, че слагам нещо хубаво, той ми отговаря:

- Ти луд ли си? За тая стара кола модел 91-ва да давам толкова пари? Да не е X5, че да давам пари за нея? А и без да сменя маслото на скоросната кутия, тя пак ще си превключва.

И така, като имаш предвид мисленето на един такъв човек, ти става ясно, че и много други мислят по същия начин. Ето защо, голяма част от колите са в такова състояние. Поне така аз си обяснявам нещата... и чесно казано, в никав случай лично аз не бих си зел кола карана тука в България (е с малко изключения де, има съфорумци, които просто не дават щипка да се откачи по корите и да трака...) 8)
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 19 Фев 2011, 3:11

Първо, благодаря за отговора. И аз до такова заключение стигам, повечето водачи имат немарливо отношение към колата си. Примерно на баща ми колата като е '87ми набор винаги си се обслужва на 10 000км. Както си трябва, взимат се само хубави свещи, само хубави масла, кара се с лятни и зимни гуми (няма 6-5 с гумите), всички светлини работят, броните бяха счупени - ги сменихме на по 120лв парчето. И пак има някои неща за правене, ама постоянно си се поддържа. Само от калпавите майстори мога да се оплача. Няма значение каква е колата. Струва 600-700лв, а за нея на година се дават толкова само за поддръжка... Екстри няма, но каквото има по нея работи :idea: И съм сигурен, че ако беше тъпкана с екстри пак щеше да се прави така че всичко да работи по нея. Защо повече хора не мислят така?!?
Сега отделен въпрос е, че тази кола никога няма да се пусне в продажба. Тя е излезнала към 7-8к за 10 години и да се продаде за 600лв - файда...
krisu написа:.... и чесно казано, в никав случай лично аз не бих си зел кола карана тука в България (е с малко изключения де, има съфорумци, които просто не дават щипка да се откачи по корите и да трака...) 8)

Ок де, каква е гаранцията, че немеца или швейцареца ще я е поддръжал повече от наш Ганьо ?
Там вече нов внос колите са напудрени яко и иди разбери какъв е бил предния собственик...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 19 Фев 2011, 3:22

u`F`o написа:Ок де, каква е гаранцията, че немеца или швейцареца ще я е поддръжал повече от наш Ганьо ?
Там вече нов внос колите са напудрени яко и иди разбери какъв е бил предния собственик...

Явно имаше предвид колата да се вземе лично от Немско :yes:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 19 Фев 2011, 3:32

uCnaHeTcA написа:
u`F`o написа:Ок де, каква е гаранцията, че немеца или швейцареца ще я е поддръжал повече от наш Ганьо ?

Мина ми през акъла... Ама Вальо, скиваш ли са, то т'ва пак са една камара разходи за да идеш да имаш къде да останеш поне няколко дни, за да покараш поне няколко автомобила.
Отделно аз като гледам цените в Германия, направо припадам... е36 М52Б28 започва от 3 800евро и се намира сносно за 5 200 до 5 500 евро. Т'ва с докарване, обслужване и т.н. сам смятай за каква цифромания иде реч.
Дори по-нормалните е36ци от последните години с М44Б19 са пак по 4000 евро... С докарване и всичко смятай едно 10+ лв... :kuku:
Ама ако това е начина, така ще стане.... Само ще видим кога :idea:
Тая седмица карах вече 3бр. Е36ци... пълен леш... (едната беше сравнително добре)
П.С.: Аз за т'ва тая седмица почти се изгубих от другия форум :mhihi: - ти си знаеш кой :)

Потребител
Аватар

Мнение от jan_klod1 » 19 Фев 2011, 4:37

u`F`o написа:
uCnaHeTcA написа:

Мина ми през акъла... Ама Вальо, скиваш ли са, то т'ва пак са една камара разходи за да идеш да имаш къде да останеш поне няколко дни, за да покараш поне няколко автомобила.
Отделно аз като гледам цените в Германия, направо припадам... е36 М52Б28 започва от 3 800евро и се намира сносно за 5 200 до 5 500 евро. Т'ва с докарване, обслужване и т.н. сам смятай за каква цифромания иде реч.
Дори по-нормалните е36ци от последните години с М44Б19 са пак по 4000 евро... С докарване и всичко смятай едно 10+ лв... :kuku:
Тая седмица карах вече 3бр. Е36ци... пълен леш... (едната беше сравнително добре)
П.С.: Аз за т'ва тая седмица почти се изгубих от другия форум :mhihi: - ти си знаеш кой :)

Колега, абсолютно си прав за цените в Германия, пък да не говорим и за Швейцария. Единствено към момента съотношението цена- година е на сметка от Италия, затова и сега 90% от колите по родните автосалони са наблъскани от Италия, практика която си е от край време. Незнам според мене колкото и да е хубава и подържана една кола, за пример някое 10-12 годишно е36 купе и да му платиш цена 2 или 3 пъти по-голяма от реалната масова към момента за определения модел, къде излиза сметката. Защото ако се предприеме такъв ход, за да се избие до някаква степен такава инвестиция, трябва да я караш тая кола докато не ти се родят внуци или да си влюбен за цял живот в нея и да не поглеждаш други.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 19 Фев 2011, 5:21

Търпение колега и ще си намериш правилния избор ;)
Тук там ще се разровиш и след месец два ще дойде твоита кола :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 19 Фев 2011, 12:17

jan_klod1 написа:
u`F`o написа:
uCnaHeTcA написа:

Колега, абсолютно си прав за цените в Германия, пък да не говорим и за Швейцария. Единствено към момента съотношението цена- година е на сметка от Италия, затова и сега 90% от колите по родните автосалони са наблъскани от Италия, практика която си е от край време. Незнам според мене колкото и да е хубава и подържана една кола, за пример някое 10-12 годишно е36 купе и да му платиш цена 2 или 3 пъти по-голяма от реалната масова към момента за определения модел, къде излиза сметката. Защото ако се предприеме такъв ход, за да се избие до някаква степен такава инвестиция, трябва да я караш тая кола докато не ти се родят внуци или да си влюбен за цял живот в нея и да не поглеждаш други.

Най- важното е да не ставаш "роб" на един автомобил и при положение, че стои на улицата. Както знаете, най- добрия автомобил е НОВИЯ, а още по- добрия СЛУЖЕБНИЯ /ако са в съчетание и двете :yes: /. Всичко друго е компромис. На автомобила какво му е предназначението да те вози от точка А до В, някои път до С, да има основни екстри.
Успех с намирането на автомобил! Има доста прилични. Въпроса е да имаш търпение с намирането!

ПредишнаСледваща

Назад към E36