Газ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 05 Сеп 2005, 9:58

Завивай, завивай хехехе.Може да падне на 5 :mhihi: ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 05 Сеп 2005, 10:27

Колеги, по-спокойно ве :mhihi:

"=> бедна смес => детонации => разни лоши работи" Сигурен съм, че [steeN] има точно това предвид. Който мисли, че не е истина, да го каже в прав текст.

melody1 - [steeN] отговаря на ivopicha, а не на теб.

ivopicha - "=> бедна смес => детонации => разни лоши работи" - нямаш ги, щото още не си натегнал достатъчно кранчето. Дано "кихалката" ти е читава ...

А и форума е място за общуване, не за заяждане ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 05 Сеп 2005, 19:42

Ако продължавате с кавгите,ще заключа и тази тема.Почвате добре
и накрая все на скандал ви избива :confused:
Последна промяна bmwdriver на 05 Сеп 2005, 21:07, променена общо 1 път
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Сеп 2005, 20:22

ivantchoG написа:...
:yes:

Преди година за първи път го видях на практика тези детонации. Един форд орион си плюеше пластмасовата тръба, която влиза в всмукателните колектори. Представям си това какъв ефект ще има върху дебитомера на едно БМВ...

Ето от графиката се вижда, че обедняването на сместа води до рязко намаляване на мощността. А обогатяването до рязко покачване на разхода :) Това е за бензин, но не мисля, че при газта има съществена разлика заради това, което са ми споделяли приятели след като са експериметирали.
Изображение

Според мен ако искате ефект от газта трябва да работите по момента на запалване и евентуално по степента на сгъстяване на двигателя. (Въпреки, че газта е по-малко калорична има по-високо октаново число - около 130)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от C S L » 05 Сеп 2005, 22:48

В голяма заблуда си - октановото 4исло на газта варира от 105 до 110 октана в зависимост от съотншението пропан-бутан

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 05 Сеп 2005, 23:44

C S L написа:В голяма заблуда си - октановото 4исло на газта варира от 105 до 110 октана в зависимост от съотншението пропан-бутан
А на 92Н - от 86 до 95 :shock: :gives:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 06 Сеп 2005, 10:25

По скоро на А95 от 86 до 92 :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Сеп 2005, 12:33

C S L написа:В голяма заблуда си - октановото 4исло на газта варира от 105 до 110 октана в зависимост от съотншението пропан-бутан

Мда, объркал съм се, това е октановото число на метана. И все пак 105 не е малко също...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Мнение от body » 07 Сеп 2005, 0:38

melody1 написа:Оффф ти пък от де се взе пак.Абе защо хората занимаващи се с подръжката на форума не вземат да трият хорицата, които непрекъснато гледат да се заяждат с някой.Много елементарно се изказваш колега."Мърлячи"- това пък от де го измисли.Ако БМВ-то ти е зелено или 318IS знам какъв ти е проблема.Хората от сервиза ми казаха, че имало някъв клиент , на който му изгърмяла газовата.(предполагам това си ти , ако бмв-то ти е зелено или е 318 IS)И това се получило понеже този клиент не си сменял свещите и кабелите сто години и заради това нещо станал този гаф.След като си сменил свещите проблема изчезнал.И друго.В Пловдив този сервиз е един от най-добрите, а те са два :mhihi: :mhihi:.Цялата полиция на Пазарджик е газифицирана от този сервиз и има защо да е така.Мойта газова е изпипана от всякъде.На който и да я покажа, казва че е правена с мерак.Като гледам ти си от тези хора, които все са недоволни.Ся да не вземеш да се обидиш.

Поздрави
Не приятел черно купе е 318ис.Ами моята кола я обслужват в Найси Кар не знам за твоята,за което си имам съответните документи и гаранции.Просто казах че с тази газова истерия претупват нещата.Наели са разни МЪРЛЯЧИ временно,защото не смогват с работата.Иначе знам че за момента са най компетентни за монтажи по БМВ-та.Ама за гаранция...ТА КОНКРЕТНО:При монтажа ми разцепиха маншона за въздуха от филтъра към двигателя,казаха че бил остарял и му било дошло времето,не спорих за дреболии просто им казах че ще си купя и ще дойда да ми го сменят,защото начина по който е монтиран ме кара да мисля че пак ще се скъса.Платих им и си тръгнах.Купих маншон,ама 3 пъти ходя и вися като марсол и те се ебават с мен.Е КАЖИ КАКВО Е ТОВА???Аз си реших проблема,ама ще им късам нервите до дупка,пък и маншона е само 46лева.Колко ли такива ще сменя???
Последна промяна body на 07 Сеп 2005, 20:01, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от body » 07 Сеп 2005, 0:44

Ти явно си пристрастен към сервиза.Аз обаче съм обективен.Е по добри са от прехваления ТАНЬО де.Оня ми потрошил таман 3 коли.Бях се зарекъл: ГАЗ НИКОГА ВЕЧЕ,ама с тия цени на бензина.
И не целя да се заяждам просто имам опит тъй като доста карам и експериментирам с всичко по една кола.
Абе ваша си работа,ама не виждам с какво толкова дразня.Някой от засегнатите да ми каже.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320Ci

Мнение от Asterix » 10 Сеп 2005, 14:22

Вдигам тази тема от прахта. но поне с основателна причина.

Добре, разбрах къде Body си е сложил газовата уредба и къде я поддържа, може ли melody1 или някой, който знае в кой сервиз melody1 се е сдобил с неговата АГУ.

Работата е сериозна и наистина се нуждая от точен отговор.
Изображение
Click
тел. 0878 11 30 94

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 10 Сеп 2005, 16:35

Имаш ЛС

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 10 Сеп 2005, 16:39

body написа:Ти явно си пристрастен към сервиза.Аз обаче съм обективен.Е по добри са от прехваления ТАНЬО де.Оня ми потрошил таман 3 коли.Бях се зарекъл: ГАЗ НИКОГА ВЕЧЕ,ама с тия цени на бензина.
И не целя да се заяждам просто имам опит тъй като доста карам и експериментирам с всичко по една кола.
Абе ваша си работа,ама не виждам с какво толкова дразня.Някой от засегнатите да ми каже.

Абе ако щеш да си скъсаш газо да плюеш този сервиз,по-добър в Пловдив няма да намериш.А този маншон, за който говориш се сменя доста често при Е36.Аз моя също го смених, но струваше 85 лева понеже мойта колица само в ДАРУ КАР се лекува и само оригинални части и се слагат.

Аватар

Мнение от body » 10 Сеп 2005, 23:09

Е тук те признах.Само М-Кар,НАЙСИ Кар.Не знам да има ДАРУ в Пловдив иначе съм там.А относно газовата не плюя уредбата щото се родих с нея.Карам си с около 200,и ми дреме че ми горяла 12 газ.Ама тия с голфистите покарат малко с 200 и окапят.Редовно го гледам този филм.Често пътувам до Бургас и Варна и редовно газта е на макс до края на магистралата.Да поясня.КОМУТАТОРИТЕ ги прави една отнашата фирма.Тозо с който сум аз де,щото работим за износ предимно.Питай в сервиза те ще ти кажат.АЛФАГАЗ е търговската марка.Няколко типа са.Емулатори,също.Та нека не ми се обяснявате как се поставя газова и т.н.т неща дето съм ги пробвал още на ТИПО-то си през дале4ната 1995година.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 11 Сеп 2005, 14:43

ОФФФ.Дару Кар в Пловдив знам, че няма.Аз в София я оправям мойта колица.Повече не ми се разправя за глупости.Мир да има

ПредишнаСледваща

Назад към E36