E36 328i - една велика кола :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: E36 328i - една велика кола :)
Да им пикам на шестака 20ка няма си купя никога пред IS
I'm slowly drifting

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Давайте по-културно и двата мотора си имат силни и слаби страни, съответно хора които ги харесват и които не ги харесват 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Така е ! Но аз винаги ще излезна с доводи като + и - на двата мотора и то ще са реални и обективни ,а хора дето пишат ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК за реално мислещи ли са ?
I'm slowly drifting

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
технически форум спорим за глупости.... и да шестака си е шестак ... спираме да спорим и аз съм на мнение че ис-а е доста по-еластичен, но ако го гледаме за дълъг път или устойчивост .... шестака е на светлинни години напред
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Coulthard написа:технически форум спорим за глупости.... и да шестака си е шестак ... спираме да спорим и аз съм на мнение че ис-а е доста по-еластичен, но ако го гледаме за дълъг път или устойчивост .... шестака е на светлинни години напред
Само незнам защо повечето дето си навзеха шестаци се разочароваха нещо,то 2,5-2,8 а после се върнаха към 1,8ис,а за 20та да не говорим

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- stakata_kn
-
ентусиаст
-
- Кара: e90 330i/e60 530d
vladi_a_i написа:Coulthard написа:технически форум спорим за глупости.... и да шестака си е шестак ... спираме да спорим и аз съм на мнение че ис-а е доста по-еластичен, но ако го гледаме за дълъг път или устойчивост .... шестака е на светлинни години напред
Само незнам защо повечето дето си навзеха шестаци се разочароваха нещо,то 2,5-2,8 а после се върнаха към 1,8ис,а за 20та да не говорим
Аз още не съм срещал такива хора

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
vladi_a_i написа:Coulthard написа:технически форум спорим за глупости.... и да шестака си е шестак ... спираме да спорим и аз съм на мнение че ис-а е доста по-еластичен, но ако го гледаме за дълъг път или устойчивост .... шестака е на светлинни години напред
да ти кажа и аз не съм срещал такива хора .
иначе ,шестака си е шестак .Аз незнам 6 цилиндров мотор на който оборотите да му играят ,докато повечето м40,42,43 им подскачат дали при първоначално палене дали на място

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
И като подскачат какво симо ? Респонса му е доста по голям от на тромавия шестак дето до 3 хиляди го няма никъв
I'm slowly drifting

просто м42, ако нямаше проблемите с оборотите, чието решаване в общи линии е като да намериш игла в купа сено...и имаше още два цилиндъра щеше да е невероятен мотор 

virtue and tranquillity
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Въпреки, че рискувам да направя малко оффтопик на собствената си тема, смея да отбележа, че ис-ката беше станала доста пъргава след елементарен тунинг (ремап + КN филтър). Вече и аз станах фен на шестаците (главно заради божествения баланс и звука
), но M44 (по него имам наблюдения) си е един нелош двигател 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
vladye написа:просто м42, ако нямаше проблемите с оборотите, чието решаване в общи линии е като да намериш игла в купа сено...и имаше още два цилиндъра щеше да е невероятен мотор
За какво са му 2 цилиндъра още ? Като това му е най-голямото предимство че е 4 цилиндров и не е толко муден като респонс ! Трябват му още малко конче за да стане перфе като за 1.8 двигател
I'm slowly drifting

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
DirtySouth написа:vladye написа:просто м42, ако нямаше проблемите с оборотите, чието решаване в общи линии е като да намериш игла в купа сено...и имаше още два цилиндъра щеше да е невероятен мотор
За какво са му 2 цилиндъра още ? Като това му е най-голямото предимство че е 4 цилиндров и не е толко муден като респонс ! Трябват му още малко конче за да стане перфе като за 1.8 двигател
Мисля ,че в темата се спори за друго .Има доста теми за 4 и 6 цилиндрови мотори конкретно 318ис vs 320

по темата -м52б28 е добър мотор ,но не много издръжлив на турбо и големи издевателства .

Подскачат оборотите на някой мунингист рейсър. С хубави (не за 5лв.) свещи, нова ламбда, почистване на тръбите и хубаво обслужване нищо не подскача... те са си консумативи... ама ней ли да си сложиш батку 17ките с гуми втора употреба и да пръцкаш с YED-а с накрайник Remus по светофарите, докато се плюе в извън темата, че овнешките очи били DRL.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
DirtySouth написа:И като подскачат какво симо ? Респонса му е доста по голям от на тромавия шестак дето до 3 хиляди го няма никъв
то да бяха до 3 хиляди е добре .
на повечето е е 4000-4500 хиляди и тогава уж набира

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Преди имах М50 от 3 години имам М44, преди 2 седмици карах от София до Хасково е46 2.2 бензин 170коня просто не го усетих пътя бях забравил удоволствието и плавноста на 6-ка!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!