климатроника ми работи като климатик, дайте съвет
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: климатроника ми работи като климатик, дайте съвет
Ако да вържеш перката да върти на 2-ра степен чрез нейните кабели му казваш "преправяне на инсталацията"... ок
Иначе бих си направил и аз подобно нещо, само че не и преди да съм замерил здрав резистор, работещ на кола... щото искам да знам реалните заводски стойности, които са заявени.

Иначе бих си направил и аз подобно нещо, само че не и преди да съм замерил здрав резистор, работещ на кола... щото искам да знам реалните заводски стойности, които са заявени.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Е за какво са ти, втора кола работи нормално с упоменатите параметри и дори мога да кажа, че днес без да искам направих сериозен тест на резистора. Наложи се над 40 минути да стоя и чакам в колата днес около обяд в сериозна жега. Понеже в колта бяха синковците, които са на 2.5 год. баткото и на 11 мес. малкия, нямаше как да не работи климата. И понеже и аз малко проверявам неколкократно нещата поне 3-4 пъти вдигах капака, но всичко бе нормално. Та мисълтта ми е, че ако на място без обдухване с насрещен въздух, а само с такова от перката работи нормално, то проблеми няма да има.Най-разумно между другото, е резистора да е най-отпред и пред 2-та радиатора, така ще има най-добро охлаждане. Така е монтиран оригинално на Е39.
only rear wheel drive
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ти колега къде сложи твоя? най-отпред ли?
Аз моят съм го сложил в долната дясна част на климатичния радиатор ,като го гледаш отпред.

- Mollov
- Мародератор
-
Аз се чудя... няма ли как да се монтира в оригиналната му "опаковка"? Щото там е издържал бая време, мислим си ако се вкара пак там ще му е екстра за нови 10 години (например)... някой реално вадил ли е "вътрешността" на тоя цилиндър с цел разглеждане/любопитство?
- michev
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Моя е прикрепен към оригиналния защото приятел, авто елтехник ме посъветва да не махам оригиналния, тъй като се явявал някаква защита. Новия е същия като в сайта, посочен от колегата, като има сериозни алуминиеви оребрения. Може би ако и оригиналния е оребрен, няма да изгаря толкова лесно. На Е39 е точно като тези, които с колегата сме монтирали - алуминиев корпус с оребрения.
only rear wheel drive
Ами може да се сложи и на мястото на оригиналния.То на този резистор дето съм го взел за 3лв. дупките му съвпадат идеално с дупките на този ,който си е на колата ,но просто не успях да отвия винтовете на стария и за това сложих новия отстрани.

- michev
- старши ентусиаст
-
Колега Моллов, няма как да го направиш, няма да се събере, а и както писах е безсмислено - оригиналния не е оребрен. Иначе колегата Кумчо го е монтирал по-удачно от мен, след като го е сложил най-отпред, какъвто беше и моя замисъл. За пореден път форума ми помогна и искам да изкажа специална благодарност на колегата Кумчо за информацията
.

only rear wheel drive
- michev
- старши ентусиаст
-
Сега разбирам, че явно има различен вид изпълнение на резистора - Кумчо говори за резистор с отвори, а на моята кола е цилиндричен, закрепен с 2 щипки до електромотора, приятел с компакт пък ми каза, че неговият е директно в мотора и външно нямало нищо.
only rear wheel drive
Ето и снимкааааа
.

Да обясня каква е тази шайба и тази запоена с тинол гайка
.
Тъй като нямах хубави охладители ,които да паснат на резистора ,импровизирах със охладител от комп.захранване.За мое съжаление на охладителя имаше само една дупка за едното краче на резистора ,а другото краче го захванах пак с болтче ,но си помогнах със шайбичка ,за да се държи добре.Кофтито беше ,че като няма дупка и като стягах ,шайбата се изкривяваше и не може да захване добре.В този момент ми дойде идеята да ползвам една малка гайчица ,която да подпира ,но за да не падне от друсане я запоих за шайбата.

Да обясня каква е тази шайба и тази запоена с тинол гайка

Тъй като нямах хубави охладители ,които да паснат на резистора ,импровизирах със охладител от комп.захранване.За мое съжаление на охладителя имаше само една дупка за едното краче на резистора ,а другото краче го захванах пак с болтче ,но си помогнах със шайбичка ,за да се държи добре.Кофтито беше ,че като няма дупка и като стягах ,шайбата се изкривяваше и не може да захване добре.В този момент ми дойде идеята да ползвам една малка гайчица ,която да подпира ,но за да не падне от друсане я запоих за шайбата.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
michev написа:...приятел с компакт пък ми каза, че неговият е директно в мотора и външно нямало нищо.
Ако приятеля е с тази перка

тя няма резистор (дори вътре

Моята е такава

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Mollov
- Мародератор
-
Тия перки ги слагат на по-новите модели, след 1997г... там са отстранили (бъдещият) проблем с резистора...
Иначе... аз имам под ръка един такъв елемент, фабричен... изгорял... ще го разглобя да го разгледам и проуча... той не случайно е в метален корпус... ако се подсили някси (в охлаждащ смисъл) може и да стане да се направи в същият корпус...
Иначе... аз имам под ръка един такъв елемент, фабричен... изгорял... ще го разглобя да го разгледам и проуча... той не случайно е в метален корпус... ако се подсили някси (в охлаждащ смисъл) може и да стане да се направи в същият корпус...
- michev
- старши ентусиаст
-
компакта беше точно 1997 година, а дали е била перката като на Мишо не знам
only rear wheel drive
- Is-STAR
- Потребител
-
- Кара: BMW ///E36
- Мечтае да кара: M-power E93
А аз във връзка със темата искам да попитам,а възможно ли е
при малко количество фреон компресора да не иска да заработи ?
при малко количество фреон компресора да не иска да заработи ?
Живей,мечтай и без страх УМРИ !!!!

- michev
- старши ентусиаст
-
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5