Проблем с ел стъкла
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Проблем с ел стъкла
Писа ти лично съобщене преди 3 ддена си взех ИС купе и шофьорската врата имаше същия проблем. Четох много но нищо интересно та седнах и помислих щом когато смъкна стъклото примерно на половина и като отворя вратата се смъква още надолу това означава че има датчик който следи прозореца за горна точка затова не се вдига още нагоре
викам става нещо махнах кората да огледам какво може да е и видях на моторчето има 2 букси едната е силова другата е за управлението, и викам занчи е тази за управлението прави магариите махна буксата и погледнах буксата към моторчето и какво да видя Някой си БАЙ Иван е пробвал да сложи буксата наобратно и е намачкал пиновете вътре.
за мой късмет ги изпрравих без да се налага да копувам нова машинка. да знаеш има 4 ри пина нз дали твоя проблем ще е същият но ще имаш проблем в тази част. 3 кабела и 4 пина единия е свободен
провери на къде отиват защото аз си оправих проблема преди да търся
ето и снимка :

angrymob написа:Ако не вързразявате и аз искам да използвам темата за въпрос, след като 2 пъти се опитвах да пусна такава и неуспешно...
Купе е колата, но проблема е малко по-различен - автоматичното сваляне и вдигане и на 2-те врати работи, но при натискане на бутоните вдигане/сваляне сваля по малко (точно толкова колкото вдига/сваля и автоматично при затваряне/ отваряне на вратата). А при отворена врата не иска да вдига, само сваля и пак така- по малко... Единственото което мога да направя като извод е, че проблема е свързан с автоматиката, но да си призная нищичко не разбирам и моля за помощ и съвет...
Благодаря предварително
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Nikouay
- Потребител
-
- Кара: Е36 kupe
- Мечтае да кара: E63
Yanko Petrov написа:Колеги,а на какво се дължи според вас следния проблем.... Значи заключвам колата(купе) при отворени стъкла,при което авт. се затварят,но стъклото на пасажера стига я до половината,я малко по-нагоре и се връща около 2-3см надолу,откъдето е стигнало и там си остава. Същото го прави и когато съм в колата и го натисна на 2ра позиция да се затвори само догоре. Да уточна и че не го прави всеки път,понякога си се затваря. Надолу няма никакви проблеми...
Малко изкопах старите постове ама проблема си е актуален

Колега ще кажеш ли как го пребори този проблем, че и аз го имам на пасажерското стъкло, и го прави много често. Махнах кората, смених пластмасовите водачи, намазах всичко с грес, както и релсата на стъклото и гуменото уплътнение и пак същата работа.
Четох в една друга тема че ставало така заради износени четки на машинката, а моя механизъм още си е със нитовете даже

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
ако имаш скъсано уплътнение, да не запъва в него ?
- Nikouay
- Потребител
-
sa_hellrot написа:ако имаш скъсано уплътнение, да не запъва в него ?
Ами уплътненията са наред, интересното е че като задържа копчето във второ положение (за автоматично затваряне) стъклото се вдига догоре без проблем, но го задържам през цялото време.
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Аз си бях разглобявал копчето и там има едни финни пластинки, дето правят контакт- бяха се разместили .... може да провериш, ама внимателно
- Nikouay
- Потребител
-
sa_hellrot написа:Аз си бях разглобявал копчето и там има едни финни пластинки, дето правят контакт- бяха се разместили .... може да провериш, ама внимателно
Разменял съм и копчетата на двете стъкла - същата работа. Освен проблема да е в самата машинка друго не остава
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4