Проблем с ел стъкла

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Проблем с ел стъкла

Мнение от martinasa » 14 Фев 2011, 16:26

Писа ти лично съобщене преди 3 ддена си взех ИС купе и шофьорската врата имаше същия проблем. Четох много но нищо интересно та седнах и помислих щом когато смъкна стъклото примерно на половина и като отворя вратата се смъква още надолу това означава че има датчик който следи прозореца за горна точка затова не се вдига още нагоре :) викам става нещо махнах кората да огледам какво може да е и видях на моторчето има 2 букси едната е силова другата е за управлението, и викам занчи е тази за управлението прави магариите махна буксата и погледнах буксата към моторчето и какво да видя Някой си БАЙ Иван е пробвал да сложи буксата наобратно и е намачкал пиновете вътре. :) за мой късмет ги изпрравих без да се налага да копувам нова машинка. да знаеш има 4 ри пина нз дали твоя проблем ще е същият но ще имаш проблем в тази част. 3 кабела и 4 пина единия е свободен :) провери на къде отиват защото аз си оправих проблема преди да търся :) ето и снимка :

angrymob написа:Ако не вързразявате и аз искам да използвам темата за въпрос, след като 2 пъти се опитвах да пусна такава и неуспешно...
Купе е колата, но проблема е малко по-различен - автоматичното сваляне и вдигане и на 2-те врати работи, но при натискане на бутоните вдигане/сваляне сваля по малко (точно толкова колкото вдига/сваля и автоматично при затваряне/ отваряне на вратата). А при отворена врата не иска да вдига, само сваля и пак така- по малко... Единственото което мога да направя като извод е, че проблема е свързан с автоматиката, но да си призная нищичко не разбирам и моля за помощ и съвет...
Благодаря предварително
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: Е36 kupe
Мечтае да кара: E63

Мнение от Nikouay » 25 Апр 2011, 22:22

Yanko Petrov написа:Колеги,а на какво се дължи според вас следния проблем.... Значи заключвам колата(купе) при отворени стъкла,при което авт. се затварят,но стъклото на пасажера стига я до половината,я малко по-нагоре и се връща около 2-3см надолу,откъдето е стигнало и там си остава. Същото го прави и когато съм в колата и го натисна на 2ра позиция да се затвори само догоре. Да уточна и че не го прави всеки път,понякога си се затваря. Надолу няма никакви проблеми...

Малко изкопах старите постове ама проблема си е актуален :mhihi:

Колега ще кажеш ли как го пребори този проблем, че и аз го имам на пасажерското стъкло, и го прави много често. Махнах кората, смених пластмасовите водачи, намазах всичко с грес, както и релсата на стъклото и гуменото уплътнение и пак същата работа.
Четох в една друга тема че ставало така заради износени четки на машинката, а моя механизъм още си е със нитовете даже :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 26 Апр 2011, 0:06

ако имаш скъсано уплътнение, да не запъва в него ?

Потребител
Аватар

Мнение от Nikouay » 26 Апр 2011, 7:17

sa_hellrot написа:ако имаш скъсано уплътнение, да не запъва в него ?

Ами уплътненията са наред, интересното е че като задържа копчето във второ положение (за автоматично затваряне) стъклото се вдига догоре без проблем, но го задържам през цялото време.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 26 Апр 2011, 10:23

Аз си бях разглобявал копчето и там има едни финни пластинки, дето правят контакт- бяха се разместили .... може да провериш, ама внимателно

Потребител
Аватар

Мнение от Nikouay » 26 Апр 2011, 16:38

sa_hellrot написа:Аз си бях разглобявал копчето и там има едни финни пластинки, дето правят контакт- бяха се разместили .... може да провериш, ама внимателно

Разменял съм и копчетата на двете стъкла - същата работа. Освен проблема да е в самата машинка друго не остава

Предишна

Назад към E36