рязко подаване на газ отново + видео РЕШЕН

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Юни 2009, 13:28

Може ли да занимава целия подфорум с такава глупост все едно, че никой от нас не е имал БМВ и да ни обяснява как трявбало да върви 20- ката ... Съвсем приличен мотор е, спор няма, но много хора очакват, че за 5 или 10к ще си вземат състезателен болид.. ми няма как да стане.
От клипчето се вижда хубав, чист мотор, чува се добра и спокойна работа на мотора, доколкото може да се прецени от клип такова нещо, но на човека това не му стига. Иска да се форсира като състезателна кола .. няма как да стане с тоя двигател в този му вид!
И аз искам на 5- та да превъртам гуми ама кво, тема ли да пусна да питам кво ми е на колата, щото не го прави?
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 02 Юни 2009, 13:37

Ти от сименс електроника ко очакваш бре колега :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740

Мнение от 6apa » 02 Юни 2009, 14:12

bum_bum написа:Може ли да занимава целия подфорум с такава глупост все едно, че никой от нас не е имал БМВ и да ни обяснява как трявбало да върви 20- ката ... Съвсем приличен мотор е, спор няма, но много хора очакват, че за 5 или 10к ще си вземат състезателен болид.. ми няма как да стане.
От клипчето се вижда хубав, чист мотор, чува се добра и спокойна работа на мотора, доколкото може да се прецени от клип такова нещо, но на човека това не му стига. Иска да се форсира като състезателна кола .. няма как да стане с тоя двигател в този му вид!
И аз искам на 5- та да превъртам гуми ама кво, тема ли да пусна да питам кво ми е на колата, щото не го прави?
Е ма вие съвсем като камиони ги изкарахте.Та колега както писах и в предишния пост не искам да споря, затова се разбираме така като имаш път към черноморието(вече е лято със сигурност ще имаш) пиши едно ЛС да ти дам тел да се видим на по бира , кафе или каквото и да е, ще ти дам ключа да ме повозиш ти с моята кола и дами кажеш после пак ли мислиш че всичко и е наред. И да не забравиш? :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 02 Юни 2009, 14:48

Че има известен лаг има, това е без съмнение, зависи колко време продължава. От видеоклипа, който гледах, смятам, че лага продължава малко по-дълго време и най-интересното е при затварянето на дросела и след секунда, двигателя се форсира от самосебе си?! Не съм сигурен как е при шестаците, но това упражнение с форсирането на моя М42 не е така. Лаг почти няма, по-скоро двигателя съвсем малко увеличава оборотите си, но пропорционално с отваряне на дросела, веднага след затваряне, оборотите заглъхват до нормалните на празен ход. Извинявам се ако повтарям мнение на някой друг, не изчетох подробно коментарите, според мен причината може да е в задръстен въздушен филтър- Рязко отваряне на дросела и голямо подналягане в колекторите, съответно късно подаване на сигнал от дебитомера, дросела вече е затворен, а дюзите впръскват бензин, оттам и големия лаг. Другото, което се сещам и почти го изключвам като вариант е положението на TPS-а, въпреки, че не се регулира захващането му към дроселовата клапа, може да е с центровки, неотговарящи на предписаните, а те са 1000 плюс 200 ома на затворен дросел.
Последна промяна ивчо3 на 02 Юни 2009, 14:55, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 02 Юни 2009, 14:54

ивчо3 написа:Че има известен лаг има, това е без съмнение, зависи колко време продължава. От видеоклипа, който гледах, смятам, че лага продължава малко по-дълго време и най-интересното е при затварянето на дросела и след секунда, двигателя се форсира от самосебе си?! Не съм сигурен как е при шестаците, но това упражнение с форсирането на моя М42 не е така. Лаг почти няма, по-скоро двигателя съвсем малко увеличава оборотите си, но пропорционално с отваряне на дросела, веднага след затваряне, оборотите заглъхват до нормалните на празен ход. Извинявам се ако повтарям мнение на някой друг, не изчетох подробно коментарите, според мен причината може да е в задръстен въздушен филтър- Рязко отваряне на дросела и голямо подналягане в колекторите, съответно късно подаване на сигнал от дебитомера, дросела вече е затворен, а дюзите впръскват бензин, оттам и големия лаг.

Може и от ТПС-а да е, макар че ми се струва че работи съвсем нормално мотора, поне така ми звучеше на клипчето. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Юни 2009, 15:10

Не я сравнявайте 20- ката с ис- а. М50 и М52 са осакатени и от към глава и от към изпускатели и дросел ако щеш.
По-добре като дойда по морето да се повозим на мойта ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 02 Юни 2009, 15:15

[quote="bum_bum"][/quote]

Колега не си много прав. При мен е същото от доста време, но въобще не е нормално, поне не и в тези граници! Когато е студена, по-скоро точно като мине синия сектор и колата е "самолет"! Ама като ти казвам самолет, на 3-та 205/55 гуми, присвирват и въобще го няма това забавяне с газта! Като загрее нормално - край, даваш газ тя набира след 3-4 секунди, ако дадеш газ до долу даже гърми.
На мен бубините ми светят и ще ги сменя някой слънчев ден. Отделно се съмнявам и за температурни датчик.
Забавянето е нормално, но не и в тези граници 3-4 секунди. Ще сляза долу ще снимам моята, ако трябва.

П.С За инерцията на частите си прав, ама си пропуснал да забележиш, че колега казва, че прави така "и от дросела", не "само то дросела". Тоест и като имат инерция частите пак забавя.
Последна промяна kiro_320 на 02 Юни 2009, 15:24, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: 320i 93г.
Мечтае да кара: i8

Мнение от Alex_nes » 02 Юни 2009, 19:41

Колега, днес отворих датчика на коляновия вал(свалясе сама мекото съединение и то отгорната страна и датчика излиза като пич) беше не просто зацапан ,много зацапан ,имаше поне 2мм кондензирени маслени пари.Отнеми около час и сега пак ме рита коня като я настъпя :D :D :D :D
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 02 Юни 2009, 19:52

Айде утре ще ви направиме клипчета на мойта двайска, която е с нови свещи, с жокери и пак има лаг, па да видим дали е много по-добре от твойта, и на Иво крипче ще направим да се види и неговата ка е. па да се спре спора

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 02 Юни 2009, 20:14

Сега намерих старо клипче, на моята когато бендикса на стартера стържеше, ама аз бях снимах да ви питам, пазя още видеото:
http://www.youtube.com/watch?v=H-BSgrIXoH0

На 45+ секунди като натискам дросела, дали няма разлика с клипчето на автора? Моята вдига обороти преди да затори дросела, на колегата има видимо забавяне.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от llazarr » 02 Юни 2009, 21:00

Alex_nes написа:Колега, днес отворих датчика на коляновия вал(свалясе сама мекото съединение и то отгорната страна и датчика излиза като пич) беше не просто зацапан ,много зацапан ,имаше поне 2мм кондензирени маслени пари.Отнеми около час и сега пак ме рита коня като я настъпя :D :D :D :D

Колега каде се намира този датчик (не разбирам мн мн ) м50 б20 .... Имам сащия проблем....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от llazarr » 02 Юни 2009, 21:05

А между другото колеги аз имам сащия проблем но при подаване на газ на свободна скорост го няма това замисляне моляви се помагайте.... :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 02 Юни 2009, 21:09

Айде и аз да се включа (нищо че не карам 320-ка) .... По принцип тоя "лаг" който се вижда от клипчето е голям (то че има , има , ама тука ми се струва голямо закъснението , вярно че и газта се подава доста рязко ама въпреки всичко не смятам че е нормално). Карал съм 320 и определено нямаше такова закъснение , даже напротив като натисна педала и колата реагираше мигновенно , директно те лепи за седалката. Моята (318i ) също е така с натискането на педала веднага реагира , вообще не се замисля...(тука някой ще каже , че няма място за сравнение и аз ще се съглася.....). Та колега в най- лошия случай се съгласи с тези , които ти казват , че това е нормално и си карай , а в другия случай продължавай да търсиш проблема ....
Моя съвет е да обърнеш внимание дали има детонации (леки ) от ауспуха като подаваш така газ ... защото съм почти сигурен че има ,а това говори за обеднена смес .....

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 02 Юни 2009, 23:51

Ей до сега бях на вънка та се сетих и си направих и аз експеримент, ама мойто е м52 ако има значение. Е с една идея може би тръгва по-бързо на свободно,ако не е и същото,но пак си има лаг. Обаче аз до колкото разбирам колегата го притеснява, че докато се движи и смачка гаста има лаг. Това вече не може да е нормално, при движение натисне ли се гаста колата моментално трябва да тръгва и да те 'лепи' за седалката,или поне при мене е така. До колкото знам такъв лаг може да има при турбо-моторите и то не новите.

Потребител
Аватар
Кара: 320i 93г.
Мечтае да кара: i8

Мнение от Alex_nes » 03 Юни 2009, 0:38

http://picbg.net/img.php?file=54074cbe05f35c92.jpg
Те това е датчика ,за м50б20 ако не е почистван от как е кола,няма да сбъркате ако го почистите,лично скромно мнение.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36