E36 compact в зимни условия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
...завъртания има, ама това не е проблемbarty написа:И как са Компактите като падна снега? Проблеми, завъртания?

- saseda
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe
- Мечтае да кара: M3 AC Schnitzer
- Детайли за колата: 316i Coupe/E36/M43/сребрист металик/лети джанти 16 -ки
Аз съм със зимни гуми Continental 205/55/16 и днес ми беше първия сзимен ден с нея
Никакви проблеми, само пред гаража като я вкарвах, понеже, като излизах от коловозите и гумите попадаха в снега и досри с малко газчица, пак въртеше дупето яко 

BMW - правилната марка!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Аз вчера не излизах с моя Компи
ама днес ще го видя как е с новите гуми + шпер-чето....
Досега не съм карал с шпер през зимата и ще ми е любопитно да усетя разликата...

Досега не съм карал с шпер през зимата и ще ми е любопитно да усетя разликата...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- MasterRalf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318ti
- Мечтае да кара: BMW M3 G-Power Hurricane
Е като сме тръгнали да се хвалим, моето компактче се държи като шампион. Вчера ставам сутринта и гледам как е натрупал снега и почти не виждам колата. Тръгвам да си пия кафето и си мисля какво да си облека и да ходя да развивам и гледам новата петица как се засилва по баирчето пред блока... 5 пъти нагоре и 5 пъти припада назад
голамо шоу беше, но не успях да го запиша
Както и да е върна назад, заседна за няколко минути в една дупка, която беше станала още по-голяма от снега и накрая излезе от другата страна на блока... Викам си, не е на хубаво това, но ще видим. Ако не стане да изляза, ще ходя с 280 да свърша 2-3 задачки, пък ще мисля нещо за другите дни. Слизам аз, разривам, запалвам от раз, малко закачих снега и бавно към гореупоменатото баирче и ... от първият път го качих. И гумите (нови Gislaved Euro Frost 3) и шпера си доказаха, че си заслужава да ги имаш. От там по-бавничко, че не съм й свикал, по целият Студентски град (още неразринат) и обратно. Веднъж не ми е поднесла задницата, а вечерта се преборих без проблем и с вече заледения път. Супер е дзвера, но трябва всичко да му е ОК. Поздрави и успешно каране на колегите!

Никоя война не е свещена!
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
barty със шпер е просто уникално да се кара, не е като миналата година едната да ти боксува и в най-малкият сняг проблеми да имаш. Вчера излезнах към 10ч. никаде не беше изчистено и като е със шпер направо цялата задницата бута, даже я качих и на бордюр където не беше чистено изобщо и си драпа яката работа. Направо е супер през зимата 

- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
barty написа:Колега, не изпадай в паника, карам БМВ от няколко години и мога да кажа че ако гумите са му наред, внимаваш с газта и караш по-внимателно в началото, няма да имаш никакви проблемиА приказките че БМВ не става за зимата са пълни глупости!
Я кажи за Клебера малко повече, как е зимно време / освен че ти поднася де/?
Абе зави си къде живееш.
Вчера един приател ми се обади,че е закъсал на предела.Ходих да го дърпам,преди да го издърпам карам след едно Е46 КУПЕ,кво става на един баир имаше колона и се наложи да спреме.След като се наложи да трагваме и BMW-то си отстана на място слезнах а го видя човека беше българин ама с чужда регистрация.Гумите му бяха некви нови GUDIAR-и,и не искаше да мрадне(с малко газ с много газ,все тая си беше)
Така и така бях трагнал да дърпам викам аида имам въже ше го издърпам.
Закачих го С МАШИНАТА и газ след баира,спряхме и тои си отпатува

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Мисля че тук е тайната "Гумите му бяха некви нови GUDIAR-и,и не искаше да мрадне(с малко газ с много газ,все тая си беше)"
Може да са били нови ама летни
или някакви всесезонни...
Абе за планината си трябва по-сериозна подготовка: нови зимни, чувалче с пясък, вериги, умения и майсторлък..... поне така съм чул
Може да са били нови ама летни

Абе за планината си трябва по-сериозна подготовка: нови зимни, чувалче с пясък, вериги, умения и майсторлък..... поне така съм чул

- Deadgame
- младши ентусиаст
-
- Кара: м50б20
и аз днес смених джантите с гумите ана съм малко недовелен сложих др джанти мисля от Е46 (железни ) а са с еднин голям борд ще е като снегорин да хварля сняк
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
карал съм, голф 2 и 3 и астра, компакта е много по-стабилна от тях карам от зад с клебер а отпред даже сам с летни гуми. тежеста е много добре разпределена между мостовете. когато се изкачваш центара на тежеста се изнася назад и това ти помага да се катериш примерно а когато се спускаш задния мост те държи. минавал съм през шипка с аблутно изхабени летни гуми беше даже затворен за тирове и бусове, наложисе да мина просто нямах друг избор току що бях купил колата а гуми нямаше откаде да жзема такаче споко и газ.
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
карал съм, голф 2 и 3 и астра, компакта е много по-стабилна от тях карам от зад с клебер а отпред даже сам с летни гуми. тежеста е много добре разпределена между мостовете. когато се изкачваш центара на тежеста се изнася назад и това ти помага да се катериш примерно а когато се спускаш задния мост те държи. минавал съм през шипка с аблутно изхабени летни гуми беше даже затворен за тирове и бусове, наложисе да мина просто нямах друг избор току що бях купил колата а гуми нямаше откаде да жзема такаче споко и газ.
- Ferdi_mruvkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 95 Compact, e46 touring, e61 525i
и мен ми е голям кеф с компактчето. аз го имам от 2-3 седмици. Още не съм му свикнал, ама вчера в снега беше забавно
Интересно ми е на хубава снежна покривка с новите гуми как ще се държи. Миналата година в най големия сняг на 2ри януари пътувах с Астрата ми и не мръдна от пътя
предполагам че и този хубавец ще се представи добре:)
Един ламерски въпрос на новак . . . Какво е ШПЕР ????

Един ламерски въпрос на новак . . . Какво е ШПЕР ????