Проверете си позицията на Дросела спрямо педала на газта!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
72 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
мен още сноши ме сарбяха рацете но жената искаше нещо да си поиграе със
и ...
неостан време .апък неска цял ден ходих по складовете да зареждам стока и неми остан време 

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
spens_82 написа:мен още сноши ме сарбяха рацете но жената искаше нещо да си поиграе съси ...
неостан време .апък неска цял ден ходих по складовете да зареждам стока и неми остан време
Ее несериозни хора !!

Аз погледнах болта така както си седях на седалката ии мислех като спра на паркинга да го врътна ама забравих

- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
k1k0 написа:От БМВ са го много яко измислили врътваш едно болтченце и хоп 500 hp+кат ти омръзне да върви врътваш пак и става икономична кола
![]()
![]()
ми да

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
zBoost написа:mihal написа:...
Е ти такава глупост изказа...
Я иди и на 18ката и ръгни 5та с 40 и натисни педала на газта докрай, може да погледнеш оная игрива стрелка там долу къде отива дето и казват РАЗХОДОМЕР и ела тука пак и кажи дали положението на дросела нямал влияние върху разхода...
Тва гориво просто ще го изхвърлиш само да ти подскажа.
И ако беше помислил малко преди да правиш ветрове на клавиатурата щеше да се сетиш, че това е свързано със задкормилното устройство именно.
ами дебитомера за какво е? май не пуска точно толкова гориво колкото натискаш педала и тос компютър за какво са го сложили

ми аз именно това написах че е от задкормилното

обобщавам - КОЙТО СИ МИСЛИ ЧЕ С ОГРАНИЧАВАНЕ НЕ ПЕДАЛА НА ГАЗТА ЩЕ ПРАВИ ИКОНОМИИ ПО ГОЛЕМИ ОТ 0,1Л/100КМ СЕ ЛЪЖЕ ИЛИ НЕ МОЖЕ ДА КАРА
И за фабричното положение съм напълно сигурен че при натиснат педал трябва дросела да е отворен до край.
На тези които не се отваря явно предните собственници са се мъчили да ограничават хода на педала с цел икономии. (особенно ако преди това са карали москвичи и лади:) )
Я иди и на 18ката и ръгни 5та с 40 и натисни педала на газта докрай, може да погледнеш оная игрива стрелка там долу къде отива дето и казват РАЗХОДОМЕР и ела тука пак и кажи дали положението на дросела нямал влияние върху разхода...
Пробвал съм го

- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
zBoost написа:mihal написа:...
Е ти такава глупост изказа...
Тва гориво просто ще го изхвърлиш само да ти подскажа.
И ако беше помислил малко преди да правиш ветрове на клавиатурата щеше да се сетиш, че това е свързано със задкормилното устройство именно.
Ти така ли караш

Хора отчаивате ме не е истина просто Поне сте забавни

Естествено, че дросела трябва да си се отваря докраи или поне с милиметър по малко!
Все пак си има датчик за положение на дросела, има си и дебитомер които мери ако има
пове4е коли4ство атмосферен въздух да пусне еку-то повече гориво.
Дросела не пуска горивото

Ако си мислите, че няма ефект ако сте в това положение да имате 1см "недоход" на дросела спрямо педала на газта
То запалете двиагтеля и натиснете дросела до половината после го натиснете целия и ще разберете.
(Това не е тунинг по скоро дефект дошъл с времето на експлотация стига с тия 500коня и магарета)
Ама какво ли обеснявам глупости

(Просто споделих впечетление, наи малкото щото и на още двя коли беше така което ме очуди (Стари коли) )
Респект!
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
иии така освен 4-те страници изписани глупости никой не е споделил никакви впечатления освен авторааа.... аз лично не бих го пробвал това, знам за този болт, но в момента съм доволен от колата си как си върви и не пипам нищо по нея
тааа някой ще сподели ли опит или да си продължаваме до 17-та страница без грам смисъл в тая тема.......

тааа някой ще сподели ли опит или да си продължаваме до 17-та страница без грам смисъл в тая тема.......

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Zaho написа:...
Янвно не карам така, ама не карам и кола дето са и разместени болтовете на педалите

Дебитомера мери дебита на въздуха и не прави нищо повече, незнам откъде го намесихте пък него. ЕКУ-то пък се грижи за съотношението и момента на възпламеняване за да върви гладко мотора. Но това, че не използва цялото гориво което даваш от педала не означава, че това гориво седи в резервоара поне според мене щом разходомера го показва би трябвало да изразходва толкова моментно.
Ама това не е важно в случая, тоя болт единственото което прави е да регулира позицията на педала като е натиснат докрай. А мене ме съмнява като се кара всеки ден в града някой да натиска докрай и даже да усеща, че невърви нещо...освен ако неиска да бъде в кутия скоро

P.S: Твоя мотор сменян ли е или колата от завода е с него ?
- Zaho
-
-
Да сменян е от 94г. Е34-ка М50Б25 ванос
На мен мисълта ми беше друга, че се съмнявам от завода да са го направили дросела да не се отваря докраи
или пък дори с една трета по малко когато педала на газа е натиснат до доло
Обаче ме озадачи това че и на едно друг БМВ 318ис бе6е по съ6тия начин и на едно мом4е с Голф 3-ка пак.
Та може и заводски да са го оставили така знам ли
Но определено се осети разлика като го корегирах и то наи ве4е се осети разликата на 3-та и нагоре
Като правя стартове Не за градско каране
(Нкои може ли да каже със сигурност така ли трябва да си е от завода ???)
Все пак всеки си решава сам дали да сложи зар4ета на огледалото
или да пипа по мотора
Респект!!!

На мен мисълта ми беше друга, че се съмнявам от завода да са го направили дросела да не се отваря докраи
или пък дори с една трета по малко когато педала на газа е натиснат до доло

Обаче ме озадачи това че и на едно друг БМВ 318ис бе6е по съ6тия начин и на едно мом4е с Голф 3-ка пак.
Та може и заводски да са го оставили така знам ли

Но определено се осети разлика като го корегирах и то наи ве4е се осети разликата на 3-та и нагоре
Като правя стартове Не за градско каране

(Нкои може ли да каже със сигурност така ли трябва да си е от завода ???)
Все пак всеки си решава сам дали да сложи зар4ета на огледалото
или да пипа по мотора

Респект!!!
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Захо,най-вероятно тая мистика при теб се проявява именно,защото матора ти е сменян от двайска...не зарад друго,ми там корекциите са други,включае и тая на въпросния болт...дишаш ли скопойно сега? 

Наблюдавах тая тема ! И мога да ви посъветвам да си подържате автомобилите както го дават по технически инструкций ако има нередности най добре в квалифициран сервиз ! Ако искате бегачки купете си емкиии или някой който разбира да ви прегоди автомобила за състезания ако има такъв ресурс като мотор и мн др неща ! Но от този болт няма да тръгне повече !
Дидо
- Zaho
-
-
Данаил написа:Наблюдавах тая тема ! И мога да ви посъветвам да си подържате автомобилите както го дават по технически инструкций ако има нередности най добре в квалифициран сервиз ! Ако искате бегачки купете си емкиии или някой който разбира да ви прегоди автомобила за състезания ако има такъв ресурс като мотор и мн др неща ! Но от този болт няма да тръгне повече !
Няма да тръгне повече но може да тръгне по малко

Много смях има по тоя форум вече (Разбирам защо на Иво не му се пише тук вече )

72 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5