Проверете си позицията на Дросела спрямо педала на газта!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 01 Окт 2008, 22:18

Айде са без бой да си признайте колко човека вдигаха капаците днес. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 01 Окт 2008, 23:16

мен още сноши ме сарбяха рацете но жената искаше нещо да си поиграе със :censored: и ... :uups: неостан време .апък неска цял ден ходих по складовете да зареждам стока и неми остан време 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 01 Окт 2008, 23:50

spens_82 написа:мен още сноши ме сарбяха рацете но жената искаше нещо да си поиграе със :censored: и ... :uups: неостан време .апък неска цял ден ходих по складовете да зареждам стока и неми остан време 8)

Ее несериозни хора !! :mhihi:
Аз погледнах болта така както си седях на седалката ии мислех като спра на паркинга да го врътна ама забравих :mhihi:
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 01 Окт 2008, 23:59

От БМВ са го много яко измислили врътваш едно болтченце и хоп 500 hp+ :mhihi: кат ти омръзне да върви врътваш пак и става икономична кола :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Beautiful Mechanical Wonder

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м20б20 90г
Мечтае да кара: е30 с38турбо

Мнение от BMWRACING » 02 Окт 2008, 0:18

k1k0 написа:От БМВ са го много яко измислили врътваш едно болтченце и хоп 500 hp+ :mhihi: кат ти омръзне да върви врътваш пак и става икономична кола :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ми да :D ебати кефицаа :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 02 Окт 2008, 8:29

zBoost написа:
mihal написа:...

Е ти такава глупост изказа...
Я иди и на 18ката и ръгни 5та с 40 и натисни педала на газта докрай, може да погледнеш оная игрива стрелка там долу къде отива дето и казват РАЗХОДОМЕР и ела тука пак и кажи дали положението на дросела нямал влияние върху разхода...
Тва гориво просто ще го изхвърлиш само да ти подскажа.
И ако беше помислил малко преди да правиш ветрове на клавиатурата щеше да се сетиш, че това е свързано със задкормилното устройство именно.

ами дебитомера за какво е? май не пуска точно толкова гориво колкото натискаш педала и тос компютър за какво са го сложили :lol:
ми аз именно това написах че е от задкормилното :)
обобщавам - КОЙТО СИ МИСЛИ ЧЕ С ОГРАНИЧАВАНЕ НЕ ПЕДАЛА НА ГАЗТА ЩЕ ПРАВИ ИКОНОМИИ ПО ГОЛЕМИ ОТ 0,1Л/100КМ СЕ ЛЪЖЕ ИЛИ НЕ МОЖЕ ДА КАРА
И за фабричното положение съм напълно сигурен че при натиснат педал трябва дросела да е отворен до край.
На тези които не се отваря явно предните собственници са се мъчили да ограничават хода на педала с цел икономии. (особенно ако преди това са карали москвичи и лади:) )
Я иди и на 18ката и ръгни 5та с 40 и натисни педала на газта докрай, може да погледнеш оная игрива стрелка там долу къде отива дето и казват РАЗХОДОМЕР и ела тука пак и кажи дали положението на дросела нямал влияние върху разхода...

Пробвал съм го :uups: и дава под 20 а на втора като го направя ми излиза от скалата :)
Изображение

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 02 Окт 2008, 9:20

zBoost написа:
mihal написа:...

Е ти такава глупост изказа...
Тва гориво просто ще го изхвърлиш само да ти подскажа.
И ако беше помислил малко преди да правиш ветрове на клавиатурата щеше да се сетиш, че това е свързано със задкормилното устройство именно.

Ти така ли караш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хора отчаивате ме не е истина просто Поне сте забавни ;)

Естествено, че дросела трябва да си се отваря докраи или поне с милиметър по малко!
Все пак си има датчик за положение на дросела, има си и дебитомер които мери ако има
пове4е коли4ство атмосферен въздух да пусне еку-то повече гориво.
Дросела не пуска горивото :mhihi:

Ако си мислите, че няма ефект ако сте в това положение да имате 1см "недоход" на дросела спрямо педала на газта

То запалете двиагтеля и натиснете дросела до половината после го натиснете целия и ще разберете.
(Това не е тунинг по скоро дефект дошъл с времето на експлотация стига с тия 500коня и магарета)

Ама какво ли обеснявам глупости :confused:

(Просто споделих впечетление, наи малкото щото и на още двя коли беше така което ме очуди (Стари коли) )

Респект!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 02 Окт 2008, 21:03

aз пък се чудя жилото трябва ли да е максимално изпънато към стойката, която мести дросела, защото моето има към 5мм луфт и чак тогава почва да отваря дросела.
странното е че когато го изпъна да отваря веднага, при леко пипване на газта колата се форсира доста рязко и е кофти при по-финни маневри :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 02 Окт 2008, 22:09

иии така освен 4-те страници изписани глупости никой не е споделил никакви впечатления освен авторааа.... аз лично не бих го пробвал това, знам за този болт, но в момента съм доволен от колата си как си върви и не пипам нищо по нея :)

тааа някой ще сподели ли опит или да си продължаваме до 17-та страница без грам смисъл в тая тема....... :?:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Окт 2008, 0:27

Zaho написа:...

Янвно не карам така, ама не карам и кола дето са и разместени болтовете на педалите :mhihi:

Дебитомера мери дебита на въздуха и не прави нищо повече, незнам откъде го намесихте пък него. ЕКУ-то пък се грижи за съотношението и момента на възпламеняване за да върви гладко мотора. Но това, че не използва цялото гориво което даваш от педала не означава, че това гориво седи в резервоара поне според мене щом разходомера го показва би трябвало да изразходва толкова моментно.

Ама това не е важно в случая, тоя болт единственото което прави е да регулира позицията на педала като е натиснат докрай. А мене ме съмнява като се кара всеки ден в града някой да натиска докрай и даже да усеща, че невърви нещо...освен ако неиска да бъде в кутия скоро :roll:

P.S: Твоя мотор сменян ли е или колата от завода е с него ?

Аватар

Мнение от Zaho » 03 Окт 2008, 9:41

Да сменян е от 94г. Е34-ка М50Б25 ванос :)

На мен мисълта ми беше друга, че се съмнявам от завода да са го направили дросела да не се отваря докраи
или пък дори с една трета по малко когато педала на газа е натиснат до доло :confused:

Обаче ме озадачи това че и на едно друг БМВ 318ис бе6е по съ6тия начин и на едно мом4е с Голф 3-ка пак.
Та може и заводски да са го оставили така знам ли :roll:

Но определено се осети разлика като го корегирах и то наи ве4е се осети разликата на 3-та и нагоре
Като правя стартове Не за градско каране ;)

(Нкои може ли да каже със сигурност така ли трябва да си е от завода ???)

Все пак всеки си решава сам дали да сложи зар4ета на огледалото
или да пипа по мотора 8)

Респект!!!

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 03 Окт 2008, 10:41

Захо,най-вероятно тая мистика при теб се проявява именно,защото матора ти е сменян от двайска...не зарад друго,ми там корекциите са други,включае и тая на въпросния болт...дишаш ли скопойно сега? :)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 03 Окт 2008, 11:35

е толкоз ли е сложно някой да натисне предала до метала и ти да видиш дали се е отворлиа клапата до край ? аз лично ще погледна на 16ката , белкем не е изяла вала че се опъва след 5500 :mhihi: а не щрака много :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Данаил » 03 Окт 2008, 11:42

Наблюдавах тая тема ! И мога да ви посъветвам да си подържате автомобилите както го дават по технически инструкций ако има нередности най добре в квалифициран сервиз ! Ако искате бегачки купете си емкиии или някой който разбира да ви прегоди автомобила за състезания ако има такъв ресурс като мотор и мн др неща ! Но от този болт няма да тръгне повече !
Дидо

Аватар

Мнение от Zaho » 03 Окт 2008, 11:50

Данаил написа:Наблюдавах тая тема ! И мога да ви посъветвам да си подържате автомобилите както го дават по технически инструкций ако има нередности най добре в квалифициран сервиз ! Ако искате бегачки купете си емкиии или някой който разбира да ви прегоди автомобила за състезания ако има такъв ресурс като мотор и мн др неща ! Но от този болт няма да тръгне повече !

Няма да тръгне повече но може да тръгне по малко ;)

Много смях има по тоя форум вече (Разбирам защо на Иво не му се пише тук вече ) :help:

ПредишнаСледваща

Назад към E36