Газ за BMW

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 29 Сеп 2008, 11:03

Стига сте се праили на мъже с тоя бензин, слагайте ГИ и си питайте питанката. Още не мога да разбера къв е тоя мазохизъм да карате на по-скъпото гориво, БМВ не е за газ, ми то БМВ не е и за дупки ама си ги караме в България. Със ГИ разхода (и вървенето) е 1:1 със бензина, аз поне разлика не съм усетил. Да, мога да си го карам и на бензин, ама защо с тия 150-200 кинта на месец разлика да не купя нещо на детето си, всепак ми е по-скъпо от колата.

Потребител
Аватар

Мнение от Nedko Bozadzhiev » 29 Сеп 2008, 20:49

Колега напълно съм с теб. Нещото което затвърди мнението ми за положителния ефект на ГИ върху живота ми бяха мнения написани от хора като теб които карат доста по скъпи автомобили от нашите, но въпреки товапредпочитат да пестят пари по този начин. За моя ГИ теглих заем. Сега ще го изплащам година и половина, но въпреки това сега карам повече а разходите ми са същите(плащам си на банката и карам и па същите пари). БМВ всеки казва, че е страхотен автомобил ма ква е файдата кат се седи в гаража щот бенза е много скъп, пък и да с не лъжем, с тия задръствания не останаха много коли дет да харчат под 10 градско(имам предвид същия размер кат БМВ че някоя малолитражка 1.1 резервоара и не е толкова галям).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Мнение от tin » 29 Сеп 2008, 22:05

1400лв ги изплатих за 6 месеца
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 29 Сеп 2008, 22:18

Правилно, и 7ица да карах, пак щях да прасна ГИ, както доста мои приятели правят. А нека който си иска да кара на бенц. Лошо няма.

Същественото е че не се замислям дали ми се ходи някъде, просто паля колата и тръгвам. А нека си поскъпва газта, те винаги вървят успоредно с бензина.

Потребител
Аватар

Мнение от Nedko Bozadzhiev » 29 Сеп 2008, 22:21

Абе аз и по бързо сигурно ша е изплата ама важното е, че така ми излиза по на смета и си карам супер количка. Кефа е пълен особено кат идеш да заредиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kando » 29 Сеп 2008, 22:40

добре ве тогава докога ще се чака една тема или раздел за газ-та и всичките шукаризми свързани със нея(ама не спорна тема,а такава със техническа информация и споделяне кой какво е сложил,къде и доволен ли е)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 29 Сеп 2008, 22:47

Веднага споделям, няма да криеме я. :)
М42, нови свещи, нова ламбда, нови филтри.
Ланди Ренцо Омегас (с големия компютър).

Монтирана от официалния вносител в София (Младост).
Вървене (същото като на бенз), не правя разлика.
Горене - 1л. отгоре, т.е. 11 градско нормално каране (аз така си карам постоянно).

Предоволен съм! Близо 3000 км вече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kando » 30 Сеп 2008, 0:22

айде ве трябва ако не отделен раздел то поне отделна тема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 30 Сеп 2008, 0:57

така та значи понеже и аз сложих ГИ също ще се присъединя в подкрепа на газта, та значи както каза някой някъде "бе да му се невиди бангии на по 200к км и над 15г. караме и се правиме на богопомазани" кво има не мога да разбера начи аз вече 3100км съм на газ с газовия инж не усещам АБСОЛЮТНО НИКАКВАААА разлика във вървежа от този на бензин..... колата ми харчи ПОВЕЧЕ от доволно дори и аз не съм очаквал такъв разход извънградско ми дава 7.7/100 градско- 10 с включен климатроник, пък който иска да вярва аз нямам за цел да убеждавам никого.........
Уредбата ми струваше 1250лв.... до тук вече повече от 300лв съм избил за 2 месеца каране......

Аз разсъждавам така, след като избия уредбата с новоизбитите пари предпочитам да си поддържам колата с оригинални части и да си я карам в оторизираните сервизи на БМВ и по този начин да си карам една надеждна и добре поддържана кола и то с марка БМВ и удоволствието от шофирането наистина да е на макс (както се изрази Недко).

Къде в европа не карали на газ не разбрах ????
В момента в Германия е огромен бум на газови уредби 1-во защото половината се плаща от държавата и 2-ро защото е мнооого по-екологично от карането на бензин или дизел.......

.......виждал съм Х5 Е70 4.8ис на газ и Е46 2003г.(НЕ български) на газ и още кво ли не то не са С класи то не с ачудесии, ........ хората си преценяват, слагат и карат..... не се занимават с глупости......

Разбира се, че има разлика в горивата, но както някой се изрази при ГИ има специален компютър, който се грижи за добрата работа на нововъведената газова система в автомобила.........

Нямало фабрични автомобили на газ ли ????????
алоооо а новото AC SCHNITZER GP3.10 GAS POWERED с S85 мотора????
http://www.greencarsite.co.uk/GREENNEWS ... mw-car.htm
и какво пише накрая:
The eye-catching AC Schnitzer GP3.10 GAS POWERED is a high-performance coupé powered by LPG. Power and efficiency, economy and ecology are here combined in an exciting study.

ааа 316g E36 компакт, койото е с най-обикновен М43 мотор само дето са му сложили едно ГИ във завода ?????
И тва са само БМВ а я се поразровете за останалите марки........... не се излагайте бе хора....

П.С. То се знае разбира се, че всеки, който получава заплата от рода на 5000лв дори няма да знае за съществуването на тези алтернативни горива...... ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 30 Сеп 2008, 1:15

В момента в Германия е огромен бум на газови уредби 1-во защото половината се плаща от държавата и 2-ро защото е мнооого по-екологично от карането на бензин или дизел.......

покрай сегашните размисли и страсти около повишаването на газта (а то дефакто по стара традиция ше вдигнат не само нея ами и бензина, и дизела... сигурен съм :) )
та.. това е интересна тема за обсъждане как е в европата.
кажи нещо по конкретно как така има бум на газови , че и половината как става да се плаща от държавата ?

чувал съм че толерират и намалят акцизи и др данъци на алтернативните екологични горива но... ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 30 Сеп 2008, 9:20

...... ми и на тях им стана скъпо вече, взимат заплати хората ама искат да карат по-еврино затова слагат...... държавата поема половината цена от уредбата от гледна точка на екологията, това е причината......... Пак ще спомена случая в Хамбург - Германия, зъболекър си купува Форд Мустанг V8, при което си инсталира една газова и бутилката е на мястото на резервната гума ;)...... кво повече да говориме....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 30 Сеп 2008, 10:12

Пак се заформи старата тема :mhihi:
Има си икономични коли който може да станат още по икономични, което търсите вие в лицето на БМВ. То е ясно, че ще има такива индивиди дето карат над 200коня на гас. Нали като излезна пред блока и почна да питам хората "добре де защо си купил рено 19, опел астра или голф3 и сте сложили на тях гас, а не сте си купили 150коня кола и на нея не сложите гас". Те отговарят "защо да слагам гас на 150 коня като мога да сложа и на 60 коня" Всички който съм запитвал са слегнали и над 30г. хора. Не съм срещал човек на години който да кара бмв на гас. Всичките който карат на гас са такива като от форума, " купих си 2.0 150 коня и много харчи". Това е супер глупава инвестиция. Не е въпросът един двигател на колко хил. км. е. и това да е причината да сложиш ГАС. Просто вашето е прищявка и за това има гас на БМВ. Не съм си взел бмв-то да избивам пари, ако исках това да стане щях да се насоча към друга марка. Тея със пачките не им пука по принцип дали ще наливат Бензин или Черно Джони във резервоара, и не съм виждал Никога богат човек да си кара Х5-цата на гас или друга скъпа кола. Просто си признайте, че причината да се сложи гас на БМВ или Мерцедес и т.н. е приящявка, а не нужда защото има много други алтернативи. :yes:

И аз мисля, че трябва да се качи една тема за гаста във важни, а не постояно да се правят нови.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Сеп 2008, 10:54

Нормалните хора с пачките или си сменят колите прекалено често, или карат хубави служебни машини и техните са за уикенда им. Ако говорим за тарикати, които са врътнали далаверка... това е друга тема и тях не ги обсъждаме. Обикновено те не могат да си сменят езика на телефона, камо ли да обсъждат технически подробности по колите си.

В сервиза на Принс в Сф последно на някакъв Кайен монтираха ГИ. Аз изводите си ги правя.
Освен това тук се обсъжда ГИ на евридейка, не на кола за уикендите.
Няма нужда да се сравнявам с някакви личности, за да си вадя изводи как да живея живота си. Имам си въображение, имам си и мечти и предпочитам парите, които не съм наврял в Нефтохим, да ги инвестирам в нещо, което ме прави щастлив повече от това да се придвижа от Т.А до точка Б.

Което е правилно също, че много хора си взимат някаква 6цил. бангия в период на полуразпад, слагат някаква газ на нея и после им почват проблемите, но това са друг тип личности, които живеят за икономията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 30 Сеп 2008, 11:08

liloff аз не съм против гаста, а във какво е сложена тя и правилна ли е инвестицията. Баща ми кара Рено 19 на гас и му дава на дълго 6.5-7л. градско 10л. Освен това не плаща каско, пътен данък 30-40лв. и това е. А повечето от тук който карат на гас ни се смеят как караме стари бангий на бензин и си мислят, че яката икономия са хванали. ГИ 2000лв, каско поне 400-500лв. плащате, пътен данък 150-200лв. плащате. Частите повечето са 2-на цена от другите марки коли, и на какво ни се смеете ? че давате толкова пари и си мислите за икономични, е нема що. Баща ми освен колата дето я е купил и е сложил една газова за 150лв. и си кара буквално за без пари. Така, че правете разлика от икономия и прищявка
:winky:

сам казваш, че искаш да се предвижваш от точка А до точка Б. Според теб това ли е най-евтиният вариянт да стане това с тая марка та дори и на гас.

liloff само ми отговори това прищявка или нужда е да сложиш ГИ за 2000лв. след като има доста други добри преспективи ?

В сервиза на Принс в Сф последно на някакъв Кайен монтираха ГИ. Аз изводите си ги правя.

какво искаш да кажеш със това, че животът толкова го е притиснал човека да си купи кола за няколко стотин хил. лв и да сложи гас ли :mhihi:

обикновено тези дето живеят от далавери направят някоя, купят си скъпа кола сложат гас и чакат следващата далавера да направят, може би от тези хора приспадът тези дето слагат гас на хубавите коли. Богат човек когато почне да строй къща не взима работници да му излезе по евтино, а си наема фирма и не се занимава с глупости, та ще се притеснява че дава 1лв повече за бензин, той строй къща за милиони с левчета ще се занимава. Даже повечето богаташи взимат чисто нови коли за служебни и само на дизел или на бензин си карат..
Не сравнявайте богаташи със далавераджии или туко що спечелили пари хора за пръв път, който не са живяли охолно никога и си правят миши сметки.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Сеп 2008, 12:59

Не ми се спори. Според мен всеки си преценя. Не е въпроса да можеш да си позволиш нещо, въпроса е да не те събори като си го купиш. Тук вече разсъжденията за 2000лв, 150 данък и т.н. са напълно излишни за обсъждане, при положение че 150лв са ти едно напиване.

Нека не се караме, всеки си има гледна точка, който си е преценил е сложил. Не е коректно при положение че нямаш ГИ на тази кола да обясняваш колко е глупаво да имаш. Ако имаш опит с ГИ на М42, да...
Но си мисля като чета по хорските форуми, че там поне има технически грамотни хора, които аргументирано посочват ЗА/ПРОТИВ за конкретните двигатели и специално БМВ двигателите от това поколение нямат никакви проблеми за подобна интервенция.

ПредишнаСледваща

Назад към E36