BMW 3 Compact-АВТОМОБИЛЪТ НА СТАРО
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Пето: Разпределение на масата по оси. При компакта никога не може да се постигне оптимално разпределение, осве в случаите когато има бензинов двигател с ходов обем 1.6, или 1.8 литра.
Ако изключим дизела, колко са Компактите дето не са 1.6 или 1.8?
Т.е. според мен като цяло твърдението е вярно
Ако изключим дизела, колко са Компактите дето не са 1.6 или 1.8?
Т.е. според мен като цяло твърдението е вярно
ивчо3 написа:1. дори няма и стабилизираща щанга на задните колела...
2. Ами загледайте компакта отстрани и споделете на какво ви прилича...
3. досега не ми се е налагало да лепя таван, да ми скърцат гнусните пластмасови кори на вратите и таблото, да се къса плата от вътрешната страна на вратите и т.н., с няколко думи оставили са си ръцете във вътрешното обзавеждане на Е36.
4. При компакта никога не може да се постигне оптимално разпределение, осве в случаите когато има бензинов двигател с ходов обем 1.6, или 1.8 литра.
Ивчо, хубаво започна поста ти, ама накрая почна да ги пишеш едни странни твърдения.
1. Имам стаб.щанга.
2. Не ми се износват неравномерно гумите (за 20хил. км все щеше да си проличи).
На какво прилича? Въпрос на вкус...На мен ми харесва. Все едно да кажеш същото за комбито. Аз лично не съм фен на комби, понеже не съм семеен и нямам баби, тъщи, легени и ревящи гърла да возя. Ако бях в тази ситуация, може би щях да се замисля за Е46 комби.
Не скърца нещо осезаемо, корите не са като на Е36 да се разлепват, и за щастие тавана все още си е ОК.
Ако имаше някой с 323ti, едва ли щеше да се оплаква. Относно дизелите, не знам. Има собственици, изглеждат щастливи. Същото важи за нормалното Е36 и за всички други автомобили. Хайде да не търсим под вола теле... Няма да ходим на състезания със 100 коня...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
компакта си е добра машинка в класа си и за годините си даже е номер 1 .. и са изчистени много от недостатъците на първите Е36ци .В момента има 2000 година компаци с М43TUB19 за около 7к - за тия пари получаваш 2000 година БМВ с двигател на Е46 ,според мен отлична оферта.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
liloff написа:Ако имаше някой с 323ti, едва ли щеше да се оплаква.
колега, едва ли ще се оплакват и от 318ти, купето все пак е доста по-леко от другите Е36.
на мен пък не ми допада компакта като форма, но си е БМВ и аз му имам уважението.....3-те букви са си същите. поздрав за всички собственици на компакти от мен

- taba4ko
- ентусиаст
-
Alexi написа:компакта си е добра машинка в класа си и за годините си даже е номер 1 .. и са изчистени много от недостатъците на първите Е36ци .В момента има 2000 година компаци с М43TUB19 за около 7к - за тия пари получаваш 2000 година БМВ с двигател на Е46 ,според мен отлична оферта.
2000 година не са ли само е46, а не е36 с двигател от е46?

taba4ko написа:Alexi написа:компакта си е добра машинка в класа си и за годините си даже е номер 1 .. и са изчистени много от недостатъците на първите Е36ци .В момента има 2000 година компаци с М43TUB19 за около 7к - за тия пари получаваш 2000 година БМВ с двигател на Е46 ,според мен отлична оферта.
2000 година не са ли само е46, а не е36 с двигател от е46?
Компакта е до 2001

Beautiful Mechanical Wonder
- taba4ko
- ентусиаст
-
taba4ko написа:liloff написа:Ако имаше някой с 323ti, едва ли щеше да се оплаква.
колега, едва ли ще се оплакват и от 318ти, купето все пак е доста по-леко от другите Е36.
Не се оплаквам от 318ti никак даже

taba4ko написа:2000 година не са ли само е46, а не е36 с двигател от е46?
Има компотче с двигател 1.9 - 101 коня.

Последна промяна kdl на 05 Ное 2008, 20:20, променена общо 1 път
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
liloff написа:Имам стаб.щанга.
Аз нямам - '94, твоето е по-ново.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Задното окачване. Тук съм съгласен с някои от форумците, че е морално остаряло и не само това. При компакта окачването е като на Е30, дори няма и стабилизираща щанга на задните колела. Има само напречна греда и два носача, на които не може да се направи реглаж.
Аз незнам защо всеки се изхвърля, че е30 е осакатена със задното окачване.. Голф 4 е със независимо окачване и много нови автомобили.
е30 ще остане в историята и доста повече ще се уважава от е36, напишете e30 DTM във Youtube.com и гледайте изродия.. Ако имах възможност за Е30-cka DTM никога не бих погледнал е36.
не мисля, че има осакатени Бмв-та.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Да кажа и аз нещо по темата
.Концепцията на колата може и да е била грешна за БМВ,както писаха по-нагоре,но за хората които са го избрали тя перфектно си върши работата.Има стабилизиращи щанги отпред и отзад,доказани двигатели (визирам особено М42),наистина семпло,но добре и спортно изглеждащ интериор,без да е претрупан или да му липсва нещо.Съвсем спокойно се возят 5 човека,багажника също е съвсем нормален.Да не забравяме,че може да нарастне неимоверно,ако се свалят задните седалки!Все пак е хетчбек.Визията си е на Е36.Не на последно място е именно компактен!Т.е. хората,които го притежават са търсили иманно тези му качества и не са направили компромис с някое от изискванията си.За дефектирането едва ли има някаква разлика с което и да е от останалите БМВ-та.Това,че задния мост е като на Е30 не мисля,че е минус.Ако човек реши да дрифти това става по-лесно с тази компановка и купе.А нали всеки искаше да "дрифти" от време на време?Т.е. и това не е минус.
Аз лично съм много доволен!Харесвам такива коли!Живот и здраве много бих искал следващата да е по-новия модел Е46 Компакт.Разбира се може и купе Е46
.

Аз лично съм много доволен!Харесвам такива коли!Живот и здраве много бих искал следващата да е по-новия модел Е46 Компакт.Разбира се може и купе Е46

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
liloff написа:ивчо3 написа:1. дори няма и стабилизираща щанга на задните колела...
2. Ами загледайте компакта отстрани и споделете на какво ви прилича...
3. досега не ми се е налагало да лепя таван, да ми скърцат гнусните пластмасови кори на вратите и таблото, да се къса плата от вътрешната страна на вратите и т.н., с няколко думи оставили са си ръцете във вътрешното обзавеждане на Е36.
4. При компакта никога не може да се постигне оптимално разпределение, осве в случаите когато има бензинов двигател с ходов обем 1.6, или 1.8 литра.
Ивчо, хубаво започна поста ти, ама накрая почна да ги пишеш едни странни твърдения.
1. Имам стаб.щанга.
2. Не ми се износват неравномерно гумите (за 20хил. км все щеше да си проличи).
На какво прилича? Въпрос на вкус...На мен ми харесва. Все едно да кажеш същото за комбито. Аз лично не съм фен на комби, понеже не съм семеен и нямам баби, тъщи, легени и ревящи гърла да возя. Ако бях в тази ситуация, може би щях да се замисля за Е46 комби.
Не скърца нещо осезаемо, корите не са като на Е36 да се разлепват, и за щастие тавана все още си е ОК.
Ако имаше някой с 323ti, едва ли щеше да се оплаква. Относно дизелите, не знам. Има собственици, изглеждат щастливи. Същото важи за нормалното Е36 и за всички други автомобили. Хайде да не търсим под вола теле... Няма да ходим на състезания със 100 коня...
Извинявам се ако съм обидил някои от участниците във форума с предишния си постинг. Също така допуснах някои неточности, относно задното окачване на компакт, въпреки че имах желание да акцентирам преди всичко на стабилността на автомобила. Стабилизираща щанга на задното окачване има и при компакт с по-мощни двигатели, същото важи и за Е30. Възможно е да са подсилили напречната греда, за разлика от Е30 двойния стоп. Предполагам ви е направило впечатление разкрачената задница на този модел при автомобилите от 13-15 години нагоре.
Не се обиждаме, аз поне
Няма драма.
Честно, не съм видял разкрачен Компакт, може и да има някое изнасилено добиче, на което са сънували NFS с отворени очи...
Иначе колицата е много приятна. Не съм намерил нищо по нея, което да ме дразни. Не е най-великата кола на света, но е достоен член на семейството. (аз като се замисля от цялата гама, може би само X3 не ми е приятна)
Като се нарадвам на компотчето, ще го мисля
Засега си ми вози дупето на топличко и ми доставя "Driving Pleasure"
Нали това беше философията на компанията.

Честно, не съм видял разкрачен Компакт, може и да има някое изнасилено добиче, на което са сънували NFS с отворени очи...
Иначе колицата е много приятна. Не съм намерил нищо по нея, което да ме дразни. Не е най-великата кола на света, но е достоен член на семейството. (аз като се замисля от цялата гама, може би само X3 не ми е приятна)
Като се нарадвам на компотчето, ще го мисля

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Предполагам ви е направило впечатление разкрачената задница на този модел при автомобилите от 13-15 години нагоре.
не забравяй, че като се сложат ниски прожини отваря задницата, на мен преди ми бяха прави гумите но като се свали отвори малко. Също така става и от остарели пружини омекнали и слегнали.
65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5