ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Leon » 01 Ное 2013, 17:23

Slobmonster написа:1)В момента колата е различни гуми - 215/45 отпред и 235/45 отзад. Това означава ли, че и джантите са различни по размер? Или могат да се сложат 4 еднакви гуми?

Нито един от тези размери не е за Е36. С тази комбинация АБС ти не работи коректно, така че ги махай. ;)

2)Като врътна на контакт се включва климатроника. Обаче се чува един звук все едно някой "издумква с юмрук" по таблото. :shock: После си работи. Това нормално ли е?

Това думкане е от някоя клапа, която запъва. Ако работи нормално климатроника, не се тормози.

3)При 80-90 км/ч на гладък път се чува едно много странно бучене. Звукът като че ли се чува отвън. Сравнително силно "буууууу" ако мога така да го изимитирам. Това може ли да е от гумите?

Може да е от много неща, през форума няма как да познаем, но най-честият причинител са лагери на главините или гуми.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 02 Ное 2013, 14:06

Slobmonster написа:Особеното при мен е, че за да излезя от гаража ми с 1 маневра е необходимо навиването на волана докрай съответно наляво при излизане и надясно при влизане. Естествено аз не правя по 15 отделни излизания с колата на ден, но все пак.. Имам и още въпроси:

1)В момента колата е различни гуми - 215/45 отпред и 235/45 отзад. Това означава ли, че и джантите са различни по размер? Или могат да се сложат 4 еднакви гуми?

2)Като врътна на контакт се включва климатроника. Обаче се чува един звук все едно някой "издумква с юмрук" по таблото. :shock: После си работи. Това нормално ли е?

3)При 80-90 км/ч на гладък път се чува едно много странно бучене. Звукът като че ли се чува отвън. Сравнително силно "буууууу" ако мога така да го изимитирам. Това може ли да е от гумите?

Имам и още, но стига за сега. :lol:

Идеята е да се отпусне волана съвсем леко за да не е абсолютно в най-крайно положение. Джантите ти може да са еднакви на ширина може и да са различни. Няма как да ти се отговори на сляпо.

Потребител
Аватар

Мнение от Snej » 02 Ное 2013, 15:12

Здравейте,
Какво масло бихте ми препоръчали да сипя на 318ти компакт, имайки предвид че колата често се ръчка и кара на дрифт? Двигателят е след ремонт, сменяни са лагерите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 02 Ное 2013, 21:58

Колеги някой да е сменял наскоро двата пистови ремъка + ролките и обтяжното амортисьорче на 318тдс и ако може да ми даде цена за частите (предполагам на 2.5тдс е същото)?
И още един въпрос, на последък се появи ритмичен звук който се чува от пред в ляво като от биене (или поне така го определям като го чувам от шофьорското място) при ляв завой или при потегляне на 1 и 2-ра предавка с малко газ и след като ускоря изчезва, но разбира се колкото и пъти да карам колата до сервиза я хваща срам и не иска да издава никакви звуци... някой да се е сблъсквал с подобен проблем?

Потребител
Аватар
Кара: 318is, м42

Мнение от Slobmonster » 02 Ное 2013, 22:13

Vanqu1sh написа:Идеята е да се отпусне волана съвсем леко за да не е абсолютно в най-крайно положение. Джантите ти може да са еднакви на ширина може и да са различни. Няма как да ти се отговори на сляпо.

За джантите имах предвид дали принципно е възможно, но не се изразих правилно. Имам и още един въпрос -

1) Като свалихме една от свещите се видя, че са NGK платитени, което е чук. Но смяната им ще ми струва по 25 лв на свещ, което ми се вижда солено засега. (естествено няма да слагам свещи от 5 лв комплекта). Въпросът ми е задължително ли е да върви с такива?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 02 Ное 2013, 22:19

raptorxbg написа:Колеги някой да е сменял наскоро двата пистови ремъка + ролките и обтяжното амортисьорче на 318тдс и ако може да ми даде цена за частите (предполагам на 2.5тдс е същото)?
И още един въпрос, на последък се появи ритмичен звук който се чува от пред в ляво като от биене (или поне така го определям като го чувам от шофьорското място) при ляв завой или при потегляне на 1 и 2-ра предавка с малко газ и след като ускоря изчезва, но разбира се колкото и пъти да карам колата до сервиза я хваща срам и не иска да издава никакви звуци... някой да се е сблъсквал с подобен проблем?

Абе.. сменял съм ги обаче не мога да ти кажа точно цени. Само за аморт. си спомням, че го взех 80лв с отстъпката на febi bilstein, мисля, че беше около 25-30%

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 03 Ное 2013, 15:18

Ножицата с моторчето,която движи стъклото е хванато с нитове за вратата.Понеже го бях свалил за ремонт избих нитовете.Сега,като го монтирам се чудя да го нитосам ли пак,или да го хвана с болтове и гайки с шайби?Значение има ли изобщо ? :dunno:
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: без гражданска
Мечтае да кара: e36 ///M

Мнение от burnou7 » 03 Ное 2013, 15:34

Слагай смело болтове и гайки,няма смисъл да слагаш нитове :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 03 Ное 2013, 17:42

На моята предишния собственик беше разглобявал вратата и заварвал машинката и след това я беше сглобил с болтове и когато онзи ден свалих машинката ми направи впечатление, че от самото усукване което поражда машинката в тези 4-5 болта те са мърдали и са започнали да правят дупките по-големи. Сложи си нитове да ти е мирна главата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 03 Ное 2013, 22:29

Възможно ли е да сложа огледала с подгрев и да ги свържа към подгряването на задното стъкло??
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 04 Ное 2013, 8:51

Biogame написа:Възможно ли е да сложа огледала с подгрев и да ги свържа към подгряването на задното стъкло??

:yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 купе 1.8is
Мечтае да кара: BMW forever

Мнение от N.Dimitrov » 05 Ное 2013, 10:32

Здравейте колеги. Не разбирам много и за това се налага да питам, защото много четох и пак не разбрах. Въпроса ми е има ли m43b18 който да е is мотора който е 140 коня и как да го позная и различа от обикновенния m43b18 който е 115 коня. Може въпроса ми да е много глупав, но ми се налага да попитам, защото си взимам е36 купе 94 година, а не съм много разбираш от бмв и може да ме изработят.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Ное 2013, 11:48

140 коня е M42b18 и фейслифта M44b19. Те на външен вид се различават спрямо м43.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 купе 1.8is
Мечтае да кара: BMW forever

Мнение от N.Dimitrov » 05 Ное 2013, 11:59

b00st написа:140 коня е M42b18 и фейслифта M44b19. Те на външен вид се различават спрямо м43.

Значи няма м43 който да е 140 коня? И ме лъжат, че е ис? И възможно ли е да са се объркали, че е м43 а да е м42... Може ли снимка на моторите за да ги съпоставя. :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Ное 2013, 14:04

Едва ли е проблем сам да си намериш снимка на моторите...
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към E36