ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Имам питане за М42 в компакт има ли смисъл да му заменя тръбите с такива от б23 на Ф60мм и крайно от Е46 на 60мм вход и два изхода.Моля да споделите мнение.За момента генерацията ми е повредена от един майстор който сложи коляно на 43мм след 2-те тръби долу.Няма те си и на идея колко не върви колата,за това сега търся варианти !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
BABHOMED написа:Имам питане за М42 в компакт има ли смисъл да му заменя тръбите с такива от б23 на Ф60мм и крайно от Е46 на 60мм вход и два изхода.Моля да споделите мнение.За момента генерацията ми е повредена от един майстор който сложи коляно на 43мм след 2-те тръби долу.Няма те си и на идея колко не върви колата,за това сега търся варианти !
Ходи при друг майстор да ти сложи по-голяма тръба

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Здравейте. Салон от Е36 седан преди фейса ,става ли на същата фейса?
Колеги моля ви помогнете от 1 година се боря с моята 316-ка. Проблема беше още като я купех, първо много харчеше, второ вкарваше бензина в маслото. На диагностика се хвана дебитомер и ламбда сонда, смених ги малко падна разхода на 14 градско, а беше 20. За бензина в маслото свалих инжекторите изчистиха ги и след като ги сложех започна да пали по същия начин като на клипа с много мъки, но го прави и на студена и на загряла. А за бензина в маслото става рядко, предимно като я настъпвам. А при нормално каране не вкарва бензин. Обиколил съм сервизите и вече ми викат двигател да сменям. Моля помогнете че съм се видял в чудо вече.
За смяна е нали ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Драгослав написа:Здравейте. Салон от Е36 седан преди фейса ,става ли на същата фейса?
Става.

- rhase
- младши ентусиаст
-
Трябва да го отвориш, за да видиш мембраната как е. Ако е скъсана е за смяна. Понякога минава само с почистване на мембраната. После залепяш и обратно на колектора.
Ама няма да имаш belt tensioners и вероятно ще ти свети бега, освен ако не си прехвърлиш частта с колана.No0k написа:Драгослав написа:Здравейте. Салон от Е36 седан преди фейса ,става ли на същата фейса?
Става.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
liloff написа:Ама няма да имаш belt tensioners и вероятно ще ти свети бега, освен ако не си прехвърлиш частта с колана.No0k написа:Драгослав написа:Здравейте. Салон от Е36 седан преди фейса ,става ли на същата фейса?
Става.
Той ще си има пиропатрони щото от преди фейса са механични, а инсталацията след фейса може да се спре софтуерно да не ги чеква

- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Моторчето във вратата за ел. стъклото сваля ли се от раменете на e36,който движат стъклото?Или си е вградено?Смисъл едно цяло ли е моторче с металните рамене,или се сваля ?
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Cvetun написа:Моторчето във вратата за ел. стъклото сваля ли се от раменете на e36,който движат стъклото?Или си е вградено?Смисъл едно цяло ли е моторче с металните рамене,или се сваля ?
Дори се разглобва машинката от моторчето

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Slobmonster
- Потребител
-
- Кара: 318is, м42
Въпрос:
Вярно ли е, че не е хубаво да се дава пълен ляв или пълен десен при завиване? Наплашиха ме, че се прецаквала сериозно хидравликата?
Колата е е36, 318ис, м44б19
Вярно ли е, че не е хубаво да се дава пълен ляв или пълен десен при завиване? Наплашиха ме, че се прецаквала сериозно хидравликата?
Колата е е36, 318ис, м44б19
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз лично избягвам да навивам до откат, само ако се налага да се изнеса бързо. Заслушай се и ще чуеш как се "мъчи" хидравликата при напълно навит волан 

Never mistake motion for action...
- Slobmonster
- Потребител
-
- Кара: 318is, м42
Особеното при мен е, че за да излезя от гаража ми с 1 маневра е необходимо навиването на волана докрай съответно наляво при излизане и надясно при влизане. Естествено аз не правя по 15 отделни излизания с колата на ден, но все пак.. Имам и още въпроси:
1)В момента колата е различни гуми - 215/45 отпред и 235/45 отзад. Това означава ли, че и джантите са различни по размер? Или могат да се сложат 4 еднакви гуми?
2)Като врътна на контакт се включва климатроника. Обаче се чува един звук все едно някой "издумква с юмрук" по таблото.
После си работи. Това нормално ли е?
3)При 80-90 км/ч на гладък път се чува едно много странно бучене. Звукът като че ли се чува отвън. Сравнително силно "буууууу" ако мога така да го изимитирам. Това може ли да е от гумите?
Имам и още, но стига за сега.
1)В момента колата е различни гуми - 215/45 отпред и 235/45 отзад. Това означава ли, че и джантите са различни по размер? Или могат да се сложат 4 еднакви гуми?
2)Като врътна на контакт се включва климатроника. Обаче се чува един звук все едно някой "издумква с юмрук" по таблото.

3)При 80-90 км/ч на гладък път се чува едно много странно бучене. Звукът като че ли се чува отвън. Сравнително силно "буууууу" ако мога така да го изимитирам. Това може ли да е от гумите?
Имам и още, но стига за сега.

Колеги да попитам за моето 316 , проблема е че много харчи сменил съм доста неща-л.сонда, дебитомер и кво ли не и пак харчи. Та свалих компютъра и буксата му и вътре имаше малко окислено, но двигателя работи идеално. Може ли от това окисление да не работи компютъра
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Manuel на 01 Ное 2013, 17:26, променена общо 1 път