ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- quentin
- кандидат ентусиаст
-
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
katra_fm написа:проверих в бмвфанс-а за ножицата на шофьорското стъкло ... за компакта и за седана ги дават с еднакви номера ... мога ли да се доверя на това, че са еднакви?
можеш, еднакви са
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Kambe написа:NeRoX написа:И на мен в последния месец 2-3 пъти ми светва АБС-а. Вчера два пъти. Загасям колата и като я запаля отново вече не свети. Малко по късно пак ми светна. Накладки, дискове? Имат ли нещо общо изобщо с АБС-а? Или някакъв датчик. Миналата година смених изгорял такъв на предна дясна гума. Но тогава светеше постоянно.
акумулатора как е ? На мен при слаб акумулатор ми светваше АБС-а от време на време
Акумулатора би трябвало да е ОК. Купих колата с него, но е бил сменян не отдавна. Не съм имал никакви проблеми досега със слаб ток или нещо от рода. Не мисля, че трябва да е него.
ogata написа:bullet83m написа:BMWMHartge написа:NeRoX написа:И на мен в последния месец 2-3 пъти ми светва АБС-а. Вчера два пъти. Загасям колата и като я запаля отново вече не свети. Малко по късно пак ми светна. Накладки, дискове? Имат ли нещо общо изобщо с АБС-а? Или някакъв датчик. Миналата година смених изгорял такъв на предна дясна гума. Но тогава светеше постоянно.
А на мен вече часове не ми гасне?
И аз имах такъв проблем ту работи,ту не,оказа се датчик ABS.Прегледай ги външно здрави ли са,ако изглеждат здрави диагностика за по сигурно.
На мене ми присветваше миналата година, оказа се че нивото на течността за спирачки е паднало по някаква причина, долях и се оправи.
На една диагностика по-късно все пак излезна записана грешка на ABS-а.
Ще проверя нивото на течността за спирачките днес. Миналата година като взех колата лампата на ABS-а си светеше постоянно. Оказа се изгорял датчик на предна дясна гума. Сменихме го с такъв втора ръка - досега не съм имал проблеми. Как мога да го прегледам външно. Какви външни белези трябва да има? Дори не знам къде се намира...

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
mitaka21 написа:Имам един въпрос. Карам е36 купе 92 година(Европа) с двигател м50б25 без ванус(присаждан отделно). Сменям термостата но в bmwfans видях че има 2 типа гарнитурки за капачката(която е алуминиева ако има значение) - http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... hermostat/ . Става въпрос за номер 7 и номер 8, коя от двете трябва да си взема?
7
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Колеги, да питам от 11-бутонния борд ще минавам на 18-бутонен но го взимам без лостчето и гонга и ме интересува дали моя гонг ще върши работа, и дали липсата на лостчето ще пречи на работата?
b00st написа:mitaka21 написа:Имам един въпрос. Карам е36 купе 92 година(Европа) с двигател м50б25 без ванус(присаждан отделно). Сменям термостата но в bmwfans видях че има 2 типа гарнитурки за капачката(която е алуминиева ако има значение) - http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... hermostat/ . Става въпрос за номер 7 и номер 8, коя от двете трябва да си взема?
7
Номер 7 или номер 8 трябва да си закупя или и двете? Понеже доколкото знам щом са дадени така се използва една от двете.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
То си пише, зависи от годината до '92, May е 7 след 92/5 е 8.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Какви налягания правят хидравличната помпа и главният спирачен цилиндър ?
Винаги ми е било интересно, но на доста места в нета инфото е противоречиво

Винаги ми е било интересно, но на доста места в нета инфото е противоречиво

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
b00st написа:То си пише, зависи от годината до '92, May е 7 след 92/5 е 8.
Проблема е че колата е 92г. Септември, но двигателя е сменян и не знам той коя година е ...
HowDouWantit написа:Ми напиши какъв е мотора .....
Ми написал съм ...
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Извинявай ,не съм видял...
The M50B25 was updated with variable valve timing (called VANOS by BMW) on the intake camshaft in 1992. Peak torque became available 500 rpm lower, at 4200 rpm.[6]
Applications:
1992-1995 E36 325i/325is
1992-1996 E34 525i/525ix
Така ,че от по ранния модел ти трябва...
The M50B25 was updated with variable valve timing (called VANOS by BMW) on the intake camshaft in 1992. Peak torque became available 500 rpm lower, at 4200 rpm.[6]
Applications:
1992-1995 E36 325i/325is
1992-1996 E34 525i/525ix

HowDouWantit написа:Извинявай ,не съм видял...
Applications:
1992-1995 E36 325i/325is
1992-1996 E34 525i/525ix
Благодаря много!

- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Въпрос: На какво се дължи влага под задната седалка и зад облегалките в багажника на е36 купе?Днес извадих задната седалка да я поизтупам и отдолу гьолче и целия дунапрен подгизнал също и мокета точно зад задните облегалки беше мокър.
- iskrenchyy
- Потребител
-
Колеги маска от компакт става ли на купе?
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Може ли ABS-а да светва от време на време при замърсен датчик?
Перката и дифузьора към нея еднакви ли са при всички 6таци?
Перката и дифузьора към нея еднакви ли са при всички 6таци?