ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Infinite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i compact
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
EDIT : Здравейте колеги, искам да сменя фаровете на моята Е36 компакт с фарове депо, с ейнджъл и ксенон. Кой може да извърши монтажа и преправянето на ел-системата. Става дума за гр. София. Много ще съм благодарен, ако някой ме насочи към компетентен човек. Също така и човек, който може да направи смяна на воланите (моя е 4-лъчев и искам да сложа м-тех2) Благодаря 

Последна промяна Infinite на 01 Апр 2013, 7:43, променена общо 1 път
Без Провокация Няма Прогрес !
- rhase
- младши ентусиаст
-
b00st написа:rhase написа:Аз съм с 205/45/17 на 8J et20 и за сега нямам проблеми. Малко по бавничко по неравностите, но се свиква![]()
пп. Има малък стреч но изглежда идеално според мен.
М42ката успява ли с тия джанти или бавничко и спокойно?
Тя и без тях беше бавничко и спокойно

ОН:
1.Някой може ли да ми даде парт. номера на жилото за предния капак (за купе, ако имат разлика) че ми писна да сменям стари?
2. Може ли жилото да се регулира на дължина? Гледах машинките и лоста в купето и не видях решение. Като дръпна лоста в купето и жилото се опъва, но не достатъчно. Трябват му още 1-2 см за да отключи?

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Скоро може да наливам кубици с кофата на 20ката, но искам малко инфо. Какво ми е нужно за преминаване от м52б20 към м52б28? Кое мога да си ползвам от моята кола и двигател? Мога ли да си ползвам моята електроника и инсталация боц & плей? Четох в е39 раздела, но реших и тук да питам за всеки случай...

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
lancerpor написа:Скоро може да наливам кубици с кофата на 20ката, но искам малко инфо. Какво ми е нужно за преминаване от м52б20 към м52б28? Кое мога да си ползвам от моята кола и двигател? Мога ли да си ползвам моята електроника и инсталация боц & плей? Четох в е39 раздела, но реших и тук да питам за всеки случай...
Ти мотора си го вземи с инсталацията напълно оборудван,генерацията също...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Колеги дайте някакъв акъл как да процедирам. Вече 3-та поредна година при смяната на гумите напролет и есента задните 2 гуми ми правят проблеми.
Болтовете се пренатягат и трябва да ходя да ги развивам с пистолет , а съм ги завивал с ключ на ръка. Отделно джантите са толкова зацепени в главината , че трябва да ги ударя с някоя дъска отзад , че да излезнат. С предните 2 нямам проблеми , но това със задните се повтаря всяка година и е много досадно.
Чудя се сега при смяната дали да не ги намажа с нещо , че да не се зацепват толкова много.
Ще се радвам да споделите мнения как да се справя с проблема
Болтовете се пренатягат и трябва да ходя да ги развивам с пистолет , а съм ги завивал с ключ на ръка. Отделно джантите са толкова зацепени в главината , че трябва да ги ударя с някоя дъска отзад , че да излезнат. С предните 2 нямам проблеми , но това със задните се повтаря всяка година и е много досадно.
Чудя се сега при смяната дали да не ги намажа с нещо , че да не се зацепват толкова много.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
don_gori написа:Колеги дайте някакъв акъл как да процедирам. Вече 3-та поредна година при смяната на гумите напролет и есента задните 2 гуми ми правят проблеми.
Сваляш джантите и шкуриш ръждата от главините с телена четка. Пръскаш обилно с WD40 цялата главина. Болтовете ги намажи с хидравлично масло преди да ги сложиш и стягаш, така няма да имаш проблеми със залепнали джанти и болтове.
Здравейте . Моят въпрос е дали биха станали корите на вратите от Е46 на Е36 ?
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Здравейте колеги имах джанти AC Schnitzer RH 17 8J ET35(225/45/17) а сега мисля да премина на style 44 8J ET47(225/45/17) Въпроса ми е когато бях с AC-то забелязах,че гумата е на много малко да опре в чашката на амортисьора примерно един пръст прокарвах като мина на style 44 ще ми опре ли в чашката заради 12мм разлика в ет-то ?
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
player123 написа:Здравейте колеги имах джанти AC Schnitzer RH 17 8J ET35(225/45/17) а сега мисля да премина на style 44 8J ET47(225/45/17) Въпроса ми е когато бях с AC-то забелязах,че гумата е на много малко да опре в чашката на амортисьора примерно един пръст прокарвах като мина на style 44 ще ми опре ли в чашката заради 12мм разлика в ет-то ?
Няма - спокойно

- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
А няма ли точно тея 12мм да се изнесат към амортисьора ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Bat_sa84 написа:Здравейте . Моят въпрос е дали биха станали корите на вратите от Е46 на Е36 ?
НЕ ама изобщо

Имам проблем с папрното на бмв 316и 1991, като цяло ми казаха че съм за ново моторче но, вчера като запалих си работеше без проблем днеска обаче греда нема го никакво някакви идеи ? ;]
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
https://www.youtube.com/watch?v=20K3DpO ... ata_player
Гледам тука един младеж хлъзга една 28ца. Въпроса ми е каква е тази врътка от информацията под клипа, че е със скорости от 318is? Нали понпринцип трансмисиите от б30 и б32 и б28 се заменят една друга без проблем? Или просто написаното под клипа не е вярно?
Гледам тука един младеж хлъзга една 28ца. Въпроса ми е каква е тази врътка от информацията под клипа, че е със скорости от 318is? Нали понпринцип трансмисиите от б30 и б32 и б28 се заменят една друга без проблем? Или просто написаното под клипа не е вярно?
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
на 28-цата и Мките трансмисиите са ZF ,а на останалите са Getrag ,но принципно може да се сложи трансмисия от 4цилиндрово на 6так ,макар да не е препоръчително!

- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
точно както аз съм направил на м52б28 с кутия от м42б18