ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- dom1nus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: Bmw e36 m3
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
с 225 излзиа малко .. с 195 или 205 си влиза идеално .. а ти ако искаш си качи кравата от село в багажника и го караи с 10J
Слагаш си твърдо окачване и си чар 

- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Особенно чаровно е щръкнала ... точно като лада нива
- без лоши чуства.
Тва е моята кола със 8J ET 35 с гума 225/45

Тва е моята кола със 8J ET 35 с гума 225/45

- dom1nus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: Bmw e36 m3
избиваи комплекси колко искаш.. такава джанта само ще сънуваш 

- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
dom1nus написа:избиваи комплекси колко искаш.. такава джанта само ще сънуваш
Мисля ,че се отдалечихме от темата... ,извинявам се ,че създавам работа на модераторският екип...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Взех втора ръка,предни спортни пружини,червени TERRA?!Добри ли са?!
Отделно,гледам предните стокови са с 4 врътки,а спортните с 5 ?!?!Това нормално ли е,защото по пътя на логиката,няма да падне колата,а ще се вдигне,или просто самите пружини са различни ?!
Отделно,гледам предните стокови са с 4 врътки,а спортните с 5 ?!?!Това нормално ли е,защото по пътя на логиката,няма да падне колата,а ще се вдигне,или просто самите пружини са различни ?!

Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
То ако разликата между спортни и оригинални беше само витките всеки щеше да разбира от окачвания.
Едит: повече навивки - по твърда пружина ,защото разстоянието между две навивки на "спортната" става много по малко от разстоянието при оригиналната.
Аз също като взех моите предните пружини и седя и гледам ... бе по дебели са ,ама ми се струват високи спрямо оригиналните който са на колата ,само ,че пропусках момента ,че тая пружина която е на колата е "смачкана" и като сложих новите ефекта беше

Едит: повече навивки - по твърда пружина ,защото разстоянието между две навивки на "спортната" става много по малко от разстоянието при оригиналната.
Аз също като взех моите предните пружини и седя и гледам ... бе по дебели са ,ама ми се струват високи спрямо оригиналните който са на колата ,само ,че пропусках момента ,че тая пружина която е на колата е "смачкана" и като сложих новите ефекта беше

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Колеги,амортесьора на Bilstein B8 по-твърд ли е от JOM ?
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
DanielzZz написа:Колеги,амортесьора на Bilstein B8 по-твърд ли е от JOM ?
Аз съм имал Bilstein B8, JOM - не, но по моя преценка B8 има доста добра возия, не е много твърд, но реагира много добре на неравностите на пътя. С две думи следи пътя много добре (в комбинация с H&R пружини). Даже се замислям да слагам и на М5-цата Bilstein B8, но трябва още да проуча нещата

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Колега,четох я темата.
Возията като цяло не ми е приоритет,защото колата е съботно-неделна.
Значи ще стоя с ДЖОМ-а,докато не си купя истински койловъри.
Возията като цяло не ми е приоритет,защото колата е съботно-неделна.

Значи ще стоя с ДЖОМ-а,докато не си купя истински койловъри.
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
Колеги,търся съединител за Е36 328,имате ли представа от къде мога да намеря нещо качествено а не поредния китайски боклук ? 

- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Дарокар
Спортни,червени пружини,TERRA?!Добри ли са?!

Спортни,червени пружини,TERRA?!Добри ли са?!
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
Въпрос и от моя страна...
Мисля да си сменя шарнирите... Става въпрос за късите шарнири на Е36.
Meyle HD, има хубави мнения за тях.
Изненадващо чувам от доста време невероятни отзиви за някакви усилени AsMetal със силиконов прашник, но ми подшушнаха, че има ментета и от тях вече.
Някой има ли наблюдения над 2те, понеже Meyle са пакетираща фирма, а AsMetal поне произвеждат.
Мисля да си сменя шарнирите... Става въпрос за късите шарнири на Е36.
Meyle HD, има хубави мнения за тях.
Изненадващо чувам от доста време невероятни отзиви за някакви усилени AsMetal със силиконов прашник, но ми подшушнаха, че има ментета и от тях вече.
Някой има ли наблюдения над 2те, понеже Meyle са пакетираща фирма, а AsMetal поне произвеждат.
- mario.ivanov
- Потребител
-
- Кара: 530d 193
- Мечтае да кара: 740d e38
Здравейте,
имам следния въпрос. Когато вдигна над 2хил оборота на 3-та предавка,започва доста стабилничко да ми тресе цялото купе.Само на 3та го прави на другите е добре, но сега съм забелязал,че и на 5та започва да трепти,но е драстично по-малко и не се усеща.
Също така да попитам. Предишният собственик доста си е поиграл с тази кола явно. (въпросната кола е 318 ТДС 90 коня 1997г.) Имам изкаран ЦК-ключе. Което има 3 като степени нещо. Нагоре(зелена), междинна (няма светлина), надолу (червена). Когато го пусна на червено е като дивак. Просто оборотите ги качва много бързо. Директно редувам 1-2ра и вече съм направил 60те километра.За норматив правя 100+ на 3та. Не казвам ,че върви колата просто за 90 коня има тяга доста. И се притеснявам да не е надул турбината с това ЦК- копче или не знам и аз. На 18 години съм 1ва кола. Не е кой знае какво, но с това разполагам като финанси.
Благодаря за отделеното време!
имам следния въпрос. Когато вдигна над 2хил оборота на 3-та предавка,започва доста стабилничко да ми тресе цялото купе.Само на 3та го прави на другите е добре, но сега съм забелязал,че и на 5та започва да трепти,но е драстично по-малко и не се усеща.
Също така да попитам. Предишният собственик доста си е поиграл с тази кола явно. (въпросната кола е 318 ТДС 90 коня 1997г.) Имам изкаран ЦК-ключе. Което има 3 като степени нещо. Нагоре(зелена), междинна (няма светлина), надолу (червена). Когато го пусна на червено е като дивак. Просто оборотите ги качва много бързо. Директно редувам 1-2ра и вече съм направил 60те километра.За норматив правя 100+ на 3та. Не казвам ,че върви колата просто за 90 коня има тяга доста. И се притеснявам да не е надул турбината с това ЦК- копче или не знам и аз. На 18 години съм 1ва кола. Не е кой знае какво, но с това разполагам като финанси.
Благодаря за отделеното време!
- quentin
- кандидат ентусиаст
-
Привет колеги,
Колата е Е36 компакт 99г. 1.9 бензин.
Имам следния проблем с фаровете:
На студена кола, паля, включвам фаровете, но светват само габаритите.
Като си поиграя малко на включи-изключи и светват, докато е още студена се случва да изгаснат и сами да светват пак. Като загрее си светят.
Забелязах че като понатисна релето на късите и светват, но тази техника не работи много често. Смених релето - същата работа.
Освен това и дългите ми изчезнаха.
Вероятно е клемореда на бушоните и релетата, но не ми я ясно как да го проверя и как да отстраня проблема.
Моля
Благодаря Ви предварително.
Колата е Е36 компакт 99г. 1.9 бензин.
Имам следния проблем с фаровете:
На студена кола, паля, включвам фаровете, но светват само габаритите.
Като си поиграя малко на включи-изключи и светват, докато е още студена се случва да изгаснат и сами да светват пак. Като загрее си светят.
Забелязах че като понатисна релето на късите и светват, но тази техника не работи много често. Смених релето - същата работа.
Освен това и дългите ми изчезнаха.
Вероятно е клемореда на бушоните и релетата, но не ми я ясно как да го проверя и как да отстраня проблема.
Моля

Благодаря Ви предварително.
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...