ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Challenger » 20 Яну 2013, 11:53

как мога да сваля задната чистачка на компакта?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 20 Яну 2013, 14:25

katra_fm написа:как мога да сваля задната чистачка на компакта?

Като гледам е като предните. :roll:
С една отвертка махаш капачката, с камък 13 развиваш болта и дърпаш - предполагам е на шлици :roll:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги като каляски !

Мнение от Yandel » 20 Яну 2013, 19:58

Какъв е размера на оригиналните колонки на е36 купе (предните) ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 20 Яну 2013, 21:08

Кой са най-твърдите пружини от линиите на apex, eibach, koni, kw? Или директно, коя марка предлага най-твърди като готов кит 40/40? Гледах им сайтовете, но няма указана конкретна твърдост.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 21 Яну 2013, 10:16

Yandel написа:Какъв е размера на оригиналните колонки на е36 купе (предните) ?

8-инча отпред, 6 отзад.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: VAZ_2105
Мечтае да кара: BMW e36 318i "individual"

Мнение от Vencislav e36 » 21 Яну 2013, 14:42

Здравейте момчета решил съм скоро да ставам част от притежателите на марката.Като всеки останал и аз си имам интереси и критерии към автомобила спрял съм се на Е36 318и (115) седаново по възможност със М-пакет климатроник (дигитален) големия борд и някои глеозотия като рекаро салон и подгряващи седалки :| Единсвеното което ми хареса и ми допадна е това (покриващо критерийте ми) :cry: .... но жалко,че не е в България също не се знае произхода му нито нищо докъто не се види огледа и покара на живо.Нещо ако има някой нека да сподели :)
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 23 Яну 2013, 0:19

b00st написа:
dicho0o написа:Колеги моля Ви кажете как да си оправя гадния скърцащ волан.Четох темите и действах,смъкнах волана,махнах лентовия кабел,отворих му кутията,обаче не съм го развивал,само надигнах и обилно го намазах с тънко масалце.Още на следващия ден пак започна да скърца зверски и чак ми затормозява хидравликата,много трудно се върти волана на моменти.... :banghead:

Сваляш волана с лентовия кабел, махаш 2та пръстена и зегерката и сваляш номер 2 от схемата. Пластмасовия лагер го топиш в моторно масло и сглабяш всичко обратно. 2та пръстена също смазваш, където контактуват.

Изображение Steer.col.-steer. spin. upper - BMW parts catalog

Колеги изпълнил съм всичко по-горе описано и ефект няма!Лентовия кабел съм смазвал,лагера го вадих и го мазах,няма и няма ефект,адски трудно се върти волана,особенно на дясно и скърца отвратително,звука наподобява пружинка,ако трябва и клипче ще направя.
Забелязах че като слагах лагера,самия той стоеше под голям напън,защото зегерката много трудно си влезе в канала,в смисъл слагам първата втулка и тя скрива канала за зегерката,че дърпах самия колмилен прът,и с доста зор сложиш зегерката,та си мисля че не е нормално да е под такъв напън,на какво може да се дължи това,дали от този напън се върти толкова трудно.Всичките ми проблеми започнаха със застудяването,преди не съм имал проблеми...Моля ви помогнете за решението му че не се търпи вече... :banghead:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 23 Яну 2013, 10:44

HowDouWantit написа:Колеги снощи се случи нещо странно ... вкарах си колата в гаража и понечих да вдигна пасажерския прозорец ,но не реагираше ,смисъл не се вдига ,само се сваля ,иначе бутона си свети ,шофьорския си работи без проблем ,бутоните са от тези с големите букси ,колата е седан ,с 4 ел стъкла ,като задните се вдигат и свалят само от самите врати ,на конзолата не реагират също ,но това е от преди ,дали са свързани проблемите? :roll: :help:

:paranoid:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от if4ooo » 23 Яну 2013, 19:24

kolegi kakav e reda na zapalvane na cilindrite na BMW 325 tds

КИРИЛИЦА!!!!!!

Потребител
Аватар
Кара: без да дава газ.
Мечтае да кара: на бензин.

Мнение от Professional » 23 Яну 2013, 20:31

Здравейте колеги искам да попитам прост и бърз въпрос за тези който знаят.. :mrgreen:
Въпросът ми е на стандартния апарат на е36 318и колко мм е най-големия диск, който може да се побере (става въпрос за отпред .. отзад е с барабани) :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw е36

Мнение от kokobaroko13 » 24 Яну 2013, 1:12

Някои знае ли каква е крушката на бутона за късите на компакт самия цокал как се води .
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 24 Яну 2013, 1:36

if4ooo написа:kolegi kakav e reda na zapalvane na cilindrite na BMW 325 tds

КИРИЛИЦА!!!!!!

1-5-3-6-2-4

Professional написа:Здравейте колеги искам да попитам прост и бърз въпрос за тези който знаят.. :mrgreen:
Въпросът ми е на стандартния апарат на е36 318и колко мм е най-големия диск, който може да се побере (става въпрос за отпред .. отзад е с барабани) :ok:

286x12 mm
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 24 Яну 2013, 2:54

Няколко въпроса:

Понякога като паля колата за пръв път от няколко дни първите няколко секунди работи на 5 цилиндъра и след това включва и 6-тия, идеи?

Понякога като е запалена колата, стрелката за бензина започва да отчита по-високо ниво а след изгасяне и запалване отново показва реалното ниво, идеи?

Понякога на пасажерската врата не работи 2-рата функция за автоматично вдигане на стъклото с едно натискане, идеи?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 24 Яну 2013, 3:17

1 - провери бубини ,свещи

2 - проблема е с таблото ,имах го същия + насичаща стрелка на оборотомера - общо взето има доста изписано във раздела конректно за таблата и проблемите с тях.

3 - копчето вероятно нещо се еВе..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 24 Яну 2013, 13:19

Пичове,оборотомера ми "насича".Някой знае ли как се оправя тоя проблем.При теста на таблото също сече.

ПредишнаСледваща

Назад към E36