ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от kdl » 08 Яну 2013, 21:37

Ето ти малко материал, ако е >95г.
viewtopic.php?f=8&t=266868

Потребител
Аватар
Кара: Bmw Compact 318TDS

Мнение от settotuning » 08 Яну 2013, 23:03

Здравите интересува ме информация относно турбината на BMW Compact 318 ТДС . Понеже имам теч на масло от турбината и въпроса ми е дали е нещо сериозно и как може да се оправи . Също така ако може да ми кажете къде има качествени сервизи за турбини в гр.Русе

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 08 Яну 2013, 23:34

Angelov91 написа:Колеги днес проверявах свещите и в единия от цилиндрите имаше масло, на какво се дължи това ?! M42

На капака на главата в средата имаш две двойки гумени уплътнения,които не позволяват на маслото да попада към свещите.Подмени ги с нови или старите със черен топло/масло устойчив силикон ги намажи....
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар
Кара: Жените да казват само дa
Мечтае да кара: E66 750Li

Мнение от velchev750 » 10 Яну 2013, 1:42

Колеги онзи ден забелязах, че на предното ми стъкло, отвътре :shock: се образувал конденз, че и замръзнало чак на скреж. Викам си ужас. Става въпрос за зоната точно над отворите за въздух под предното стъкло, точно пред шофьора. Някаква клапа ли, да не се затваря :dunno: . Много е кофти, защото после става на капки отвътре и трябва да го бърша. Дайте идеи от какво може да е
Последна промяна velchev750 на 11 Яну 2013, 1:52, променена общо 1 път
В 4 сутринта с Бумер на разходка...

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 10 Яну 2013, 1:50

Колеги имам следния проблем - когато колата не е палена няколко дена при първото палене първите секунди колата работи зле - все едно има запушена дюза тоест изфорсира се като зазка. След няколко секунди изчиства проблема и не се появява повече. И това го прави ако не съм я палил няколко дена. Последно в неделя я карах и днес като запалих беше така пак за 5-10 секунди. Какво може да е? Колата е закачана на диагностика и не изкара нито една грешка по мотора, живите данни бяха с коректни показания.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 10 Яну 2013, 10:50

Здравейте имам два бързи въпроса.

1. Как да махна духалката? Врътката е заяла в отворено положение и искам да я раздвижа. Мъчих се да бъркам с отверка, но незнам къде точно, а не ми се експериментира. Таблото е от е36 Compact, май и при е30 е същото.
Изображение

Uploaded with ImageShack.us

2. Падно ми капака над бобините(май така му се викаше). Трябва ли, спешно да си търся нов, или може и така да седи известно време?

Изображение

Uploaded with ImageShack.us

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от quentin » 10 Яну 2013, 13:26

Здравейте,

Термостата ми е за смяна - Е36 компакт 99г. 1.9 бензин.
Взех нов от колега от форума и забелязах че на него пише 105 градуса ?! :shock:

Да ви питам нормално ли е на толкова висока температура да отваря щото съм чувал всякакви щуротии - че имало летни и зимни, че имало за северните страни и за останалия свят различни.... ?

Освен това ще съм много благодарен, ако дадете съвет къде да отида да ми го сменят, щото при Дунев ходих и ми обяви 50 лв, а не ми харесва цената.

Благодаря ви предварително.
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 10 Яну 2013, 16:02

Не е нормално. Максимума ти е 88 градуса.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 11 Яну 2013, 21:07

Здравейте, преди два дни си купих BMW 318TDS и имам няколко въпроса:
1. Колата е с двузонов климатроник и когато пускам да духа през духалките към лицето се чува неприятно щракане от клапата за насочване на въздуха, има ли начин това да се оправи или трябва да се разглобява прекалено много и накрая да не получа желания ефекст?
2. Колата има ел.огледала с т.н. мъртва зона на шофьорското, как да разбера дали имат подгрев?
3. В интернет попаднах на снимки на брони с монтирани габаритни светлини върху черната лайсна, това изпълнение само за американския пазар ли е или го има и в Европа? Ето примерна снимка
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Яну 2013, 23:06

1. Трябва да се разглобява стабилно, цялото табло за да се смазват клапите. Те щракат само като е много студено, така че не си заслужава.
2. Може да разбереш като свалиш огледалото и видиш отзад има контакт за подгрева
3. Тия брони са правени ръчно от любител и не се предлагат нито за US нито за EU.
Последна промяна b00st на 12 Яну 2013, 4:16, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 12 Яну 2013, 0:11

Някои щракат винаги ;) Можеш да пуснеш винаги да пали климатроника нагоре и в краката.
Тогава няма да щрака и ще ти е по-комфортно в купето. Въздухът в лицето е малко кофти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 12 Яну 2013, 2:36

Препоръчaйте ми чистaчки! Гледaх 2 видa в Kaufland. Едните бяхa прaвени зa веригaтa и бяхa около 7 кинтa бройкaтa, a другите бяхa някaквa мaркa и ценaтa беше около 14 кинтa ройкaтa. Дaли си зaслужaвa рaзликaтa? A може и от другaде дa е стигa дa a читaви де че се дрaзня вече дa ми мaже джaмa... A и дa питaм кaквa големинa дa сa? Че двете ми чистaчки сa рaзлични големинa и не знaм кaкви дa вземa...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 12 Яну 2013, 2:47

За чистачки препоръчват 53 на 51. Карал съм и с други размери (+-1,2 см) и няма проблеми.

Преди 20 мин, докато карах и бях пуснал чистачките на 2ра скорост (средната) спрях на светофар и те също забавиха работа. Карах като луд по Цариградски със спирания през 50 метра и винаги забавяха движение при спиране. Четох, че това е нормално, но фабрична екстра ли е или е заради комфорт модула?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 12 Яну 2013, 11:55

Благодаря за бързите отговори, имам и още един въпрос. Забелязах, че като изгася колата от таблото се чува звук като от въртене на перка който идва някъде зад борда и продължава няколко минути. Звука го има винаги, независимо дали съм пускал климатроника или не, дори и когато колата е работила не-повече от 1 мин. Имате ли представа какво е това и трябва ли да се притеснявам?

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 12 Яну 2013, 12:45

zafirovp написа:За чистачки препоръчват 53 на 51. Карал съм и с други размери (+-1,2 см) и няма проблеми.

Преди 20 мин, докато карах и бях пуснал чистачките на 2ра скорост (средната) спрях на светофар и те също забавиха работа. Карах като луд по Цариградски със спирания през 50 метра и винаги забавяха движение при спиране. Четох, че това е нормално, но фабрична екстра ли е или е заради комфорт модула?

Фабрична екстра е. Като спреш на светофар и почват да работят като на първа степен, като тръгнеш почват да работят на която степен си задал
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36