ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от ogata » 22 Дек 2012, 0:32

Миналата година по това време си купих от "модерните" - безраменни чистачки (тези от снимката по-доло) Good Year от Карфур. Бяха на няква промоция. Цяла година карах с тях в студ, сняг, дъжд, кал и нямаше никакви проблеми. Нито скърцаха, нито се изхабиха. Върха направо.

Преди 2 седмици имаше същата промоция в Карфур. Бройката за малко под 12 лв. Пак си взех, сложих си ги, а старите ги прибрах в багажника за всеки случай.

Изображение
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 22 Дек 2012, 13:56

Колеги,взе си една м броня,която е на черен шприц.Колата ми е ДИАМАНТЕНО ЧЕРЕН МЕТАЛИК СЕ ВОДИ.По талон е черна,но не точно.Сивее едно такова...въпроса ми е,ако пръсна бронята черна,дали ще има голяма разлика и дали ще е цигания....Защото diamantshwarz цвета,много трудно се намира ? :dunno:
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 22 Дек 2012, 14:04

Cvetun написа:Колеги,взе си една м броня,която е на черен шприц.Колата ми е ДИАМАНТЕНО ЧЕРЕН МЕТАЛИК СЕ ВОДИ.По талон е черна,но не точно.Сивее едно такова...въпроса ми е,ако пръсна бронята черна,дали ще има голяма разлика и дали ще е цигания....Защото diamantshwarz цвета,много трудно се намира ? :dunno:

Колега, какво значи трудно, навсякъде където бъркат бой ще трябва да могат да ти направят diamantshwarz.
Вече въпроса е дали знаят какво правят и дали ще го оцелят..
Другия вариант е черен мат, обаче май..
Според мен ще е "цигания", на сянка няма да личи толкова, но на слънце ще е..

Задната ми броня е боядисвах 2 пъти заради боя, която не беше направена както трябва, смисъл цвета не беше този, който трябваше...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw е36

Мнение от kokobaroko13 » 22 Дек 2012, 19:53

колеги правих малко ремонтче и се оказа че трябва да сменя денферното амортисьорче и след смяната от време на време когато завивам леко изсвирва ремъка за 1 секунда и се оправя ремъка и ролките са нови от лятото .какво може да е това и само това ли опъва ремъка колата е киомпакт 95 316 без клима
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Дек 2012, 21:33

vladi_a_i написа:
NeRoX написа:Да ми препоръчате чистачки? Просто не съм купувал никога и не знам. Заслужава ли си да дам повече пари или?

Шампион-издържат от три до пет години :yes:

Абе колега тая кола караш ли я въобще и кви са тия чистачки, да не са технология от NASA? Щото alca made in germany с TUV ми държат по 1 година някъде...

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 23 Дек 2012, 18:39

b00st написа:
vladi_a_i написа:
NeRoX написа:Да ми препоръчате чистачки? Просто не съм купувал никога и не знам. Заслужава ли си да дам повече пари или?

Шампион-издържат от три до пет години :yes:

Абе колега тая кола караш ли я въобще и кви са тия чистачки, да не са технология от NASA? Щото alca made in germany с TUV ми държат по 1 година някъде...

Колега,какво да ти кажа...не слизам от колата,а и такива чистачки ползвам от 98г. до ден днешен :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 23 Дек 2012, 21:16

оем бош за е36 от 2002ра се разкърцаха чак 2008ма, но пак чистеха

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 23 Дек 2012, 22:55

Начи оригинални чистачки за 100лв съм съгласен, че могат да изкарат няколко години. Ама квото и да е за 9лв парчето като мине зимата и е директно за кофата просто няма как да се сравняват нещата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 23 Дек 2012, 23:39

Колеги някой да сподели има ли разлика в главите на м52tu и м54тu в реалоема излизат с еднакви номера главите разликата нали е в всмукателните колектори че на м52 е с жило на газта а на м54 е с ел. педал. Дали има и разлика в портовете на входящите и изходящите колектори :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 24 Дек 2012, 14:35

Въпроса ми е много прост.
Положението е такова.
Колата е с М43Б18 , има и газов инжекцион , но той няма нищо общо.
Сутрин , мотора е студен , паля и първите 3-4 пъти гасне от раз.После ако не изгасне почват да му играят оборотите от 1300 до 300 и обратно и така може до безкрай , като с покачването на градусите на мотора амплитудата става по малка но пак я има.Откача ли дебитомера и се нормализира и заковава на 900.Закача ли го почва пак.Това значи ли че дебитомера и "пръднал" вече ?
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 24 Дек 2012, 15:19

svilgg написа:Въпроса ми е много прост.
Положението е такова.
Сутрин , мотора е студен , паля и първите 3-4 пъти гасне от раз.После ако не изгасне почват да му играят оборотите от 1300 до 300 и обратно и така може до безкрай , като с покачването на градусите на мотора амплитудата става по малка но пак я има.Откача ли дебитомера и се нормализира и заковава на 900.Закача ли го почва пак.Това значи ли че дебитомера и "пръднал" вече ?

Зависи принципно така се разбира дали работи дебитомер,но не винаги може да имаш проблем със стъпков мотор който регулира оборотите.Принципно трябва да се направи диагностика защото дебитомера ти подава данни колко гориво да пуска и да не пуска тъй че направи една диагностика 20 лева да ти кажат което ти дава грешка.Аз имах проблем дебитомера ми правеше грешка а като го откача колата гаснеше и не мислех че е от него а се оказа от него.

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 24 Дек 2012, 15:35

player123 написа:
Положението е такова.

Зависи принципно така се разбира дали работи дебитомер,но не винаги може да имаш проблем със стъпков мотор който регулира оборотите.Принципно трябва да се направи диагностика защото дебитомера ти подава данни колко гориво да пуска и да не пуска тъй че направи една диагностика 20 лева да ти кажат което ти дава грешка.Аз имах проблем дебитомера ми правеше грешка а като го откача колата гаснеше и не мислех че е от него а се оказа от него.

проблема е че вече 3 пъти съм ходил на диагностика и немоггат да разберат къде е проблема и почват да ми се оправдават с газовата.
сега си взех и датчик на коляновия вал , ще пробвам тия дни като го сменя и него дали ще се промени нещо
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 24 Дек 2012, 15:47

svilgg написа:
player123 написа:
Положението е такова.

проблема е че вече 3 пъти съм ходил на диагностика и немоггат да разберат къде е проблема и почват да ми се оправдават с газовата.
сега си взех и датчик на коляновия вал , ще пробвам тия дни като го сменя и него дали ще се промени нещо

добре а стъковото моторче или другият вариант пробравай с дебитомер от приятел да караш 1 ден ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 25 Дек 2012, 0:43

http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... -DCX-100.3 Тези говорители ,пасват ли отзад на компакта на мястото на оригиналните без преправяне :?:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 25 Дек 2012, 10:17

darko1 написа:http://www.technopolis.bg/b2c/details/302702/P11080501/Avto-koloni-HERTZ-DCX-100.3 Тези говорители ,пасват ли отзад на компакта на мястото на оригиналните без преправяне :?:

Без поБългаряване няма да станат,и аз сложих едни,но продупчих изцяло мрежата отгоре и сложих и капаци...получи се добре,но става само с мерак и търпение :D
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ПредишнаСледваща

Назад към E36