Претапициране на таван Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- stf85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Чераната Перла
- Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
- Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P
Re: Претапициране на таван Е36
lancerr написа:Аз не мога да си намеря плат,че и аз да го оправя тоя таван.... звънях на 3-4 такива дето тапицират и съм им писал на 5-6поне и никой нищо братче.. ако някой знае да каже от каде да си поръчам
Колега в първото мнение на темата са координатите!!!
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
Колеги като минахте от сив към черен таван с какво боядисвахте сенниците и плафоните, че така сиви ще стои много грозно. Дръжките смятам да ги пръскам със спрей и за плафоните се замислям ама след това ще светят ли или само ще миждукат?
Купуваш си цял комплект такива от кола с черен таван.
И понеже е трудно да ги намериш накуп... ги търсиш на парче
И понеже е трудно да ги намериш накуп... ги търсиш на парче

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
На някой понабръчка ли му се тавана? Аз взех черен плат от този с дунапрена и на тавана се получиха неравности и ме дразнят. На колонките и на задната кора стана добре. Има ли някакъв по-особен чалъм при лепенето на тоя плат с дунапрена?
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
Без да искам докато заглаждах с кърпата натиснах малко повече и веднага се получи бръчка, явно тоя плат с дунапрен трябва доста леко да се заглажда и хич да не се натиска, добре че лепилото позволяваше да се отлепи в началото и поправих грешката. Да не си го натискал с ръце и от там да се е получило така и ако си лепял с някое лепило което на момента залепя там трябва да си профи, че не търпи грешки.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
С длан приглаждах плата. Иначе лепилото е на хенкел и не стяга бързо, дори трябва да изчакаш известно време. Явно наистина съм натискал повече.
- stf85
- кандидат ентусиаст
-
Най-добре с парцал,че с ръка остават следи.Лепилото попива в дунапрена и плата се деформира.Най-лесно оставят пръсти ако не ползваш парцал.
Само не разбрах как стои въпроса с шибидаха? Трябва ли до го откача, горната част остава ли, в смисъл трябва ли колата да я оставям с дупка в тавана? И не на последно място как се сваля, има и едно уплътнение около шибидаха, пак с плат, в което се защипва плата на тавана. Трябвя и уплътнението да го облепя 

- stf85
- кандидат ентусиаст
-
Booster написа:Само не разбрах как стои въпроса с шибидаха? Трябва ли до го откача, горната част остава ли, в смисъл трябва ли колата да я оставям с дупка в тавана? И не на последно място как се сваля, има и едно уплътнение около шибидаха, пак с плат, в което се защипва плата на тавана. Трябвя и уплътнението да го облепя
Колега имам спомен,че се дискутираше въпроса с шибидаха,ама нещо не мога да намеря коментарите из темата.
Май трябваше да си дам 200лв и да ми е мирна главата
To са едни залепени ъгли по тавана, едно дърпане, едно кривене. Накрая ще отидем на нов таван и след време пак претапициране. Моя май го преебах. Ще пробвам да го направя, но май сбърках 

- undon3
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: BMW 318 i
Най лесно опъването на плата или кожата става с едно малко валяче 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Booster написа:Май трябваше да си дам 200лв и да ми е мирна главатаTo са едни залепени ъгли по тавана, едно дърпане, едно кривене. Накрая ще отидем на нов таван и след време пак претапициране. Моя май го преебах. Ще пробвам да го направя, но май сбърках
Първия път винаги не става както го мислиш. Питай ме от къде знам. И тоя дебелия плат с дунапрена не е подходяш за тавани. Поне моя с едни претапицирани колонки от тапицера стана така поносим за моите възприятия.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Booster написа:Само не разбрах как стои въпроса с шибидаха? Трябва ли до го откача, горната част остава ли, в смисъл трябва ли колата да я оставям с дупка в тавана? И не на последно място как се сваля, има и едно уплътнение около шибидаха, пак с плат, в което се защипва плата на тавана. Трябвя и уплътнението да го облепя
viewtopic.php?f=8&t=334468&p=3672237#p3672237 - eто я моята епопея. След като свалиш тапицерията, можеш да качиш ламарината, заедно с тавата за да нямаш дупка в тавана. Тапицираш, после пак сваляш тавата, слагаш тапицерията и пак обратно

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Моя шибедах не съм го свалял, свалих стария плат и залепих новия като го подпъхнах по ръбовете. Ето какво се получи:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Дойде времето и на моя таван. Колата ми е 97г. и си мислех, че съм далеч от проблема, но уви. Махнах стария плат от тавана, изчистих дунапрена с гъба за миене на съдове както беше писал един колега
и с прахосмукачката почистих боклука, взех една кутия лепило-800мл. момент класик универсал на хенкел/имам и резерв от още около 300мл. останало от лепенето на корите-дано да стигне/ и 2.5 метра черна изкуствена кожа с която съм претапицирал и корите на вратите/смея да твърдя доста успешно/. Утре се заемам с лепенето. Проблема се оказа в колонките-при тях проблема е, че платът не е с дунапрен и е много здраво залепен/според мен няма махане/, изпрах ги и се чудя дали да ги претапицирам и тях с черна кожа, но трябва да лепя върху стария плат и според мен ще станат много дебели, а лошото е, че тавана ще е черен и ако ги оставя както са сега светло сиви/тъмно бели/ ще е малко цигания. Давайте съвети за корите и ако имате снимки със залепена кожа върху стария плат дайте някоя да видим как стои. Повтарям, че корите са от кола след фейса и платът е залепен много яко-няма махане с дърпане, може би преди фейса са ги правили по друг начин, както се оказва и при корите на вратите.