КОЛЕГИТЕ СЪС ГАЗОВИТЕ ИНЖ> и ШЕСТАЦИТЕ.....?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Абе вие честно ли не усещате разлика във върежа от газ на бензин ?
И аз от 1 седмица съм с ГИ Фобос. В новия им "официален" сервиз в София. Там след Долни Богров. И честно казано съм разочарован. Поне от очакванията, които имах от мненията тук. Колата върви *ОСЕЗАЕМО* по-малко чак дразнещо! Особено след 3-4000 оборота само бръмчи и тъпче на едно място. Връщах се един път за рекламация, чак собственика на Фобос от Плевен човека ми я настройва докато аз карах и си каза човека това е - Газта е за икономия нормално да върви по-малко , ако искаш да върви като на бензин ще гори поне 50% повече и просто няма смисъл по-добре да си караш на бензин. Не знам вие как карате, как ви слагат уредбите. Тея ли са некадърници - уж официалния им сервиз, че и най-големия разбирач уж ама колата не върви задоволително и това е... А на бензин е фурия направо никакви ядове никога. Чудя се кво да правя има ли смисъл пак да ходя като явно тея толкова си могат дадоха всичко от себе си. Или да взема да посетя тоя пич от Илиенци гледам, че много доволни има от него, ама той дали ще се навие само да настройва след като не съм монтирал при него?
Ама кажете честно! На газ НИКАКВА РАЗЛИКА ВЪВ ВЪРВЕЖА!? ДАЖЕ ПО-ДОБРЕ ОТ БЕНЗИНА!? Чак ми се иска да направя едно завойче с някоя друга кола с ГИ на бензин и после на газ за да повярвам, че наистина е възможно и да ходя да се разправям с тея тъпаци дето се опитват да ме убедят, че тва е оптималното, което може да се изкара от тая кола на газ.
И аз от 1 седмица съм с ГИ Фобос. В новия им "официален" сервиз в София. Там след Долни Богров. И честно казано съм разочарован. Поне от очакванията, които имах от мненията тук. Колата върви *ОСЕЗАЕМО* по-малко чак дразнещо! Особено след 3-4000 оборота само бръмчи и тъпче на едно място. Връщах се един път за рекламация, чак собственика на Фобос от Плевен човека ми я настройва докато аз карах и си каза човека това е - Газта е за икономия нормално да върви по-малко , ако искаш да върви като на бензин ще гори поне 50% повече и просто няма смисъл по-добре да си караш на бензин. Не знам вие как карате, как ви слагат уредбите. Тея ли са некадърници - уж официалния им сервиз, че и най-големия разбирач уж ама колата не върви задоволително и това е... А на бензин е фурия направо никакви ядове никога. Чудя се кво да правя има ли смисъл пак да ходя като явно тея толкова си могат дадоха всичко от себе си. Или да взема да посетя тоя пич от Илиенци гледам, че много доволни има от него, ама той дали ще се навие само да настройва след като не съм монтирал при него?
Ама кажете честно! На газ НИКАКВА РАЗЛИКА ВЪВ ВЪРВЕЖА!? ДАЖЕ ПО-ДОБРЕ ОТ БЕНЗИНА!? Чак ми се иска да направя едно завойче с някоя друга кола с ГИ на бензин и после на газ за да повярвам, че наистина е възможно и да ходя да се разправям с тея тъпаци дето се опитват да ме убедят, че тва е оптималното, което може да се изкара от тая кола на газ.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
Колега възможно е да имаш проблем с някой датчик. Не съм запознат но ГИ на Фобос би трябвало да може да променя аванса , но ако Бошовското ЕКУ не му позволява ... нормално колата да върви по-малко
.
Относно това че щяла да харчи 50% повече - глупости. Най-малко понеже стохиометрията за бензин е 14.7:1 а за LPG е 15.5:1 . Когато се компенсира с това че газта е по-ниско калорична нещата идват на кантар.
Свещите ти нови ли са ? Ако не са , вземи си Иридиеви на Денсо или NGK.За газ вършат доста добра работа заради по-пробивната искра и по-високата температура на искрата.

Относно това че щяла да харчи 50% повече - глупости. Най-малко понеже стохиометрията за бензин е 14.7:1 а за LPG е 15.5:1 . Когато се компенсира с това че газта е по-ниско калорична нещата идват на кантар.
Свещите ти нови ли са ? Ако не са , вземи си Иридиеви на Денсо или NGK.За газ вършат доста добра работа заради по-пробивната искра и по-високата температура на искрата.
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Специялно питах за аванса - нищо не променя. Отделно се слагало аванс процесор. Ама специялиста там ми каза, че за ГАЗ-та нямало нужда
, което мен ме озадачи - всеки знае още от жигулите, че като сложиш АГУ задължително въртиш делкото за да върви добре на газ..
За свещите ще послушам съвета иначе са нови..

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
b2 написа:Специялно питах за аванса - нищо не променя. Отделно се слагало аванс процесор. Ама специялиста там ми каза, че за ГАЗ-та нямало нужда, което мен ме озадачи - всеки знае още от жигулите, че като сложиш АГУ задължително въртиш делкото за да върви добре на газ..
Без промени по запалителната таблица няма как да се оправят нещата

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
здравейте
начии и аз да напиша впечатлението от моята вече към 170км от вчера от как сложих ГИ и съм адски доволен, начи разлика не усещам , разликата се усеща чак селед 4500 оборота когато бензина почва яко да върви а на газ просто си ускорява равномерно......
градско си карам с климатроник няма никъв проблем
извънградско я напънах със 150 пак никъв проблем върви си кат пушка, ше видиме са само къв разход ше даде.........
само ще кажа ако някой е решил да си слага газова да слага ГИ, щото си е перфектна работа..........
П.С. За тия дето си мислят че няма да са гъзари като им пробият тапата за газта, само ще кажа моята не се вижда по никакъв начин, хората я сложиха до аспуха отдолу под бронята, а копчето за превключване го монтираха супер яко до запалката на онези празни места на конзолата, получи се перфектно всичко !!!
начии и аз да напиша впечатлението от моята вече към 170км от вчера от как сложих ГИ и съм адски доволен, начи разлика не усещам , разликата се усеща чак селед 4500 оборота когато бензина почва яко да върви а на газ просто си ускорява равномерно......
градско си карам с климатроник няма никъв проблем
извънградско я напънах със 150 пак никъв проблем върви си кат пушка, ше видиме са само къв разход ше даде.........
само ще кажа ако някой е решил да си слага газова да слага ГИ, щото си е перфектна работа..........
П.С. За тия дето си мислят че няма да са гъзари като им пробият тапата за газта, само ще кажа моята не се вижда по никакъв начин, хората я сложиха до аспуха отдолу под бронята, а копчето за превключване го монтираха супер яко до запалката на онези празни места на конзолата, получи се перфектно всичко !!!
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
b2 написа:Абе вие честно ли не усещате разлика във върежа от газ на бензин ?
Абе нещо тия на Долни Богров май не се справят много добре с монтажа и настройките. Един колега скоро ходи до този сервиз и каза, че са му оплескали колата и хич не вървяла ставаше въпрос за някакъв опел. Аз си слагах ГИ в Пловдив и си е ок. Послушай колегата който ти каза да си видиш първо колата на бензин дали е ок защото ако там не е наред дори и да не се усеща на бензин на газ ще е осезаемо. Аз имах проблеми и сумати настройки ми правиха къде ли не докато не се оказа, че свещите са ми някакви ментета

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
сори че пак вдигам темата но не мога да не изкажа впечатлението, значи днес заредих и засякох разхода на 340км 33л газ
е тва аз още не мога да го повярвам половината време е карана на климатроник в градски условия и има една малка част извънградско може би към 60-70км
Адски съм доволен 340км с 40лв. аз се помях от каране, 9.7/100км
айде дано не я уручасам нещо че ..........
сервиза където аз сложих ГИ е в Пловдив в кючука до магазин Трокадеро S&K се казва........

Адски съм доволен 340км с 40лв. аз се помях от каране, 9.7/100км
айде дано не я уручасам нещо че ..........
сервиза където аз сложих ГИ е в Пловдив в кючука до магазин Трокадеро S&K се казва........
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Честито на колегите с ГИ, а за примерна справка какви са възможностите на ГИ, четете подписа ми.
П.П.: Ако някой го мързи да чете, да гледа филмчето в ЮТубето.

П.П.: Ако някой го мързи да чете, да гледа филмчето в ЮТубето.

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- disasterguy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330
Добрем, от цялата работа разбрах, че има много хора (почти всички) доволни от ГИ, не ми стана ясно, има ли варянт да сложиш АГУ (там с допълнителните му работи да не "гръмне") и да върви без проблем,да не ме е страх, че може да има авария

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
на 318 да може, понеже за разлика от 320 колекторите не са ти пласмасови,там да ти сложат една две кихалки преди дебитомера и си ок с нормална газова
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
kiko написа:на 318 да може, понеже за разлика от 320 колекторите не са ти пласмасови,там да ти сложат една две кихалки преди дебитомера и си ок с нормална газова
честно казано съм питал газаджии и те казват че специално при БМВ на 6-ците с пласмасовите колектори обикновената газова се получавала дори по-добре от на тия 4-ките с металните колектори

При обиговените газови е работата да я прави някой който е мноо добре с тия неща и да я настои добре иначе........проблеми........
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4