Лошата миризма от климатика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 01 Юли 2008, 11:30

Намерих :D
Фирмата е Косер ,ето координатите :
http://www.kosser.net/contact.php
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 01 Юли 2008, 14:51

на косерчето е схемата за филтърче, аз bosh си бях взел от там за 38лв, ама тези дни пак трябва да ги посетя, че една година мина и пак почерня, то в БГ и всеки сезон да го сменяш пак няма да я сколасаш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Табуретка със спортно окачване...
Мечтае да кара: Фотьойл
Детайли за колата: БМВ e46, M54B25

Мнение от indianeca » 01 Юли 2008, 16:58

Темата е за Важни, браво колега. Нямам търпение да пробвам написаното :P

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го из просото!
Детайли за колата: E46 330d

Мнение от Urt » 01 Юли 2008, 20:12

stoni написа:
someone написа:
stoni написа:в БМВ ми казаха тва им е слабото място на вси4ки бмвта

Наистина няма отърване веднъж и завинаги, но се надявам с редовна профилактика, да сведа миризмата до минимум.

Според мен не е само на БМВ слабо място, а на всеки климатик. На жена ми и на баща ми Тойотите (Айго и Авенсис) се развоняха на първата пролет още. Климатиците у нас, в офиса на жена ми и в работата ми - също...
имах преди 5 год. Волво В40 нямах проблеми, миналата година взех Сеат сьщо нямах ядове ,тази год купих друг Сеат мирише но много по малко бащами има Лада сьщо не мирише ,но двете бмв миришат особено Е36 направо си смарди на гадост хем е на 8 години, намразих го от тази миризма един колега каза 4е Х5 се рзмирисал на 10000км тва за мен не е нормално за нова кола,м/ду другото и смяна на филтьра не помага

Понеже и аз, както всички останали, имам проблем с миризмата искам да отбележа, че това не е само проблем на БМВ. Возих се преди малко в Пасат Б4 на който като му спряха климатика и оставиха да духа пак засмърдя на същото. В предишната тема, като препарат за борба, се споменаваше и спрей за вмирисани крака :lol:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 01 Юли 2008, 20:25

За спрейовете само да допълня, че днес се видях с mityooo и той ми показа неговия спрей за климатик. Каза, че го бил купил от практикер за 12-13 лв. и му вършел идеална работа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamenpenis » 01 Юли 2008, 21:28

someone написа:За спрейовете само да допълня, че днес се видях с mityooo и той ми показа неговия спрей за климатик. Каза, че го бил купил от практикер за 12-13 лв. и му вършел идеална работа.

в краина сметка спирта помогна ли? заслужава ли си пробата???

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 01 Юли 2008, 22:04

plamenpenis написа:в краина сметка спирта помогна ли? заслужава ли си пробата???

Ами при мен вече няма миризма. Мисля и още един колега писа в темата, че е пробвал със спирт и е имало ефект. За мен си заслужаваше. Вместо спрейове си купих нови фарове ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Юли 2008, 22:36

Колеги всичко хубаво но не разбрах може ли този метод да се приложи като се пръска директно през ре6етките на въздуховодите в купето (защото на скоро си смених филтъра на климатика ,предполагам повечето от вас знаят че се сваля жабката и блока с релета от зад и тоя филър е забутан чак от зад .... та не ми се ще пак да го свалям за да пръскам там кадето колегата казва че трябжа да се пръска. Видях че един колега май така е направил и каза че е доволен.)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamenpenis » 01 Юли 2008, 22:53

someone написа:
plamenpenis написа:в краина сметка спирта помогна ли? заслужава ли си пробата???

Ами при мен вече няма миризма. Мисля и още един колега писа в темата, че е пробвал със спирт и е имало ефект. За мен си заслужаваше. Вместо спрейове си купих нови фарове ;)

ок колега до 2-3 дена 6те пробвам и аз със спирт и 6те споделиа резултата :D
п.п. а за патента колко триабва да платим :D
п.п.2 еи на това му се казва полезна тема :yes: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 01 Юли 2008, 23:24

metodi80 написа:Колеги всичко хубаво но не разбрах може ли този метод да се приложи като се пръска директно през ре6етките на въздуховодите в купето (защото на скоро си смених филтъра на климатика ,предполагам повечето от вас знаят че се сваля жабката и блока с релета от зад и тоя филър е забутан чак от зад .... та не ми се ще пак да го свалям за да пръскам там кадето колегата казва че трябжа да се пръска. Видях че един колега май така е направил и каза че е доволен.)

ми то тей до къде ше стигне пръсканото ? до никъде.
споменаха че мизерабъла се крие около решетките на радиаторчето след филтъра. няма как да има добър ефект без да стигне РАЙД до там :)
така мисля де.
иначе е казано че и по въздухопроводите трябва.. все пак потока от там минава също.
имам само малък въпрос - спирта разреждате ли го малко с вода за пръскането , или само колкото е в шишенцето ?
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 02 Юли 2008, 8:25

Като се пръска яко през решетките би трябвало да се стича надолу. Аз изпръсках много голямо количество и смятам, че резултат има. На никой не му пречи да пробва...

кандидат ентусиаст
Аватар

въздушен филтър

Мнение от vladi_nn » 02 Юли 2008, 12:17

въздушен фиртър за е36 купе на технокар(аз карам с такъв) е 30лв.ако някой го итересуват цени и за други коли мога да кажа и евентоално(зависи от града)къде може да се намери.
филтъра с кото карам е така направен че може да се пречупи на три равни части (без да се разпадне) и аз успях да го сложа без разглабям блока 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 02 Юли 2008, 13:05

А според мене всички филтри са еднакви - и тия от дару за 70лв и тия от 10лв, по-честа смяна му е майката. Имало някакви с активен въглен в тях, но не успях да намеря за е36

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 04 Юли 2008, 12:43

Моя мирише много като го пусна на топло със и без климатик за извесно време и после спира, иначе като е бил на клима и го спра пак мирише, но това маи е нормално! Пробвах със спирта и не постигнаш ефект! как да пръскам без да разглабям нищо нали? Направо през духалките(така направих)?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от stoni » 04 Юли 2008, 17:18

Жоро 320и написа:Моя мирише много като го пусна на топло със и без климатик за извесно време и после спира, иначе като е бил на клима и го спра пак мирише, но това маи е нормално! Пробвах със спирта и не постигнаш ефект! как да пръскам без да разглабям нищо нали? Направо през духалките(така направих)?
аз мисля 4е ако не напраскаш директно изпарителя нищо не правим, бактерийте са по него и под него зна4и през духалките кога ще стигне спирта до изпарителя затова спрейовете са пяна и се разнасят от струята на вьздуха, пробвах сьс спрей но маханах двата филтьра и напрьсках дирекно изпарителя един цял спрей истината е 4е намаля забележително миризмата

ПредишнаСледваща

Назад към E36