BMW 316 vs Audi B4

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от Freestyler » 16 Апр 2008, 9:52

[/quote]
колко повече путета има утряскани у е 36 да не казвам :lol:[/quote]

Е такъв аргумент чаках. Решено! :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Freestyler » 16 Апр 2008, 9:55

[/quote]
Мойто АУДИ е модел Б2[/quote]

Да не е това от подписа?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от moniglow » 16 Апр 2008, 12:00

Bavarishe написа:
Freestyler написа:
D3BEP написа:Моето впечатление е, че Аудито се поддържа по - евтино.
Но затова пък - доста по - често.

Това беше добро! Ако е и вярно :)

Ремък,ролки и всички филтри на Б4 стъпва 60 лева :D Носачите,шарнирите и т.н. са на смешни цени.Амортесйорите най-евтините са по 50 лева парчето.
Ауди ръждясва само ако е удряно и е нагрявано.Друг вариант няма.Мойто АУДИ е модел Б2 и е 86-та година, ;)

Цените на частите на една кола зависи от марката ,класа и модела т.е. евтина марка,нисък клас,стар модел и тогава имаш ефтини части.Човека не пита въобще за Ауди а конкретно за В4 и не го пързаляй с това В2 от 86г.
- Ангренажен ремък В4 мотор АВК -хубав около 25лв.+обтяжна ролка около 60лв +около30лв.труд -без смяна на хидравличния успокоител на ролката,щото там става да си еб.. ..м..та.
- Амортисьори на В4- предни газматик -коло130лв./единия/+прахозащитник+противоударен тампон+монтаж .Задни около80лв./единия+....+...+....
Вие си преценете колко е ефтино
Последна промяна moniglow на 16 Апр 2008, 13:11, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Freestyler » 16 Апр 2008, 12:38

Просто съм слушал градски легенди за "много скъпите части на Баварките", ако разликата не е чак толкова голяма естествено че бих предпочел 318-ката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M5

Мнение от Acceleration » 16 Апр 2008, 12:50

на аудито определено са по евтини частите а за здравината също мога да твърдя че може би б4 са едни от най здравите автомобили на ауди

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M5

Мнение от Acceleration » 16 Апр 2008, 12:51

забравих да допълня обаче че удоволствието от карането при баварката е по голямо :) вече ти си преценявай

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Апр 2008, 13:14

Acceleration написа:на аудито определено са по евтини частите а за здравината също мога да твърдя че може би б4 са едни от най здравите автомобили на ауди

Също и едни от най - старите още в движение :mhihi:
И определено се развалят много по - често от Е36. Както казах, имам достатъчно В4 около мен, за да го твърдя.
От 4 две са с дупки по радиаторите без удар... Едната от тях е със сменен радиатор от друга и пак тече.
Три са без амортисьори отпред....
Една е без съединител.
Една отива към без мотор....

Ръждясват даже новите S - класи, камо ли старите аудита с тоя ... цинк. На 15 години средна възраст.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от moniglow » 16 Апр 2008, 13:31

Не знам дали помогнахме на колегата Freestyler с приказки от рода на "Мойта приятелка е .......по-руса от ....твоята"Защото от три страници написано,така и никой не каза ,кое точно му е по-ефтино на това В4 в сравнение с Е36 ,а също така и кое му е по-здравото.
Още към фактите: за В4 смяна на съединител -около 500лв.
Абе човек,ако те притеснява само подръжката,хич и не му мисли -всемай Е36 ,ама не се цигани,защото стойността на подръжката е заложена в цената,коята плащаш за колата.

Потребител
Аватар

Мнение от Freestyler » 16 Апр 2008, 14:54

moniglow написа:Абе човек,ако те притеснява само подръжката,хич и не му мисли -всемай Е36 ,ама не се цигани,защото стойността на подръжката е заложена в цената,коята плащаш за колата.

Покупката на БМВ (316 или 318 с по-малко екстри) не ми е проблемна, проблемна би ми била поддръжката, в случай че се окаже, че частите й са скъпи. Но ако приемем, че се чупи толкова, колкото се чупи и В4-ката, най-добре е да разгледам някой каталог за авточасти, да видя как вървят, да взимам окончателно решение и да хващам някоя за ушите, стига съм губил време с писане :) :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 16 Апр 2008, 15:45

много е важно на каква кола ще попаднеш
ако земеш някой гроб и му налееш 2-3хилки за части ще намразиш марката

Emotionally Unstable
Аватар
Кара: Convertible

Мнение от Бибо » 16 Апр 2008, 16:34

:OT: малииииииии ебати филма . аве колега тва ми прилича на:

Харесвам две момичета ма ни знам коя да избера :roll: едната мноо хубави бибитки праи ма мноо грозна в лицето а другата е мноо красива ама дървена в леглото(всяка прилика с действителни автомобили е случайна) :help: пък после ми те ся .............сигурно скъпи парфюми ползват.........фризьори.....сандалки от Мола....ми кви пари ще ми струва едната или другата.................. :?: :?: :?: :shock:

ти ако не знаеш кво искаш кой?

п.с.нищо лично ......... а и в един момент реших че съм попаднал в форума на "олимпиадите" :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е34
Мечтае да кара: е32

Мнение от BeXTMaN » 16 Апр 2008, 19:22

много се чудех и аз преди кво да си взема и все питах кви пари му е поддръжката докато 1 ден не чух " ти вземаш кола да я караш не да я чупиш и поддържаш"
е при мене случая е малко по различен :mhihi: но ако си земеш здраво БМВ проблем няма видиш ако си го пазиш а и удоволствието от всичко покрай марката е неуписуемо ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is-ка S50
Мечтае да кара: E24 Alpina

...

Мнение от SBS_318ti » 16 Апр 2008, 23:37

Колега вземай един 318IS-требител и си супер!!! Нямам нищо против ауди B4,но все пак е стар автомобил "морално остарял"! А частите на BMW вярно,че не са от най-евтините,но пък BMW-тата са издържливи машини! Ето ТУКможеш да видиш какви пари вървят частите горе-долу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ...

Мнение от Satanans4o » 17 Апр 2008, 8:57

SBS_318ti написа:Колега вземай един 318IS-требител и си супер!!! Нямам нищо против ауди B4,но все пак е стар автомобил "морално остарял"! А частите на BMW вярно,че не са от най-евтините,но пък BMW-тата са издържливи машини! Ето ТУКможеш да видиш какви пари вървят частите горе-долу!

Вземи си б 4 кабрио 99г.не е морално устарял :mhihi:

Потребител
Аватар

Re: ...

Мнение от Freestyler » 17 Апр 2008, 9:42

SBS_318ti написа: ТУК [/url]можеш да видиш какви пари вървят частите горе-долу!

:yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36