трепери двигателя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Re: трепери двигателя
stefoto85 написа:Днес се появи нов проблем. Започнаха да ми играят оборотите, падат , двигателя се мъчи. Та поразрових се аз из форумаРазбира се, намерих каквото ми трябва.
И открих, че основните проблеми за непостоянството на оборотите при е34 318ис са: Ламбда сондата - за която можете да научите тук http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=109677 и тук: http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... a_spec.htm . Ато тя е заминала, трябва да се провери и катализатора! Останалите неща има чудесно формулирано мнение по въпроса.
viewtopic.php?t=126046 проверете го, ще ви е много полезно.
Ta днес смених прословутите тампони и заспа...никаква вибрация. Освен леката при затормозяването на двигателя (проблема с оборотите за който писах горе). Утре отивам да ми изчистят стъпковото моторче и после, натам по веригата. Ще пиша резултати.
Колега изчисти си го сам стъпковото моторче . лесно е и няма никаква философия . Сваляш моторчето и лично моето с корселин го чистих . На отвертка сложох партцал напоен с корселин , след това обрах и с клечки за уши . Натиснах клапата в отворено положение тя е на прожинка за да мога да я изчистя по-добре и това е . нищо сложно . Сваля се много лесно . Само ще ти вземат пари за нещо което е мн лесно .
- Yourdeath
- Потребител
-
- Кара: E36 325TD
Аз също имах проблема с тресенето и оборотите, при мен се оказа, че една от буксите ( нз тозчно за кое) не правидобър контакт, понеже се беше замърсила ...... Изкарахме я и я продухахме с компресор след което пак я сложихме, като я захванахме със свинска опашка и всичко се оправи
Колата е 325 ТД

- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
Колега аз съм с М40 и моята също тресе. Мислех, че от от тампоните на двигателя и ги смених и двата. Единия наистина беше се сцепил на две, но като ги сменихме и двата отново си тресе. Оборотите са на около 700 когато цялата кола трепери, а като дам леко газ до кум 850-900 се оправя. Много е неприятно. Мислех, че е от ламбда сонда, но като я вързахме на компютъра и не я отчете. Чета, че от свещите може да е, но ако е от тях няма ли да върви по-малко и да придръпва като я настъпя??? Този дебитомер може ли да бъде засечен от компютъра и ако не как да го пробвам дали е си е заминал?
Drift machine ....
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Колега аз съм с М40 и моята също тресе. Мислех, че от от тампоните на двигателя и ги смених и двата. Единия наистина беше се сцепил на две, но като ги сменихме и двата отново си тресе. Оборотите са на около 700 когато цялата кола трепери, а като дам леко газ до кум 850-900 се оправя. Много е неприятно. Мислех, че е от ламбда сонда, но като я вързахме на компютъра и не я отчете. Чета, че от свещите може да е, но ако е от тях няма ли да върви по-малко и да придръпва като я настъпя??? Този дебитомер може ли да бъде засечен от компютъра и ако не как да го пробвам дали е си е заминал?
Както го описваш, повече на дюзи прилича!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Re:
PGV написа:Наскоро ходих на компютърна диагностика - майстора е много добър, има софтуер и кабели за всякакви коли, намира се в Княжево на площадчето по ул. Любляна. Казва се Делян, тел. му е: 0885 289143.
Аз имах подобни симптоми - необичайно претрисане и вибриране на двигателя и повишен разход. Откри ми неработеща ламбда сонда и температурен датчик. Като си смених всичко се оправи. Но понякога ми вибрира повече на празен ход като ми сипят некачествен бензин някъде.
Добре, че са ти открили проблема с темп. датчика навреме, защото може да направи големи бели, като да избие главата на двигателя и т.н.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Re:
boni80 написа:как стана всичко?сутрин при студен двигател колата си пали и си потеглям без проблем.покарам малко докато загрее двигателя и спирам да кажем за цигари(изгасям двигателя).после като запаля оборотите почват да падат и таман ще изгасне отнякъде си дава газ и се оправя.така мина почти месец (винаги си го правеше)ходих на диагностика,казаха ми че е от гумения маншон(малкия дето излиза от големия след дебитомера,правел остър завой и не му достигало въздух)което не ми се вярва .сипваха му някаква течност точно през този маншон след което се прави едно яко форсиране и изкарва един бял дим и това беше.сега май чувствам тресенето чак в седалката
Забрави за тампони,колата смуче въздух от някъде.Започни от стъпковото моторче и абсолютно всички маркучета около него и колектора.
- grudev
- младши ентусиаст
-
Nukem написа:Колега аз съм с М40 и моята също тресе. Мислех, че от от тампоните на двигателя и ги смених и двата. Единия наистина беше се сцепил на две, но като ги сменихме и двата отново си тресе. Оборотите са на около 700 когато цялата кола трепери, а като дам леко газ до кум 850-900 се оправя. Много е неприятно. Мислех, че е от ламбда сонда, но като я вързахме на компютъра и не я отчете. Чета, че от свещите може да е, но ако е от тях няма ли да върви по-малко и да придръпва като я настъпя??? Този дебитомер може ли да бъде засечен от компютъра и ако не как да го пробвам дали е си е заминал?
Както го описваш, повече на дюзи прилича!
Тези дюзи колега как се проверяват? Колко са на брой, ремонтират ли се или се купуват нови, че не съм наясно?

Drift machine ....
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
grudev написа:Колега аз съм с М40 и моята също тресе. Мислех, че от от тампоните на двигателя и ги смених и двата. Единия наистина беше се сцепил на две, но като ги сменихме и двата отново си тресе. Оборотите са на около 700 когато цялата кола трепери, а като дам леко газ до кум 850-900 се оправя. Много е неприятно. Мислех, че е от ламбда сонда, но като я вързахме на компютъра и не я отчете. Чета, че от свещите може да е, но ако е от тях няма ли да върви по-малко и да придръпва като я настъпя??? Този дебитомер може ли да бъде засечен от компютъра и ако не как да го пробвам дали е си е заминал?
Наскоро бях пускал тема със същия проблем.Смених свещите,като се надявах да е от тях,но файда никаква.На диагностика не съм я закачал все още.Тампоните не съм бързал да ги сменям,тъй като тресенето не е всеки път,което ме навежда на мисълта,че не са те.Стъпковото ще го прочистя,но ако е то,би трябвало оборотите да се колебаят,а такъв проблем нямаме и 2мата.При теб колега всеки път ли тресе,независимо от температурата,или предимно при ниски(минусови) температури.
пп. четох някой от старите коментари,че тампоните на мотора стрували 100тина лева,но уви са 190 само за мотора,за скоростната са още едни 20-30лв...със смяна при майстор 300лв не си мърдат.
- grudev
- младши ентусиаст
-
Еми сега е студено и си тресе, като се постопли ще я видим работата. Мисля си за свещи, кабели и т.н. Много ми се иска да не е от дюзите. В колата си като в голф 2 дизел на 600к километра. Хич не е комфортно. Между другото имах проблем и с оборотите, но след като свалих и почистих стъпковото проблема се реши.
Drift machine ....
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
мн познато усещане,само че при мен това което ти описваш е само при по-ниски температури(визирам минусови).свещите е най-лесно да ги смениш,аз за 66лв си взех НЖК(като предишните),но нямаше никакъв резултат,тъй че съм почти убеден,че и при теб няма да има.ако е скъсан гофриран маркуч или кабели на свещите хубаво,но ако са дюзи(а то само това остава) лошо...
- grudev
- младши ентусиаст
-
Коелги, това тресене ще е само от вакумния клапан на бензиновата рейка. Всичко смених и пак тресе. Остава този клапан да е и него ще сменя и ще видим.
Drift machine ....
- 00700
- младши ентусиаст
-
Най-вероятно проблема ти, е в тампоните!
Комплекта е около 120 лв. /2 тампона/, но може да са ти заминали и тези на скоростната кутия, те са около 40 лв.
За работа взимат около 10-15 лв. на тампон.
Ето подобен линк: http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 0%B5%D0%BB
Комплекта е около 120 лв. /2 тампона/, но може да са ти заминали и тези на скоростната кутия, те са около 40 лв.
- grudev
- младши ентусиаст
-
00700 написа:Най-вероятно проблема ти, е в тампоните!
Тампони на двигателя смених преди 6 месеца и продалжи да тресе. Но тези на скоростната кутия не съм се сещал да проверя, даже не знам къде се намират и колко са на брой. Ще ги погледна !
От тампони на ск.кутия възможно ли е да ми тресе цялата кола ?
Drift machine ....
- 00700
- младши ентусиаст
-
grudev написа:00700 написа:Най-вероятно проблема ти, е в тампоните!
Тампони на двигателя смених преди 6 месеца и продалжи да тресе. Но тези на скоростната кутия не съм се сещал да проверя, даже не знам къде се намират и колко са на брой. Ще ги погледна !
От тампони на ск.кутия възможно ли е да ми тресе цялата кола ?
Тампоните на скоростната кутия, се намират към "средата" на купето /под скоростния лост/. Скоростната кутия реално е продължението на двигателя, в смисъл е вързана за него /обяснено по ясно/.
Щом си сменил тампоните на двигателя и пак ти тресе, явно не е бил проблема в тях. Но ако не си ги сменял скоро тампоните, манипулацията която си направил не е напразна.
Може проблема да е в самия двигател. Каква е степента на тресене? Играят ли ти оборотите?
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4