Пръскалките на предния прозорец....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
колеги това клапанче не е ли за да пръскат равномерно двете дюзи (освен че е за да не се връща течността 

- GarDolf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Zaho написа:...
Мисля не. Аз мойте клапани ги отстраних и пак си пръскат равномерно пръскачките. Според мен това се определя от самите дюзи.
- KickingKing
- ентусиаст
-
Не съм 100% сигурен, но има няколко неща заради, които стои тамZaho написа:колеги това клапанче не е ли за да пръскат равномерно двете дюзи (освен че е за да не се връща течността
1) Водата не се връща обратно в казанчето
2) Има филтър вътре.. уж
3) Има няква клапа дет при някви незнайно за мене какви обстоятелства пуска водата от другата дупка

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
- GarDolf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Re: а
pinko_23 написа:така първо сваляш кората от предният капак, след това тези белите клапанчета се вадят от пръскалките, праскалките се махат от капака с размърдване на горе и надилу ще усетиш сам, след това клапаните са захванати с едни скоби за маркучетата с отерка внимателно на страни трябва да освободиш скобата, подменяш с ново клапанче и затваряш скобата с цигански клещи, преполагам имаш такива и след това сглобяваш останалите части. хайде успех ако има нещо питай
колега и аз си махнах филтърчетата ама самите пръскалки са се запушили. нещо не разбрах как да си ги сваля от капака за да ги продухам на компресор.....???

- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Истината е 38 лева, толкоз струват 2 пръскалки и 2 клапанчета.Аз ги смених и сега пръска повече от доволно.Знам ,че не са малко пари ама това непрекъснато запушване яко ме нервеше ,че с радост ги дадох.Бях свалил само пръскалките и ги накиснах в оцет ама като видях в какво състояние са клапанчетата(пълни с мизерий и боклуци) тотално се отказах.Между другото ми останаха старите пръскалки ако някой ги иска да пише-в идеално отпушено
състояние.

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Днеска намерих време да отстраня този проблем и при моята кола.Оказа се обаче, че не са ми запушени клапанчетата, а просто маркуча се беше огънал на едно място.По отношение на превенцията от запушване смятам, че ако се ползва течност за чистачки /зимна или летна/ и се сипва през цедката няма проблеми.Даже на е30-ката ми имах същия проблем по едно време, но след като сипах течност сами се отпушиха.Ползвам концентрат без да го разреждам.
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3