Проблем с 316i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 08 Фев 2008, 18:05

MuPa` написа:
ивчо3 написа:Работата по отстраняване на повредата е за 10 минути. Сваляш въздушния филтър както си е с дебитомера, вземаш един парцал и чистиш. Нищо повече.

С какво да го изчистя ?

с обикновен плат напоен с бензин

Потребител
Аватар

Мнение от MuPa` » 08 Фев 2008, 19:22

ивчо3 написа:
MuPa` написа:
ивчо3 написа:Работата по отстраняване на повредата е за 10 минути. Сваляш въздушния филтър както си е с дебитомера, вземаш един парцал и чистиш. Нищо повече.

С какво да го изчистя ?

с обикновен плат напоен с бензин

Даже с кореселин го измих и пак нищо... :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 08 Фев 2008, 20:42

MuPa` написа:Проблема не е в това :( черни свещите... мисля, че сместа е много богата... постепенно като му давам гас няма проблем, само като натисна рязко гаста до край, тогава прави така :( Някакви други предложения...

При мене беше същия проблем - черни свещите и много трудно палеше - оказа се, че клапана за налягането на горивото някак се е спукал и пръска бензин във смукателните колектори /поне така ми казаха в сервиза/ - като го смениха - няма проблем.
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.

Потребител
Аватар

Мнение от MuPa` » 08 Фев 2008, 21:41

batDancho написа:
MuPa` написа:Проблема не е в това :( черни свещите... мисля, че сместа е много богата... постепенно като му давам гас няма проблем, само като натисна рязко гаста до край, тогава прави така :( Някакви други предложения...

При мене беше същия проблем - черни свещите и много трудно палеше - оказа се, че клапана за налягането на горивото някак се е спукал и пръска бензин във смукателните колектори /поне така ми казаха в сервиза/ - като го смениха - няма проблем.

Каква точно е тази клапа ? Колко пари ти взеха ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 08 Фев 2008, 21:54

Ходи до Дару да ти го оправят и да се приключва като обикаляш хиляди сервизи и сменяш здрави част и проблема си устава не пистиш пари ...
I'm slowly drifting
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от MuPa` » 08 Фев 2008, 23:39

DirtySouth написа:Ходи до Дару да ти го оправят и да се приключва като обикаляш хиляди сервизи и сменяш здрави част и проблема си устава не пистиш пари ...

От Сопот съм иначе до сега да съм отишла до Бошът или инжекциона...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 09 Фев 2008, 20:04

Каква точно е тази клапа ? Колко пари ти взеха ?

Ето го клапана -> http://free.bol.bg/batdancho//klapana.JPG

посочил съм го - това кръглото, дето излиза една шлауфка от него.

Цената му ново е 120 лева, моето от морга за 20 лева + 10 лева труд, които можеш да си спестиш, защото аз ги дадох за развиването на едно болтче :D
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.

Потребител
Аватар

Мнение от MuPa` » 09 Фев 2008, 20:34

batDancho написа:Каква точно е тази клапа ? Колко пари ти взеха ?

Ето го клапана -> http://free.bol.bg/batdancho//klapana.JPG

посочил съм го - това кръглото, дето излиза една шлауфка от него.

Цената му ново е 120 лева, моето от морга за 20 лева + 10 лева труд, които можеш да си спестиш, защото аз ги дадох за развиването на едно болтче :D

Ще черпя, ако е от него :P от 4 месеца ме мъчa :confused: от сервиз на сервиз... само пари и нищо :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 coupe M50TUB20

Мнение от shaby » 04 Ное 2008, 19:44

Сори че пак ровя из старите теми, ама днеска я чух че и мойта думка така от гърнето. Преди 3-4 дена открих сцепен въздуховода от дебитомера (дебелия) и отстраних спукването. Колата определено живна, има повече сила и е по-пъргава от преди, но започна да думка гърнето. Понеже давах ток на един младеж и я държах на 2000 известно време забелязах че оборотите играят... 2000-2200-2000 и така ритмично, постоянно. на тихи не играят, но претриса леко. Ходих на диагностика и нямаше грешки, но диагностика ми каза че лабдата сработва при по-висока от нормалната температура. В последствие се оказа че е скъсан кабела на подгряването на ламбдата - оправих го и смятам че ламбдата не е проблем.... Малко объркано се изказах, извинявам се. И моля ако някой има идеи да каже :) Благодаря ви предварително!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 07 Ное 2008, 10:29

mariovj написа:имах такъв проблем с една кола,след като смених половината мотор проблема си остана,най-накрая се оказа,че масата на мотора се е разхлабила :shock: и от там идваше това прекъсване и гърмене във филтъра
И аз съм с 316 и го имам същия проблем(...а и още приятели) :D А съм проверил вакумите,кабелите,нови свещи,сонда,прочистени дебитомер и др.клапа смених възд.и бенз.филтър,ако излезе от масата....ще се гръмна...
P.S.не е от масата...
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 1.8
Мечтае да кара: Е39 2.5 D

Мнение от vodach » 30 Ное 2008, 20:41

Людмил написа:
mariovj написа:имах такъв проблем с една кола,след като смених половината мотор проблема си остана,най-накрая се оказа,че масата на мотора се е разхлабила :shock: и от там идваше това прекъсване и гърмене във филтъра
И аз съм с 316 и го имам същия проблем(...а и още приятели) :D А съм проверил вакумите,кабелите,нови свещи,сонда,прочистени дебитомер и др.клапа смених възд.и бенз.филтър,ако излезе от масата....ще се гръмна...
P.S.не е от масата...

Аз така, обаче, никой от вас не е проверил ламбда сондата. Проверих и открих че цИ от нея може да прави така. Аз щ провбва с друга през седмицата. нека някой който има време да го направи да видим. ?

Похвалете се ако има резултат, че разчитаме...
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 01 Дек 2008, 14:59

vodach написа:
Людмил написа:
И аз съм с 316 и го имам същия проблем(...а и още приятели) :D А съм проверил вакумите,кабелите,нови свещи,СОНДА,прочистени дебитомер и др.клапа смених възд.и бенз.филтър,ако излезе от масата....ще се гръмна...
P.S.не е от масата...

Аз така, обаче, никой от вас не е проверил ламбда сондата. Проверих и открих че цИ от нея може да прави така. Аз щ провбва с друга през седмицата. нека някой който има време да го направи да видим. ?

Похвалете се ако има резултат, че разчитаме...
Горе под сонда имам предвид,точно ламбда сонда,така че ако не си я проверил,направиго и от нея може да е.Има и още нещо,онзи ден ми се загуби единия цилиндър,размених свещите,да видя дали не е избила свеща и колата се оправи(кабелите бяха корозирали в лулите,където контактуват със свещите)почистих ги и каточе ли се пооправи това прегърмяване.P.S-може и да си внушавам,ама е факт :D
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

Потребител
Аватар

...

Мнение от Pilet0 » 19 Яну 2009, 20:37

колега провери си палеца ако е пукнат пак става така зор ги сабира :)

Предишна

Назад към E36