БМВ 316
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
абе колега ти да не бъркаш 316 със Е36 ?
не си взимай двигател 1.6 !!!
взех си 316-ка в началото и се кефех ама като установих че ми гори 12 градско без много натискане и че на един приятел 318ис му гори толкова а е със 40 коня отгоре и бяга 2 пъти повече от 16-ката се отчаях и започнах да търся двигател 1.8 ис...
и тази пролет щях да сменям двигателя но уви се разделих с колата....
колега казвам ти го като човек който е минал през това...
не си взимай 316!
хубав е двигателя.. здрав е .. не се чупи.. издържа на тормоз но е твърде бавен! след 120км започва да набира като москвич... докъто набере до 160 вече си стигнал до мястото за което си тръгнал... а на баир няма да ти казвам каква е мъка да караш на 4-та със 100 и тя едвам да набира
не си взимай двигател 1.6 !!!
взех си 316-ка в началото и се кефех ама като установих че ми гори 12 градско без много натискане и че на един приятел 318ис му гори толкова а е със 40 коня отгоре и бяга 2 пъти повече от 16-ката се отчаях и започнах да търся двигател 1.8 ис...
и тази пролет щях да сменям двигателя но уви се разделих с колата....
колега казвам ти го като човек който е минал през това...
не си взимай 316!
хубав е двигателя.. здрав е .. не се чупи.. издържа на тормоз но е твърде бавен! след 120км започва да набира като москвич... докъто набере до 160 вече си стигнал до мястото за което си тръгнал... а на баир няма да ти казвам каква е мъка да караш на 4-та със 100 и тя едвам да набира
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
По мои наблюдения това си им е стандарт на БМВ,поне за моделите преди 2000г. всички БМВта на които съм се возил возят по твърдичко.Според мен си им е чар.Мразя да се чувствам като в лодка и да усещаш всяко свое действие,контролиращо колата 2-3 сек. след като си го извършил.
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
316
Пич моето скромно мнение по въпроса е/карам 316 м40/ като купуваш кола гледай общо състоянието и:дали има гнило дали е боядисвана всички части дали си пасват една с друга гледаи салона какво представлява/аз дадох 600лв за нов салон/ фарове,стопове дали са еднакви, всичко което мойе да се види с око а за другите работи двигател и ходова част иди на сервиз лично мое мнение е че годината не е критерии за добра кола моята например е 92 но по нищто не отстъпва на по новите/освен климатика
/ за двигателите 316 е добро начало но омалява и аз търся по голяма ама вече знам точно какво да търся
а доколкото видях ти не знаеш. за м40 не нога да кажа нищо лошо 80000км без да вдигам капака
освен за масло / а аз го натискам като 320
/ карал съм м43 и не намирам разлика освен веригата ама за 1,6 не е толкова важно все пак по новите са със м43 успех в търсенето /от малак мечтаех за БМВ сега като притежавам вече просто проомявам че това е наи добрия избор, а като стана на 65г ще си купя мерцедес 

малко помощ ако може
Здравейте! Ами всъщност си купих '98 BMW 316i Touring и това ми е първо БМВ та малко не съм наясно. Чета ръководствата но въпреки това някои неща не са ми ясни . от това което разбрах е че имам датчик който показва кога трябва да се мине преглед включително и смяна на масло. Означава ли това че смяната на масло задължително трябва да стане в специализиран сервиз на БМВ за да може всичко да си е ок. Ще бъда много благодарен ако някои може да ми даде някаква информация по този въпрос Благодаря предвариртелно!
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3