боя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
71 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Тъй мисля. Ще го питам пак човека. Може да е 1000 без материалите, но те са ти по 70-100 лв. литъра. 1200 да стане.
Може и да греша; препредавам цена. Освен това цената която ви казвам не е на официален сервиз, а на майстор. Което в случая е по - доброто.
До утре/вдругиден ще пиша каква цена иска и каква искат в един от сервизите, в които е работил.
Може и да греша; препредавам цена. Освен това цената която ви казвам не е на официален сервиз, а на майстор. Което в случая е по - доброто.
До утре/вдругиден ще пиша каква цена иска и каква искат в един от сервизите, в които е работил.
- cHaKRa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: M
Аз питах в Мкар пловдив за моята кола 318 is и ми казаха 4е за 2 000 лв щя ми я мацнат цялата 

Клякам с 200 стаам с 300 

D3BEP написа:Тъй мисля. Ще го питам пак човека. Може да е 1000 без материалите, но те са ти по 70-100 лв. литъра. 1200 да стане.
Ееее,ти ако ме светнеш за тия пари от къде може да се взима примерно глазурит 55-ред или 90-ред ,може и сикенс получаваш голяма почерпка.

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Пич камерата консуматив ли е?
Корселин, шкурки и тиксо...
Ти още малко и отверките и пистолетите ще пишеш в сметката. А защо не и полирмашината?
Забавляваш ме.
Чакай малко казах, ще питам и ще ти кажа.
Казах, не е официален представител. При официален представител мога да ви пратя да я направят и за 3 бона и вервайте ми, много добре знам как стоят нещата там.
Не си измислям цената. Но това беше цена за мен. Дали и за колегата ще е толкова... Ще питам и ще опитам.
Обаче това не променя нещата.
Аз мога да си я направя на такива пари.
Следователно и други могат да търсят начини.
Ти автобояджия л иси? Ако си, да беше ми писал на лична.
Ти още малко и отверките и пистолетите ще пишеш в сметката. А защо не и полирмашината?
Забавляваш ме.
Казах, не е официален представител. При официален представител мога да ви пратя да я направят и за 3 бона и вервайте ми, много добре знам как стоят нещата там.
Не си измислям цената. Но това беше цена за мен. Дали и за колегата ще е толкова... Ще питам и ще опитам.
- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
D3BEP написа:Пич камерата консуматив ли е?
Забавляваш ме.
А ти колега кат разбираш толкова как може да се изцепиш така че камерата не е консуматив.Ако твойта работи с въздух Супер ама за едно цялостно и печене ми отива около 10-12 литра навта.А преди да я вземем тази камера кихахме на други по 50-тина лева за да я ползваме и отделно си носихме нафатата тай че не ми праиказвай че камерата не е консуматив или Приятеля ти или пък ти гърбите други клиенти за сметка на теб пошите повече кам неговатра сметка че да остане за твойта кола.Ей за това ще излиза скапо едно боядисване
D3BEP написа:Пич камерата консуматив ли е?
Ще пишеш брат,и ушите ще ти пукат

Мисълта ми беше не да споря кое колко струва а пича да не се надява ,че качествено боядисване ще му струва под 1000 лева.А за въпроса,не съм бояджия но съм кум на собственика на един сервиз и като съм свободен изкарвам доста време там.

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
За 1000лв.едвали ще стане качествено боядисването,ако и в него са включени и материалите...?
За справка:1литър боя(перла)пълен комплект,включващ:база,разредител за базата,лак:разредител за лака и втърдител лак.на SPIES HACKER 240лв.с ддс.
За цялостно пребоядисване поне три литра ще се необходими(говоря за смяна на цвета).
Но има и други магии(варианти да се върже по ефтино):?например да се използвува ефтина база и скъп и качествен лак.
Примерно база на MOBIHEL а лак на Лазурит,Спейс Хекер или Сикенс.
П.С.Наистина е най важна предварителната подготовка до самата боя,за постиагане на отличен резултат.
За справка:1литър боя(перла)пълен комплект,включващ:база,разредител за базата,лак:разредител за лака и втърдител лак.на SPIES HACKER 240лв.с ддс.
За цялостно пребоядисване поне три литра ще се необходими(говоря за смяна на цвета).
Но има и други магии(варианти да се върже по ефтино):?например да се използвува ефтина база и скъп и качествен лак.
Примерно база на MOBIHEL а лак на Лазурит,Спейс Хекер или Сикенс.
П.С.Наистина е най важна предварителната подготовка до самата боя,за постиагане на отличен резултат.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
D3BEP,що се пениш бре баце.Такова е положението,единсвения начин за по-тънко е при гаражните майстори,не казвам,че няма добри от тях,но в големите сервизи е така,смета се всичко ,вложените пари и разходите са големиКазваш,че имаш приятел бояджия и сметам ,че знаеш колко е трудоемка работата.Направи си една елементарна сметка колко излиза едно обурудване на един автосервиз от обикновената отверка до бояджийската камера.От тази година искат да забранат обикновените бои да останат само 90-ред водоразтворимите бои.,а това ще доведе до фалита на гаражните майстори и поскъпване на бояджийските услуги.В момента при нас са най евтини от цяла европа.

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Съвсем ясно е според мен, че моят човек няма да оборудва гараж за да ми маже колата, а ще ползва някое от многото си работни места.
И също така не знам колегите къде са виждали камера, но ако си мислят, че тя грее цяла седмица и през това време детайлите на колата са вътре(или че поне в оторизираните сервизи е така), са в голЕма грешка.
Ама ае стига по темата, че другаря Чочо-РЗ - кандидат гаражен майстор че каже пак, че крадеме тука с приятелчето, при това от бедни капиталисти като него, напрайли цела камера и... не знам... Както вече казах: предложих нещо трудно да се осъюестви и без голямо желание от моя страна, ако имам развитие аз ще си намеря човека.
И също така не знам колегите къде са виждали камера, но ако си мислят, че тя грее цяла седмица и през това време детайлите на колата са вътре(или че поне в оторизираните сервизи е така), са в голЕма грешка.
Ама ае стига по темата, че другаря Чочо-РЗ - кандидат гаражен майстор че каже пак, че крадеме тука с приятелчето, при това от бедни капиталисти като него, напрайли цела камера и... не знам... Както вече казах: предложих нещо трудно да се осъюестви и без голямо желание от моя страна, ако имам развитие аз ще си намеря човека.
Последна промяна D3BEP на 03 Яну 2008, 18:38, променена общо 1 път
- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
D3BEP написа:Говори с бояджия, да ти даде окончателна идея. Това, коеот ти казвам е груб ориентир в евтин вариант, оттам нататъка всичко е според зависи. От кой град си? Имам смътен спомен че си нейде край морето. Ако си в моя район, имам човек.
от Добрич съм като разбереш долу горе как е при твоя човек пиши ми.мерси предварително
- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
D3BEP написа:Съвсем ясно е според мен, че моят човек няма да оборудва гараж за да ми маже колата, а ще ползва някое от многото си работни места.
Аве пич ти май го вземаш доста на сериозно това с кражбата а?А относно камерата обесни ми как да не пиша че е разход като тази нафата не извира в задмия ми двор нито пък камерата някой я е подарил ей така.А относно до гаражното боядисване съм далеко от мисълта за него Сервиза е отворен като нов обект официялно Ноември месец и е минал през всички изисквания на ЕС и само да те светна, че те не са хич малко.Но кво ли се хабя тука да давам акъл на тоз и оня че и нерви да хабя оставям си в гаража и започвам се моля на тоз и оня да ми подарява то било нафта, шкурки,тикса, и такива те му работи.А и да не забравя за правописа си никога не съм бил добър и не го крия
И само да вмъкна когато си отвориш хале за такива вид услуги звънкай и да идвам си правя колата при теб щом ще ми вземеш пари само за половината материяли

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
лелеее колко учудващи неща са се изписъли тук
направо се смях с глас
за камерата не знам дали е консуматив но във всяка фактура се включва такса камера
защо ли?във подписа ми долу цената е 150-200лв на детайл.аз лично ако трябва да си плащам за боядисване бих се разделил с повече парички защото 

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
"портокаловия ефект" е структурата на лака.заводски излазащите коли са с такава структура.при него лака не е стъкло а леко грапав но пак лъскав.при боядисване се гледат съседни детайли и се постига тяхния ефект да не се хваща разлика.Mihmor написа:А някой по-запознат може ли да обясни какво представлява това нещо наречено "портокалова кора", демек както се боядисва в завода и дали може да се направи от добър майстор пак така и как се прави???
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
koleto_78 написа:лелеее колко учудващи неща са се изписъли тукнаправо се смях с глас
за камерата не знам дали е консуматив но във всяка фактура се включва такса камера
защо ли?във подписа ми долу цената е 150-200лв на детайл.аз лично ако трябва да си плащам за боядисване бих се разделил с повече парички защото
Хубаво е че предупреждаваш модераторите за подписа ти. Вярно е, че трябва да бъде изтрит.
Поооздрави!
Последна промяна D3BEP на 04 Яну 2008, 18:52, променена общо 1 път
71 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5