Добра е 36 - тица

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirogooo » 30 Юли 2007, 10:28

vitamincpp написа:
mirogooo написа:.....

Е ти ме съсипа честно :mhihi: И какво и е хубавото че не разбрах ?

Твоите критерии катоса по-големи земиси някоя от 2006-7.Аз сам доволен като за 1-ва кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 30 Юли 2007, 15:30

mirogooo написа:Намиратсе хубави е36.Пр. с мен 4,7к и дадох с отстапка 300, 316и м40б16 ел.стакла-огледала климатик.Е и тя си има косури,боята има леки надрасквания и седалките сами скасани ако има някои седалки да пише предни задни.

Колега ти точно каза какво може да се купи за 5к и то далеч не е добра Е36, не искам да те обидя разбира се. Щом са ти скъсани седалките, значи колата ти е на сериозни километри. Сигурно си чел и знаеш какво става с М40 след сериозни километри. Ти си дал 5к за да я купиш, ама ако знаеш още колко ще дадеш... Мойта вече отиде към 15. Взех я преди година и половина за 6.5к. Ама тя е тежък случай де, не трябва да се съди по нея.
We love you Ronnie!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Добра е 36 - тица

Мнение от BMW-M3-GAZE » 30 Юли 2007, 15:35

bmwpilot написа:Може ли да се намери читава е 36 - тица за около 5000 лв?

абе май,кола втора употреба убава нема.има хубава цена и будали.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 30 Юли 2007, 15:38

Exy написа:
mirogooo написа:Намиратсе хубави е36.Пр. с мен 4,7к и дадох с отстапка 300, 316и м40б16 ел.стакла-огледала климатик.Е и тя си има косури,боята има леки надрасквания и седалките сами скасани ако има някои седалки да пише предни задни.

Колега ти точно каза какво може да се купи за 5к и то далеч не е добра Е36, не искам да те обидя разбира се. Щом са ти скъсани седалките, значи колата ти е на сериозни километри. Сигурно си чел и знаеш какво става с М40 след сериозни километри. Ти си дал 5к за да я купиш, ама ако знаеш още колко ще дадеш... Мойта вече отиде към 15. Взех я преди година и половина за 6.5к. Ама тя е тежък случай де, не трябва да се съди по нея.

Защо тежък случай бе, колега? Тук е темата да споделиш/уплашиш колегата, който тепърва ще купува. :shock:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 30 Юли 2007, 16:12

Могат да нулират километража с много зор. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
за е-36 трябва голям зор прав си.около 20-30 СЕКУНДИ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwpilot » 30 Юли 2007, 19:15

Като казвам читава нямам предвид перфектна. Но да не е удряна, окачването и ходовата част да са добри или поддържани, моторът да държи компресия като нов и да не гори масло, да не е пребоядисвана и да не е на en години. Изобщо не нова, но поддържана кола. Предпочитам четирицилиндров мотор.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW-M3-GAZE » 30 Юли 2007, 19:18

bmwpilot написа:Като казвам читава нямам предвид перфектна. Но да не е удряна, окачването и ходовата част да са добри или поддържани, моторът да държи компресия като нов и да не гори масло, да не е пребоядисвана и да не е на en години. Изобщо не нова, но поддържана кола. Предпочитам четирицилиндров мотор.
не пребоядисвна.да не гори масло,да не е удряна.е има ама В МАГАЗИНА.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 30 Юли 2007, 20:14

turbo написа:
Exy написа:

Защо тежък случай бе, колега? Тук е темата да споделиш/уплашиш колегата, който тепърва ще купува. :shock:

Добре, ще си излея душата :mhihi:

Като за начало веригата тракаше и сигурно разбирачите покрай които съм минавал са се чудели кво е тва купе с дизелов мотор :mhihi:
Пълна смяна на веригата с всичко покрай нея. Естествено, оказа се, че над 140км/час колата става плашеща - всички амортисьори смених и се оправи. Предните дискове също смених. До тук нищо нестандартно. Плюс разни дреболии като спукани маркучи, ключалка на вратата взета от друг модел (Е36 седан мисля), неработещо както трябва ел. стъкло, западнал интериор (почти е оправен вече), изгоряла бензинова помпа, за която аз съм си виновен защото карах редовно на червено, и разни други, които вече не помня в детайли. И през цялото време ужасно дразнещото моторче за празен ход, което така и не спря да клати оборотите въпреки многото чистене. Не намерих здраво втора употреба и се изръсих 350лв за ново, при което оборотите заспаха, но много скоро пак започнаха да се клатят. Все още не знам точно от какво, но се надявам да е заради най-големия проблем, за който ще ви разкажа сега. Колата хич не вървеше, чистих дюзи, смених филтрите, махнах катализатор, комп. диагностиката дава идеални показания, нямах идея вече от какво може да е. По едно време застудя и забелязах, че парното ми не работи. Сигурно вече се досещате - няма антифриз (странно, но не загряваше) и познайте къде отиваше антифриза :mhihi: Първо смених маркучите и радиатора, защото той беше спукан и от него и от маркучите цвърчеше антифриз. Виското също беше заминало, в последствие смених и термостат и от охладителната ми система в момента само водната помпа е оригиналната. И кво да видя, сега системата е уплътнена и антифриза трудно излиза и маркучите се надуват ще се спукат още малко. Като оставях колата без да изпусна налягането през капачката на казанчето, на сутринта едвам пали и като запали някаде отвътре от мотора излиза пара на тласъци :shock: Меря компресия, оказва се, че е перфектна на 3 от цилиндрите, а на четвъртия не я измериха щото свещта беше заяла нещо и човека не смееше да я натегне по-силно. И аз доволен, решавам че ще мина само със смяна на гарнитура и всичко ще се оправи. Да ама не - главата супкана над въпросния цилиндър, който не измериха, а самия цилиндър изпилен до неузнаваемост. Вътре влизал антифриз и го измил целия. Оказва се, че ризата на този цилиндър вече е сменяна. Явно предишния собственик е спукал главата и е изпилил цилиндъра, но само е набил ризата колкото да тръгне колата и да я продаде, без да смени главата. Сега съм с нова риза, нова глава втора употреба, стандартните процедури по основен ремонт и чакам да запали скоро :) Части ментета не съм слагал, така че се събират около 15к до тук.
Надявам се да съм изградил представа, на какво може да попадне човек като търси Е36 за 5к :mhihi: Така че внимавайте МНОГО и задължително мерете компресията. Вярно че слагат разни добавки и я вдигат, но все пак това е най-сигурният начин да се оцени състоянието на мотора.
We love you Ronnie!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 30 Юли 2007, 21:52

А то по принцип и за 15к да я купиш гаранция няма но със сигурност тия най евтините екземпляри шанса да се насадиш е изключително голям.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 30 Юли 2007, 21:59

колега, ти си влезнал в матрицата с тая кола :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vitamincpp » 30 Юли 2007, 22:26

Вярно и аз направо ти съчувствам. Ако на мен ми се беше случило дори и половината сега BMW щеше да ми е най-омразната марка съвсем сериозно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 31 Юли 2007, 0:09

Вярно че са много ядове покрай тия ремонти, ама БМВ не са ми виновни, че не съм мислил като купувам. Колата ме грабна от пръв поглед, всичко в нея ми хареса и дори не я прегледахме в сервиз. А след този ремонт ми се издигна в очите в някои отношения - очевидно е много карана и малко поддържана, а хлонинга на здравите 3 цилиндъра беше перфектен, не бяха мръднали въобще, както и вала - не го пипаха, казаха, че е като нов. Много са здрави БМВ-тата ако им се угажда на капризите, само тия пусти глави май са им най-слабото място. Затова си хвърлям по едно око непрекъснато на стрелката за температурата. Та все още БМВ ми е любимата марка :) Ще видим занапред с какво ше ме изненада :mhihi:
We love you Ronnie!

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 31 Юли 2007, 0:33

Exy :arrow: истински фен на марката :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwpilot » 31 Юли 2007, 7:00

Аз в такива приключения не съм се видял и с полското фиатче, на което правих основен ремонт. Ще ме откажете от марката. За 15 000 ще си взема чисто нова кола от магазин, с гаранция, само ще карам три години и ще пея. При това положение да не излезе, че фиат са по - добри. Шурей ми кара Мареа вече трета година почти без да я пипа, а я взехме за пет и нещо на 7 - 8 години. не, това не може да е истина, има ли толкова разбити коли.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vitamincpp » 31 Юли 2007, 9:25

Е сега не може да се сравнява фиат за 5к с бмв за същите пари, нали се сещаш. А и това че братовчед ти е уцелил добър фиат а колегата лошо бмв просто нищо генерално не означава. Всяко стадо си има мърша. А за 15к нова кола просто не знам каква ще е. И аз съм мислил доста по въпроса но колите които бих си взел си почват от 40к.

ПредишнаСледваща

Назад към E36