Да го сменям ли?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 24 Фев 2007, 12:28

герги написа:Аз пък съм минал 2300км и ми светна инспекшана и незнам ко да прая всичко се заноли като го сменихме сеа ко иска низнам

Колега прави разлика между "оил сървис" и "инспекшън",при теб май е светнало второто ,указва технически преглед на колата през определени километри,също се занулява... :winky:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 24 Фев 2007, 12:44

t0sh написа:а, ми ти що не казваш че бил си се бил решил да дойдеш :mhihi:
next time, че тази седмица беше лудница, а и за крака - бях се засилил да мачкам на билярд спешно :mhihi:

E па аз даже съмнително се въртях около колата ти и мислех да вадя отверка да имитирам напъване на бъбреците, барем се покажеш кой си... че не те знам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Иначе 15W като за настъпващия летен сезон (то са не, че е голямата зима, де...) не е ли прекалено гъсто.. аз като гледам мойта убавица как си се носи добре с 5W40 вероятно отново такова ще сипя... или 10W60 RS...

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 24 Фев 2007, 12:52

Владо написа:Въпроса за маслата е много голям, и ще имаш колкото постове, толкова и съвети ;) Нямаше ли индикация от предишния собственик с какво е карал, бележка, лепенка, или дуго :?: Другото е чети тук, имаше доста теми за масла, с бая спорове :mhihi: Или приятели, познати, събираш отзиви, и пробваш ;)

Почти всичко от тук съм прочел, и наистина имаше доста спорове ;)
Да събирам отзиви - да, но да пробвам това и онова не ми се иска. Все пак Е36 има отдавна и хубавите масла са известни, но въпроса е кое е най-доброто, което може да се сложи в Бг :arrow: Значи сменил съм маслото като докарах колата (преди 7 месеца) на 205 хил., първият собственик на колата (немеца), от който я купих е водил документите без пропуск (реални км, колкото и да не верват некои 8) ) и последно бе сменил маслото на 194,815км. Маслото беше Кастрол ТХТ Софтек Плюс 5в30. У нас досега не съм видял такова масло, а и в Бг Кастрола разбрах, че бил менте :help:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 24 Фев 2007, 12:54

Enslaving_Lecher написа:Маслото беше Кастрол ТХТ Софтек Плюс 5в30. У нас досега не съм видял такова масло, а и в Бг Кастрола разбрах, че бил менте :help:

Аз карам със Softec TXT 5W40.... колата върви доста добре и не харчи... нито масло, нито много бензин... ;) Малото го купих от Камор...

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 24 Фев 2007, 12:59

Honzik написа:
Enslaving_Lecher написа:Маслото беше Кастрол ТХТ Софтек Плюс 5в30. У нас досега не съм видял такова масло, а и в Бг Кастрола разбрах, че бил менте :help:

Аз карам със Softec TXT 5W40.... колата върви доста добре и не харчи... нито масло, нито много бензин... ;) Малото го купих от Камор...

Ами тя моята със Лемфьодера за 10 000 не го беше помирисала маслото дори, стои си там, където беше и при смяната - на мах :twisted: Значи и аз искам такова масло, явно не съм търсил достатъчно, ще проверя във Варна Карс, дано да имат :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 24 Фев 2007, 13:53

...btw и аз карам с ТХТ, нищо че напускаме teen възраста :mhihi:
:yes:

Предишна