Пръскалките за почистване на прозорците...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 09 Фев 2007, 0:11

///MapTo написа:а сега някой да ме светне как да разбера дали мойте на стария капак бяха с подгряване :roll:

Айде, че и аз да се светна за моите :uups: :?: Иначе по темата май най-добре е почистване на казанчето + нови пръскалки. Аз игла съм ползвал само за регулиране ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 26 Апр 2008, 13:21

Абе разглобете ги. Отворете ги и отвътре ще изпада 3 кг лайна. Подгряване имаш почти 100%. Има едни жици, които влизат в пръскалката, та те са за нагряването...няма да измръзва животното през зимата.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 26 Апр 2008, 14:20

Те са капсуловани бе баце... как да ги разглобим...

Иначе някой ако е купил +1 комплект и е готов да ми го шитне направо ще го цуням. В петък не можах да стигна до Дару, а се чудя до понеделник с какво да се занимавам...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 26 Апр 2008, 14:37

Не са капсуловани. Има едно П-образна пластмасичка, която минава през цялата пръскалка. Избутват се двете долни части на П-то и горната се подава... след това издърпваш и се разглобява в ръцете ти, ако е чисто, ако ли не излиза по-трудно. Неска това правя, така че, вервай ми. :mhihi:
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 26 Апр 2008, 16:35

Оправянето на запушени пръскалки при мен стана по най - неочакваният начин.

След като ги тормозехме с тел, мел и други дивотиии за малко или никакъв ефект,
просто им махнахме клапана за обратната вода. Под капака на кората.
Оказа се запушен и леко пукнат от напрежението вероятно. Не е давал видим теч, но и не е пускал много вода.
Сега пръскат като маркучи. 4 коли зад мене.
Вероятно някой го е карал през зимата с вода или бедна лятна смес за чистачките, позамръзнал е, деформирал се е и е сдал багажа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 26 Апр 2008, 21:17

Имам проблем. Разглобих си едната пръскалка, почистих я, запоих и жичката, ама сега виждам зор да я сглобя, защото беше ужасно кирлива като я разглобявах и нищо не видях (мразя се). Говоря за следното:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=45
Чарка е Номер 21. Вътре има една пружинка и едно малко кръгло, прилича на клапанче. ПОМОЩ моля :help: :(

пс. Сглобявам го, както си мисля, че е и съм го е*ал в пръскачката :lol: :lol:

Предишна

Назад към E36