и аз за ангелските очички

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от compact_fen » 22 Фев 2007, 13:32

SuPeR_FLY написа:
compact_fen написа:много добре изглеждат , да пробвам и аз да направя едни такива и без това няма с кво да се занимавам почивните дни. Дали в бриколаж на 4-ти километър ще има необходимите компоненти.Притеснява ме само това че незнам как да ги залепя за фара , та мисълта ми е ако си направя едни такива мога ли да разчитам за помощ от някои които вече е минал по тоя път за да ги монтирам.То четох горе долу как става ама за всеки случай

Моите съм ги направил точно по тази технология със фолиото отзад, абе всичко, което той го е направил и аз го направих, само че моите рингове са с кръгъл профил, а не със шестоъгълен като на клипа :D Светят много по-добре отколкото без фолио според мен, само дето много често ми горят диодите, но вече разбрах от какво е и скоро ще го оправя, ама лошото е, че пак трябва да свалям фаровете за 48725890247908247 път :mhihi:

Баце , ако си от СОфия кажи от къде да отида да взема материали , щото честно да си призная нямам много време да обикалям, най близко до нас ми е Бриколажчето на 4-ти .

Още може ли да попитам:
Къде ги върза към габаритите ли ?
От къде прекара жиците да излезнат извън тялото на фара ?
Къде точно залепи ринговете , зад малкото стъкло или върху него ?
По един резистор на ринг ли трябва ?
Може ли да ми опишеш точно какви материали да си взема.

П.С. Обещавам да кача малко снимки като го направя за да могат и други ентусиасти да се възползват

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 22 Фев 2007, 14:45

Баце , ако си от СОфия кажи от къде да отида да взема материали , щото честно да си призная нямам много време да обикалям, най близко до нас ми е Бриколажчето на 4-ти .

Още може ли да попитам:
Къде ги върза към габаритите ли ?-да махат се габ.и свети очото
От къде прекара жиците да излезнат извън тялото на фара ?има дупки там ще видиш
Къде точно залепи ринговете , зад малкото стъкло или върху него ? мойте са върху него
По един резистор на ринг ли трябва ? по един на диод :idea:
Може ли да ми опишеш точно какви материали да си взема.- пръчки за щори от Бриколаж -диоди и резистори

П.С. Обещавам да кача малко снимки като го направя за да могат и други ентусиасти да се възползват[/quote]-ш`чакаме[/quote]
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от compact_fen » 22 Фев 2007, 15:14

мерси сега отивам на пазар за чарколяци , и безцветен силикон предполагам трябва да купя че трябва да лепя с него и ринговете а после и стъклото на фара. Хайде стискайте палци да стане като хората,че като се знам колко съм сръчен :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 22 Фев 2007, 16:03

Имам едно питане.
Аз съм със самоделки, но проблема е, че не съм случил на диоди. От осемте диода няма ни един с един да светят еднакво. Предполагам, че самите диоди са скапани.
Кажете ми от къде да си купя качествени диоди, така че да грейне доволно ринга, а не да се вижда само като е тъмно, при това синкаво.

ентусиаст
Аватар

Мнение от furnata » 22 Фев 2007, 16:34

Pin2 написа:Имам едно питане.
Аз съм със самоделки, но проблема е, че не съм случил на диоди. От осемте диода няма ни един с един да светят еднакво. Предполагам, че самите диоди са скапани.
Кажете ми от къде да си купя качествени диоди, така че да грейне доволно ринга, а не да се вижда само като е тъмно, при това синкаво.

Бели ли искаш :?: :arrow: ЛС
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от furnata » 22 Фев 2007, 16:35

compact_fen написа:мерси сега отивам на пазар за чарколяци , и безцветен силикон предполагам трябва да купя че трябва да лепя с него и ринговете а после и стъклото на фара. Хайде стискайте палци да стане като хората,че като се знам колко съм сръчен :)

Внимавай със стъклото на фара :idea: - -въпроси :arrow: ЛС
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от compact_fen » 22 Фев 2007, 16:51

кажи как е най лесно да се свали стъклото на фара , някой ми беше казал че трябва във фурната , ама колко време да го държа във фурната , и колко време горе долу да държа пръчките в фурната за да омекнат

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 22 Фев 2007, 18:08

30 минути на 250 градуса.После се добавят картофите и ситно нарязан лук.
Извинявайте момчета,не се сдържах 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от compact_fen » 22 Фев 2007, 18:52

Gottlos написа:30 минути на 250 градуса.После се добавят картофите и ситно нарязан лук.
Извинявайте момчета,не се сдържах 8)

:mhihi: :mhihi: :mhihi: ще ви поканя като стане готово , бирата обаче от вас .
Само,че тоя пост не ми помага много много :( .Така че ще ви помоля за малко конкретна инфо и практически съвети от хора които са го правили това начинание

ентусиаст
Аватар

Мнение от furnata » 22 Фев 2007, 20:27

Принципно се нагрява със пистолет за горещ въздух но има по лесен начин който съм ти описал на ЛС-то ;)
И да не забравиш и малко гъби със картофите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 22 Фев 2007, 20:51

Аз си купих от Конрад диоди 17 000 мили кандела какви резистори да взема и Пръчките за щорите все са кухи от каде да си взема плътни или някакви кръгли?
Изображение

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 22 Фев 2007, 23:38

Колега изобщо незнам какви са диодите :arrow: изкарват ми ги от една скъсана торбичка и си избирам :mhihi: а за съпротивленията слагам по 1 от 270 ома на ринг ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от furnata » 22 Фев 2007, 23:58

Значи Дидко --1 килоом на 0.5 вата резистори.Пръчките ги има в Бриколажа ама бързо свършват :mhihi: :mhihi:

Супер флай-за тва ти горят батко резисторите щи пратя ако искаш диоди и резистори квито трябва ако искаш дай адрес на ЛС.Струват 1.80 диодите на бр.и са 25000 миликандела 1 килоом на 0.5 вата резистори те са фрии тва е за бели диоди иначе за оранж като мойте други цифри :mhihi: :mhihi:
Успех с правенето ако има трудности пишете ще помагам ако ме няма питайте и Лъчо и той е в час с техниката :mhihi: :mhihi:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 23 Фев 2007, 10:04

По-нататък като се наканя пак да свалям фаровете ще ти пиша да ми пратиш, че сега не ми се занимава :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Hotch-Potch » 23 Фев 2007, 14:32

опааа..
като гледам не само аз съм тръгнал по трудния път :mhihi: :mhihi:
аз пръчките ги взех от Практис в Хаджи Димитър - плътни, кръгли 5.80лв. 2бр. около 3 метра май бяха ама не съм сигурен. Иначе диоди взех от Конрад - бели 4 лв., а съпротивления от Пулсатор - 4 лв.
Дотук не е зле. Довечера ще взема и пистолет с горещ въздух на около 600 градусааа :twisted: дано ми върже...

аааа и всичко това се намира в София /за малко да забравя/!

п.с. давам си доброволно e-mail-a ако случайно някой има свои снимки с подобно премеждие да прати! благодаря предвартелно и УСПЕХ!
default_n1@abv.bg
Your brain has two parts: one is left, and the other is right. Your left brain has nothing right. Your right brain has nothing left!

ПредишнаСледваща

Назад към E36