Не загрява

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 19 Ное 2003, 0:42

bum_bum написа:
BOBSI_BMW написа:сега е африка в колата нали :lol: :lol: :lol:

Ами беше африка до сутринта, а сега незнам какво е щото ми се счупи горивната помпа и вече ми се реве направо от тая кола... Незнам дали аз съм взел най- строшеното бмв на света, но ако щете вярвайте от август месец до сега само веднъж съм паднал под 600лв за ремонти месечно. И това ако не е ентусиазъм.. ама вече взе да ми се изчерпва! :evil:

спокойно 6те свикне6 :) , е ако не го ръ4ка6 набутването ти 6те спре, но при мен няма край :)

днес го смених термостат4ето , но ми коства6е изклю4ително големи усилия!!!

и преди някой е пипал около термостата при М42 са 4-ри болт4ета 8мм с глави за клю4е 10, до тук всеки би си казал 10мин работа ама нее,докато развивах едното от долните болт4ета ми се стори хлабаво и наистина видях 4е резбата я няма както и да е слагам термостата ама не мога да стегна няма резба изядена :evil: , наложи се да купувам боргиика 6,5мм и ме4ици 8мм и да нарежа нова резба за по-големия болт та това е в общти линий ина4е съм доволен сложих термостат на феби 92градуса в каталога за 318ис Е36 така пи6е, ина4е стария който извадих бе6е на 88 градуса, предполагам 4е има разли4ни термостати за разли4ните климати4ни региони сега ми загрява бързи4ко :) и си имам супер парно :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Ное 2003, 1:51

.. и си си смъкнал 3-4 коня..

студения термостат има полза от него че компютъра държи повече аванс на запалването ерго повече кончета... ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Мнение от ludiagsm » 19 Ное 2003, 1:57

alx написа:.. и си си смъкнал 3-4 коня..

студения термостат има полза от него че компютъра държи повече аванс на запалването ерго повече кончета... ;)

:)) не го 4увствам така, шот досега само на ''смука4'' карах и си е...о и разхода, мисля 4е сега върви пове4е от преди , но лесно 6те се тества в петък крематора схте си носи Gtech-a,

а за аванса :) имам 4ип4е и си има и аванс, но теста 6те покаже все пак тая кола ми е не само за ръ4ки :)

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 19 Ное 2003, 12:14

Alexi написа:Аз да чукна на дърво от една година я карам мойта и за таз година съм дал всичко на всичко 300 лв. за ремонти .. напоследак предницата се обажда нещо ,все нямам време да я закарам на майстор.. :roll:
нема да се косиш не са мноо скъпи частите аз поне сам сменил всичко...около 30лв. са тампоните на носачите, 35-40лв са шарнирите, накраиниците и те са там някаде това е за един брой... :lol: :lol: :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Ное 2003, 13:48

ludiagsm написа: спокойно 6те свикне6 :) , е ако не го ръ4ка6 набутването ти 6те спре, но при мен няма край :)

ми не го ръчкам. на градско сменям на 2000- 2500 оборота, т.е. не я напъвам никак. а извънградско карам до 150-60, което пак не мисля да е голям зор за тоя двигател
Оказа се, че помпата си е ок, ама там където спирам явно има мишки и изяли кабелите (мамицата им, само да видя мишка от тук нататък...)
Обаче се оказа пък че турбото е омаслено от долната страна и трябва да го карам на диагностика да видим пък на него какъв му е проблема.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Ное 2003, 13:50

BOBSI_BMW написа:
Alexi написа:Аз да чукна на дърво от една година я карам мойта и за таз година съм дал всичко на всичко 300 лв. за ремонти .. напоследак предницата се обажда нещо ,все нямам време да я закарам на майстор.. :roll:
нема да се косиш не са мноо скъпи частите аз поне сам сменил всичко...около 30лв. са тампоните на носачите, 35-40лв са шарнирите, накраиниците и те са там някаде това е за един брой... :lol: :lol: :lol: :lol:

Баси дървото съм изял, аз шарнирите ги плащах на 180лв единия (дълъг, къс и тампона). Лемфьордер май бяха.
Изображение

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:

Мнение от Терзийски » 19 Ное 2003, 13:52

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: мишки :++ ти да не я даржиж в мазето

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар

Мнение от Терзийски » 19 Ное 2003, 13:57

bum_bum написа:
BOBSI_BMW написа:

Баси дървото съм изял, аз шарнирите ги плащах на 180лв единия (дълъг, къс и тампона). Лемфьордер май бяха.
а аз ти казвам цени на СИМЕОН ....аз от там си ги взех и от познати и нямам проблем

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Ное 2003, 14:15

BOBSI_BMW написа: а аз ти казвам цени на СИМЕОН ....аз от там си ги взех и от познати и нямам проблем

То и аз от Симеон и пак от познати. Това при теб цената на 3- те неща ли е или само на едното?
Щото ако е и на трите да ходя да ги газя с колата ония.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 19 Ное 2003, 18:35

Аз преди два месеца и половина смених всичко по предницата - ако ви интерисува ето тука съм постнал разбивка на цените http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=36714&highlight=#36714
Щото такива цени като 180 лв. за един шарнир ми се виждат космически :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Ное 2003, 19:22

Явно има нещо куцо при мен. Ама вече съм ги дал, майната му. Занапред ще внимавам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 19 Ное 2003, 20:04

bum_bum написа:Явно има нещо куцо при мен. Ама вече съм ги дал, майната му. Занапред ще внимавам.

преди време 4есто ходех в един сервиз в който мразеха марката БМВ

та там се ми викаха 4е бмв не е спортен автомобил купи си пежо :)) или ситроен :) :) , за какво ти тва бмв???

казах 4е понеже бмв има скъпа подръжка и който го кара зна4и има пари4ки :) та затва к....те се ка4ват по бмв-та , а не по френски 4екий
:)) , абе не знам за вас ама аз не искам да слизам от мойта мога да я карам нон стоп , дори и да не карам само да седя вътре пак си умирам от кеф:),
само да можех да се излекувам да не се ръ4кам, ама не постоянно разни комплексар4ета с вървя6ти малки 4екийки от сорта на голф2 и други подобни с възрастова граница под22 години, които с вървежа на евтината кола се опитват да избият коплекса от това 4е не могат да си позволят да карат луксознто и скъпо за подръжка бмв, та затва постоянно съм в разход бензин накладки , задни гуми и тн да не забравяме и маслото!!! въпреки 4е новия ми двигател се държи у4удва6то добре:,но както и да е извинете ме зе отклонението просто така ми дойде 8)

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 19 Ное 2003, 20:09

...
Последна промяна Иво на 20 Ное 2003, 14:57, променена общо 2 пъти
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 20 Ное 2003, 9:39

bum_bum не си само ти така. То при тая марка няма и как да е иначе 8) 8) 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Ное 2003, 9:52

Dimitar написа:bum_bum не си само ти така. То при тая марка няма и как да е иначе 8) 8) 8)

Това, че само като те видят с бмв и цените автоматично се покачват с 20- тина процента е едно на ръка :))) Но пък се компенсира от това, че повечето от другите шофьори получават пареза щом зад тях се появят двете кръгли фарчета :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36