Защо още караш е36?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Защо още караш е36?

Мнение от Lenco » 24 Яну 2015, 21:53

dynalias написа:
Lenco написа:90% от писалите в тази тема нямаше да стъпят в е36 ако имаха лев.
Тъжната реалност в БГ.
Наистина едни от най-красивите БМВ-та са направени е36, но те се броят на пръстите на едната ръка в България, най-много на двете.

Точно ако имах лев щях да сипя малко пари в е36-цата. Кажи ми само с какво повече те грабва е46 или е90? Какво повече има от Е36? Ако е това, че те кара да се чувстваш баровец

Сега разбираш ли, какво имам в предвид. Трета серия никога не е била правена за баровци, само тука е малко крива цивилизацията.
Не знам, каква е разликата, и аз викам на дъщерята, че съм ОК, но тя не е съгласна с мен, поколения......
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 24 Яну 2015, 21:55

100% ако парите не бяха фактор голяма част от тук щяха да са на 200sx-ове и други rwd японки, квото и да е са много по маняшки :)

Едит: ХХАХАХхахах сектааа... не го приемайте като заяждане колеги, мнение е :yes:
Последна промяна M17cH на 24 Яну 2015, 22:13, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 24 Яну 2015, 22:00

M17cH написа:100% ако парите не бяха фактор голяма част от тук щяха да са на 200sx-ове и други rwd японки, квото и да е са много по маняшки :)

:shock: :wtf: :kuku: НЕ ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 24 Яну 2015, 22:06

Няма смисъл да говорим за пари.. както автора на темата спомена тук говорим за хора ентусиасти, които са си платили цената на колата неколкократно, което само води до извода, че е нещо повече от пари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 24 Яну 2015, 22:08

Имаше едно време един юзър "SKISA", та той беше казал нещо, което от тогава ми е влязло в главата и вече доста години ми е аршин за много неща.
"Когато ти е малка чергата, си държиш краката свити." ;)

Тоест, карам си е36цата, защото възможностите ми позволяват да я поддържам в отлично техническо състояние.
Имам надежден автомобил, който пали по всяко време, има гориво по всяко време и знам, че мога да тръгнап по всяко време навсякъде с него.
Разбира се до тука ми е легнала колкото някоя постна е60тка, но това няма особено голямо значение за мен и грам не ме тормози ;)

Освен това ми доставя невероятно удоволствие, като го карам... включително и направо :mhihi:
А, и доста бързи хонди си намериха майстора - което също си е масаж с освобождаване за душата :ok:

M17cH написа:100% ако парите не бяха фактор голяма част от тук щяха да са на 200sx-ове и други rwd японки, квото и да е са много по маняшки :)

Изображение
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 24 Яну 2015, 22:13

Последните модели са много скъпи и качеството си е притеснително - особено интериорите са впечатляващо ефтинджос.

Но основно си е дизайна - и отвън, и отвътре. След е34 и е36 няма комби (фен съм на комбитата), които да стават. Няма ги ръбестите форми. Задниците са им едни едри. А и "емблематичната" извивка на Хофмайстер специално за комби въобще не се връзва и разваля цялата задница на автомобила.

Иначе интериорите на следващото поколение - фейслифтовите Е46, Е39 - си стават, но пък отвън както казах ми идват зле. После - и от вън, и от вътре - все не са както трябва.

Пък и гот, че още някоя и друга годинка ще има части. При Е34-ката това ме отказа - доста части ако искаш качествени вече не ги произвеждат или са на безбожни цени. А и в сравнение с Е34 има доста повече качествени афтърмаркет неща - окачвания, по двигателя, спирачки и т.н..

Аватар

Мнение от Motorclubsport » 24 Яну 2015, 23:39

Половината все казват че са вкарали една торба с пари а всеки търси части за 2.50 ако може!Колко истински и хубави е36-ци могат да се видят?Стига сме говорели глупости съдбата на е36 е като на 30-ките!Ще останат няколко истински всичко друго ще е нередовно или пък ще е дроб!

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 25 Яну 2015, 2:48

Колкото ще и милиони да си представя че имам, в мечтания си гараж винаги съм намирал място за поне една е36-ца. След тази снимка не виждам какво има да се каже повече.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 25 Яну 2015, 5:02

Всъщност ако имах повечко пари все още бих си карал седана и още по-манияшка дупка за пари щеше да е :mhihi: Просто щях да добавя едно кабрио към колекцията,задължително червено,че човек през живота си трябва все някога да притежава палатка,както и някое е34 комби с малък v8 :mhihi: Просто колите от 90те са последните които ми допадат истински :dunno:

Тези по-нови масовки като се кача вътре с шише минерална вода и пипна я табло,я копче..че тя пластмасата по-кофти от на шишето :mhihi:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Яну 2015, 10:03

Едит: ХХАХАХхахах сектааа... не го приемайте като заяждане колеги, мнение е :yes:

Далече си от истината... смени с американски V8ци с компресори... :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 25 Яну 2015, 11:04

bum_bum написа:
M10 написа:Колкото по-ново, толкова по-ужасно и пластмасово.

Ако става въпрос за е30 вс е36.. имал съм три е30-ки и много ме кефи като визия, като возия, като усещане като си в колата ама дървено деба. Не, че съм нещо състезател ама няма и помен от управлението на е36. Пак ако говорим за управление и поведение е46 сигурно е в пъти по-добре от е36. Само дето ми е адски грозно. Същото и за е90 срещу е46 ама тва за мен е със сигурност най-грозното БМВ правено някога. Ф моделите са вече супер ама струват колкото къща и така.. :mhihi:

+1 от БМВ официално признават е46 като грешка ;) и това е най несполучливия модел на фирмата ...........

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 25 Яну 2015, 11:12

Мен ми е чудно що повечето като са вкарали торби пари за една Е90 еле Е60 и после тръгват да си продават колата на 1/3 от "вложеното" :dunno:
Толкова е бил и ентусиаст, щом си продава "направената" кола за да вземе друга. То ако е въпрос за средства - та айде пак: какво стана с левовата равностойност за модификации, колкото цена за Е90!?
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 25 Яну 2015, 14:58

Да зададеш тоя въпрос в Е36 раздела е все едно да питаш рибата що е риба .... примерно ....
Факт е , че са останали малко читави Е36 и можеби голяма част от тях са на хора , които посещават активно форума , не е безпочвено и твърдението , че вероятно ако хората имаха пари биха се хвърлили на по -скъпа кола (можеби и на друга марка) , но това не важи за "ентусиастите" привърженици на модела ....

Защо аз карам Е36 (пораснал съм вече над 25г :winky: ) .... не е защото нямам пари да си купя по -скъпа , не е и защото съм чак такъв "сектатнт" , а защото колата я имам от 10 г , купил съм я ,в годините ,когато модела беше "вървежен" и не ме е оставила НИКОГА на път , направил съм по нея всичко , което се е повреждало с годините (с тая разлика , че при мен като се "обади" нещо , казвам обади , защото рядко съм допускал нещо да се счупи , не ремонтирам само въпросното , а ревизирам цялата система ). Категорично твърдя , че моята кола ще надживее много други по -скъпи и по -нови БМВ -та (това ще го потвърдят всички , които познават състоянието на автомобила ми) , защото всичко по нея е стегнато и просто идва един момент в който вече не харчиш , а само караш ..... пак казвам ако всичко е обгрижено и направено както трябва ! Та за това си я карам , има си всички екстри от които имам нужда , не съм монтирал М-пакети и т.н , но знам , че тръгна ли с тази кола отивам с нея и стигам там , където съм се отправил .... При мен идват за ремонт много БМВ автомобили и подчертавам са все по -нови от Е36 ( и не е защото взимам скъпо :mhihi: )
Последна промяна metodi80 на 25 Яну 2015, 15:10, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 25 Яну 2015, 15:02

krasi2bmw написа:+1 от БМВ официално признават е46 като грешка ;) и това е най несполучливия модел на фирмата ...........

хахахха това е една голяма простотия :mhihi: я дай да го видим това "изказване"
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 25 Яну 2015, 15:17

Evkata написа:
krasi2bmw написа:+1 от БМВ официално признават е46 като грешка ;) и това е най несполучливия модел на фирмата ...........

хахахха това е една голяма простотия :mhihi: я дай да го видим това "изказване"

Доста ограничено изказване да :lol:
По принцип и аз съм се возил само и в доста УМРЕЛИ е36-ци има ги в изобилие както всички знаете обаче не казвам, че са несполучливи или недоразумения защото 100% има и хубави такива. То си е до човека принципно. :wave: Някой хора са доста заслепени. :oops:

ПредишнаСледваща

Назад към E36