Шестстепенна скоростна кутия в BMW E36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Шестстепенна скоростна кутия в BMW E36

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 12 Яну 2015, 10:44

stony1 написа:
raptorxbg написа:Страхотна тема, евала :clap:
Може ли да напишеш и колко пари ти излезе всичко?

Разбира се, цената на този ъпгрейд ми струваше колкото един пълен М-пакет за Е36, като под пълен М-пакет визирам, предна, задна броня, прагове, лайсни на вратите, спойлер, нож за предната броня и комплект крепежи за тях.
Иначе казано в цени на отделните части и компоненти (всичко освен скоростната кутия, маховика и съединителя, съм закупил от представителя на BMW в Бургас, т.е. само оригинални части) нещата стоят така:
Изображение

Аз като минал по тоя път само че с бензинов мотор в е34 чак не искам да пиша кое колко струва защото ми прилошава малко :) .
Общо взето е добре при такъв ъпгрейд да се намери кутия съдеинител и лостов механизъм за да няма изненади.
Аз не можах да намеря кардан , уж намерих от коректни колеги та затова си имам още един резерва в гаража и накрая пратих моя да го скъсят и нов баланс с нов лагер.

ОТностно гредата при е34 няма изобщо пасване, цялата греда си я правихме наново от нулата :) и стана мега здрава.
Кутията е от е90 330i и след смяната на маховици и съединители определено колата е супер.
Лостовия механизъм и избирача също беше полу самоделен и смея да твърдя че стана не по лош от истинския .
С две думи трябва да си го правиш сам или сервиза да са същите болни като тебе за да се хванат на това хоро.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Потребител
Аватар
Кара: 320i
Мечтае да кара: Para-Hod
Детайли за колата: Пуши яко..

Re: Шестстепенна скоростна кутия в BMW E36

Мнение от Staykoff » 03 Ное 2015, 17:27

Колега какъв ти беше мотора във 34-та...??? :P
Иначе темата е прекрасна..!!! :clap: :clap: :clap:

Предишна

Назад към E36