Ще си купувам М3 - имам нужда от съвет

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Re: Ще си купувам М3 - имам нужда от съвет

Мнение от Boyadjiev » 13 Окт 2014, 22:18

Синьото купе е страхотно! Единствената забележка за тая кола е, че не е 3.2 мотора, но колата е страшнааа иначе във всеки един аспект. Не мога да си кривя душата :ok: А раздутата е просто :conf: Сигурен съм, че са наляти много пари, но никога не бих се качил в такъв батман :help:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i

Мнение от SlowMotion » 13 Окт 2014, 22:25

:mhihi: Интересно, явно сектанщината е единсвения път божии .... Четете само квото ви изнася, ма нищо ново.Тва за Ферарито нема изобщо го коментирам, мен ми е интересно къде видяхте да намесвам годините на колата като фактор ... Живи и здрави аз кво ли разбирам моя М го сглобих с лопата и кирка, даже не измих мотора пък дадох 900 лева за лагери ма тва не се брой ... Искренно се извинявам,че дигнах ръка срещу модерния еквивалент на Ферари ГТО :mhihi: Към автора мога да му кажа само да не бърза а поне да пробва и другите опции и тогава ще има много по-добра представа какво се случва, лош М няма , просто има по-добър това е сичко :winky: Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Окт 2014, 23:37

Кое струва повече- кола в оригинално състояние така, както е излязла от завода с верен ВИН и очевидно добре поддържана или с обръщана дирекция или саден мотор? Никой не казва, че си хвърлил мотора с лопатата или че някоя обръщана не е направена добре. Просто при еднакво добро състояние оригиналната винаги ще струва повече. Едната ще я купят хора с пари държащи да имат истинско М3, другата хора които искат нещо с як мотор да му раздават много газ.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 335d LCI M Sport
Мечтае да кара: по хубави пътища.

Мнение от IRISH » 13 Окт 2014, 23:56

stormrider написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=46&t=347354
Колеги,защо никой не коментира тази кола?
Имам чувството ,че англичанките са нещо еретическо в свещената римокатолическа църква. Какво ли си мислят на острова за колите с ляв волан и предубежденията на каращите ги.

Колега, тази кола я гледам от доста време и бях решил да звъня на колегата от Добрич, от когото съм купувал доста части и е много коректен, та заради това и реших, че колата е читава, тъй като и аз като колегата, който постна тази тема, се оглеждам в М3-ките от известно време. Колата е перфектна, това, което не ми хареса в нея и ме отказа е, че подлакътника, ръчната и пепелника са оставени както са си били в англичанката. Аз лично не бих могъл да я карам с мисълта, че не всичко е там където трябва. За мен колта трябва да си е така, както е излязла от завода. Ма тва съм само аз - кукууто. :kuku: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 14 Окт 2014, 2:08

Тия неща не са заварени за купето и могат да се сменят за минути с правилните, ако това е огромния проблем ... за мен фаровете са по-дразнещи :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 14 Окт 2014, 6:31

:idea: Ти пък! Как може пепелника и ръчната да те откажат от тази кола!?! Това ми напомня един стар филм с Никълъс Кейдж,Целувката на смъртта. Кейдж е крадец на коли. Кара автовоз с откраднати на клиент,а негъра една не я иска. Ще ти я боядисам,казва Кейдж. Не човече,отдолу пак ще е червена. Та така и с англичанките. Явно и в Мюнхен да я обърнат ,някои какндидат купувачи винаги ще са предубедени. Аз ако имах възможността да купя такава кола,щях да взема обърнатата.
3,2 мотор шестстепенна кутия,вейдър,темпомат,борд ,какводруго му трябва на човек?
С много любов към децата!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 14 Окт 2014, 11:22

Някои колеги правилно казаха че една кола в оригинален вид винаги е по предпочитана и държи доста по висока цена. Нямам нищо против англичанките даже имах няколко но на нито една не и обърнах дирекцията. И така си ги продадох. Всеки сам си решава какво да си купи но за 15к обръщана кола не мерси.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 14 Окт 2014, 22:30

:OT:
Да!
Защо да даваш 1 милион евра за ферари Ф40 - на над 40 години, като може да ги дадеш за Енцо на под 10 години.
Защо американските реставратори се бутат с по минимум 100 зелени бона да реставрират някое умрЕло 50 годишно ГТО, като могат за половин цена от това вложение - да си купят новия модел.

Всичко оригинално и оценено като такова - от колекционер, трябва да остане такова.
Някои свръх реставрирани автомобили губят стойността си в пъти именно заради този факт. Една кола може да е много скъпа, щом оригиналната патина е запазена и всичко както е било десетилетия подред на времето.

След 15-20 години - Е36 ще е експонат в оригинално състояние. След 25-30 това ще се случи и с е46. Как пък уж фенове и разбиращи хора не се научиха, че някои неща не стават за база за сравнение!

Никой няма да купи Мка на тази цена в оригинално състояние да й извади душата или да я ползва за зимна евридейка!
Точно тоя карбон след 20тина години би обезценил синята красавица значително.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 15 Окт 2014, 1:06

kagebista написа:Точно тоя карбон след 20тина години би обезценил синята красавица значително.
За 10 кинта тоя карбон се сменя с OEM пластмаса. Друг толкова сериозен проблем?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 15 Окт 2014, 10:04

Тая година гроздето е много кисело..., от дъждовете ли, от кво ли? :mhihi:
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Окт 2014, 10:11

Taз раздутата така си дойде от Германия и тогава като състояние добре изглеждаше, но толкова раздута кола за да стане силна за каране си трябва и сериозен тунинг в мотора.
Синята и тя последно като беше в gazzzar-а изглеждаше един път.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Окт 2014, 10:19

M10 написа:Тия неща не са заварени за купето и могат да се сменят за минути с правилните, ако това е огромния проблем ... за мен фаровете са по-дразнещи :lol:

абре нещата дето държът ръчната и жилата май са си заварени за купето :D
то не, че със сервото и волана е друга историята ама все пак ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 15 Окт 2014, 15:29

Не се бях замислил за стойките, ще трябва да играе флекса :mhihi:
...мислите ли че Е36 някога ще е истинска класика, а още по-"пластмасовите" по-насам във времето? Като чуя класическо бмв се сещам за моделите до средата на 80те. От тях 1800ти, 2002ти, тии, турбо, е9 цсл, е12 м535и, е28 м5, е30 м3 са наистина колекционерски, от останалите неспортни модификации има все по-малко и цените им само ще растат, но е36 дето са произвеждани на килограм и на всяка улица има по 10 :dunno:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 15 Окт 2014, 15:35

Мислим. И ако отвориш да видиш от кой модел по колко броя са произведени ще ти е по-лесно да си отговориш, въпреки че това не е единствения критерии дали колата ще стане класика. Но наистина Е36 са много - около 70000. Имаше една интересна статия, според която за да може един автомобил да стане колекционерски, след този период той трябва да прави същото впечатление, каквото и веднага след излизането си от завода.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Окт 2014, 15:47

M10 написа:Не се бях замислил за стойките, ще трябва да играе флекса :mhihi:
...мислите ли че Е36 някога ще е истинска класика, а още по-"пластмасовите" по-насам във времето? Като чуя класическо бмв се сещам за моделите до средата на 80те. От тях 1800ти, 2002ти, тии, турбо, е9 цсл, е12 м535и, е28 м5, е30 м3 са наистина колекционерски, от останалите неспортни модификации има все по-малко и цените им само ще растат, но е36 дето са произвеждани на килограм и на всяка улица има по 10 :dunno:

Разбираемо е Е30 М3 да има по-голяма стойност, все пак е първото М3. Може би М3 Е36 няма да има чак такава колекционерска стойност, но със сигурност ще бъде класически модел, заради много неща.

ПредишнаСледваща

Назад към E36