Недозвиване... Мит или реалност!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
Аз пък мисля, че не можем да искаме от 1 стрийт кола т.е. такава дето си вършим работата с нея да се държи като състезателна
и мисля, че всяка една такава кола (стрийт) си има некви възможности и отначало като я караме всичко е 6 в следващия момент обаче свикваме с нея и се оказва, че вече не ни харесва чак толкова, НО я седни пич в 1 ОПЕЛ или няква друга кола не Е36 и тогава ще видиш дали ти изрърва предницата или не... Освен това смятам, че е до стил на каране и на предни гуми ко имаш некви галошки опред е нормално сложи си 4 чисто нови гуми и виж какво ще стане?
Поне моите наблюдения са такивак, че Е36 е една много приятна за каране кола!? На която не и изтърва предницата, това може да се получи ако "лъзгаш" и немаш повер
Според мен е МИТ.

- KickingKing
- ентусиаст
-
Lok-Tar!
REMUS е ако се сложи strut brace нещата ще станат по-добре така ли? Да ти кажа аз на мойта в момента имам, ама тя май е фабрично и не знам к'ва е разликата.
Turbo-Lag мнението ти е 6!

REMUS е ако се сложи strut brace нещата ще станат по-добре така ли? Да ти кажа аз на мойта в момента имам, ама тя май е фабрично и не знам к'ва е разликата.
Turbo-Lag мнението ти е 6!

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Повечето хора тук сравняват Е36-цата с колите с предно,което си е грешка...естествено че при такова сравнение Е36 няма недозавиване....но пак казвам сравнете Е36 с Е30-ките и тогава пак ще говорим.....
пс:Даже на бащата Черокито завива с по-малко поднасяне на предницата!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
някъде бях чел, че Е30 модела е имало доста оплаквания (от некадърни клиенти
) и Е36 е коригирано. но в каква степен не знам... не съм карал Е36...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Единствените случаи, когато съм усещал недозавиване на моя СЕДАН /явно купенцата са по-повратливички
/ са на един и същ завой до вкъщи. Той е повече 110-120 градуса и когато вляза с по-голяма скорост и се опитам да завия и да намаля едновременно, предницата тръгва леко направо, но после си влиза в пътя.
Никога не ми се е случвало да недозавива, когато подавам газ.
Явно го има това чудо недозавиването, но при определени обстоятелства - скорост, гуми, запрашаване на пътя...
Според мен не е болка за умиране и това не бива да те отказва от правилната посока - купи си Е36!

Никога не ми се е случвало да недозавива, когато подавам газ.
Явно го има това чудо недозавиването, но при определени обстоятелства - скорост, гуми, запрашаване на пътя...
Според мен не е болка за умиране и това не бива да те отказва от правилната посока - купи си Е36!
KickingKing написа:Lok-Tar!
Turbo-Lag мнението ти е 6!![]()
![]()
Ами и strut brace е няк`во по-просто решение което на мен лично ми се вижда несериозно(имам предвид ако с него се опитваш да събереш горния край на макферсона)
Единственото решение което ми харесва е camberplate

- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
този camberplate намира ли се лесно, голяма цифра ли е и за смяната му изискват ли се големи промени-на оригинално окачване със спортни амортисьори може ли да се сложи
иначе моята с много заминали амортисьори отзад се люлее и носи задницата, досега предницата не ми е тръгвала, но аз съм си предпазлив(докато не сменя амортисьорите)

иначе моята с много заминали амортисьори отзад се люлее и носи задницата, досега предницата не ми е тръгвала, но аз съм си предпазлив(докато не сменя амортисьорите)

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
///M Power написа:Повечето хора тук сравняват Е36-цата с колите с предно,което си е грешка...естествено че при такова сравнение Е36 няма недозавиване....но пак казвам сравнете Е36 с Е30-ките и тогава пак ще говорим.....
Какво би се получило според теб ако ги сравним? Според мен е30 е една много по отзивчива кола от е36, вярно няма такова разпределение на тежестта и толкова голямо междуосие, но си мисля, че е30 не е по лоша от е36, Е36 има по добри спирачки спор няма, като цяло от пълен ляв до пълен десен прави 3и малко оборота а е30 прави 4 оборота, ако ги караме на сняг и 2-те коли мисля, че е30 си има предимства както казах е много по отзивчива от е36 защото като се плъзне е36 както е малко по тежко иииии става малко оле оле...

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
малко офтопик, но сега като го споменаваш, винги съм се чудел дали няма да е по-яко ако се сложи по-бързата рейка от е36 на е30 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
[steeN] написа:малко офтопик, но сега като го споменаваш, винги съм се чудел дали няма да е по-яко ако се сложи по-бързата рейка от е36 на е30
да мисля, че би било чудесно много по приятна за каране ще стане

- KickingKing
- ентусиаст
-
Lok-Na-Rok!
Абе това много гадно
Хм к'во имаш предвид с това?
Turbo-Lag написа:скоро видях форд сиера cosworth от '90 тя свива 1 оборот на страна
Абе това много гадно

Turbo-Lag написа:Е36 зимата не може да тръгне

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
KickingKing написа:Lok-Na-Rok!Turbo-Lag написа:скоро видях форд сиера cosworth от '90 тя свива 1 оборот на страна
Абе това много гадноTurbo-Lag написа:Е36 зимата не може да тръгне
еми хубаво, гадно така го правят на фабричните състезателни коли

Еми с чисто нови гуми и ако не тръгнеш от първия път става брада работата, като имаш предвид, че е с чисто нови зимни гуми за по 200 леа парчето

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Turbo-Lag написа:///M Power написа:Повечето хора тук сравняват Е36-цата с колите с предно,което си е грешка...естествено че при такова сравнение Е36 няма недозавиване....но пак казвам сравнете Е36 с Е30-ките и тогава пак ще говорим.....
Какво би се получило според теб ако ги сравним? Според мен е30 е една много по отзивчива кола от е36, вярно няма такова разпределение на тежестта и толкова голямо междуосие, но си мисля, че е30 не е по лоша от е36, Е36 има по добри спирачки спор няма, като цяло от пълен ляв до пълен десен прави 3и малко оборота а е30 прави 4 оборота, ако ги караме на сняг и 2-те коли мисля, че е30 си има предимства както казах е много по отзивчива от е36 защото като се плъзне е36 както е малко по тежко иииии става малко оле оле...докато е30 се кара по добре, казвам го защото съм карал и 2-те и не съм гледал бяй х** като ги кара или пък каквото съм чул. Е36 зимата не може да тръгне, но пък завива да си ебе майката, стига да ти стиска да го караш и всичко да му е ОК нали там амортисиори пружини нормални да са си, но да са читави не като завиеш и да се излива колата. Другия плюс който си мисля аз е скороостната кутия на е36 предавките са по добре разпределение и като цяло ми се струва по хубава, минус е това, че като подадеш газ и 15 секунди ти падат оборотитр от 5к на празен ход
и все пак ми се струва, че е въпрос на вкус иии още нещо
незнам защо реши да сравняваш Е30 с Е36 по този начин ???,аз говорих за начин на завиване не за плюсиве и минуси на целите коли....но все пак да отговоря....при Е30-ката чувството е различно....по-малкото килограми и помагат за по голямата отзичивост....но окачването на Е36 помага много в завой,макар да ги има лекото недозавиване (което с правилно каране даже е плюс )....Е36-цата се пързаля по плавно и е по-лесна за управление в граничен режим(при Е30-ката всичко става рязко,при Е36 бая по плавно)...за тръгване пък въобще не мога да се съглася....само не сравнявай кола с шпер и такава без....давам ти гаранция че Е36-цата ще тръгне по-добре на сняг....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Леле,всичко изчетох и искам да кажа,че тая приказка е малко мит за недозавиването
Тези коли ,които и аз като вас на събора гледахме ,че недозавиват съм сигурен ,че не са били технически изправни на 100 % с ходовите части,както и състоянието на гумите
един "тръгнал" амортисьор и колата е аут в такива гранични режими на движения,както при движение на завои на пълна газ така и при спиране
Един перфектно регулиран автомобил с нови гуми никога няма да се изложи според мен
Направих някои тестове ,както аз така и Дилян и двамата останахме впечатлени (е все пак неговата Е30-ка е с нечовешко твърдо и ниско окачване),има разлика с Е30 определено,но аз си мисля ,че за технично каране на скорост Е36-та е по-добра от Е30-та
Ако се срявнят две 318-ки от двете поколения ,по-старата съм на мнение ,че на писта би дала по-слабо време
С излишни пързаляния време не се печели - нещо характерно за Е30-те ...
Още нещо - някой каза много вярно,че това са нормални автомобили и не може да искаме от тях всичко е да е на ниво "ултимейт"
В "белия свят",там където хората имат по-други финансови възможности сами си определят - искат икономичен автомобил - купуват 316/318 , искат нещо което да им спира дъха и купуват М3 -ки
Мите я помисли как минаваха Е36 М3-те по завоите на пистата по време на събора
На пълна газ,ей така гледах
Въртяха завоите все едно караха направо
Автомобили родени за тая работа
Това ,че не можем да си ги позволим не означава,че нормалните са лоши
Георги Пенчев

един "тръгнал" амортисьор и колата е аут в такива гранични режими на движения,както при движение на завои на пълна газ така и при спиране

Един перфектно регулиран автомобил с нови гуми никога няма да се изложи според мен

Още нещо - някой каза много вярно,че това са нормални автомобили и не може да искаме от тях всичко е да е на ниво "ултимейт"

В "белия свят",там където хората имат по-други финансови възможности сами си определят - искат икономичен автомобил - купуват 316/318 , искат нещо което да им спира дъха и купуват М3 -ки

Георги Пенчев
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4