Със фолио или без.. на стъклата какво мислете?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Amitival
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: e36 M3
Re: Със фолио или без.. на стъклата какво мислете?
Не гледай по другите държави как е там има закони не барат по колите.....за фолио не се вижда какво имаш на седалките,колоните на кората,не виждат кой возиш,не пече така,и изглежда много по добре самата кола,вечер не те заслепяват разни газари на дълги зад теб 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Херкулес написа:bum_bum написа:В закона пише, че се забранява ограничаване на видимостта и затъмняването на челното и страничните до шофьора. Ако ще и 10 технотеста да минеш и каквото и да носиш в теб закона гласи, че е ЗАБРАНЕНО.
Спор няма, че намаляват температурата в салона но тук не говорим за това.
Ясно, но тогава за какво е този техно тест да взимат само на хората парите ли?...![]()
Ми като идеш да си дадеш парите да ти измерят процента затъмнение що да не ги вземат? Въпроса е, че тоя документ единствено потвърждава, че си нарушил закона.
bum_bum написа:Херкулес написа:bum_bum написа:В закона пише, че се забранява ограничаване на видимостта и затъмняването на челното и страничните до шофьора. Ако ще и 10 технотеста да минеш и каквото и да носиш в теб закона гласи, че е ЗАБРАНЕНО.
Ясно, но тогава за какво е този техно тест да взимат само на хората парите ли?...![]()
Ми като идеш да си дадеш парите да ти измерят процента затъмнение що да не ги вземат? Въпроса е, че тоя документ единствено потвърждава, че си нарушил закона.
bum_bum e прав, и аз стигнах до този извод

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
bum_bum написа:Херкулес написа:bum_bum написа:В закона пише, че се забранява ограничаване на видимостта и затъмняването на челното и страничните до шофьора. Ако ще и 10 технотеста да минеш и каквото и да носиш в теб закона гласи, че е ЗАБРАНЕНО.
Има голяма лоогика в това което го казваш

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Имам познат с Алди, който кара с цялото затъмнено и то яко затъмнено. Той има механизъм да се оправя с кухите ама е много неудобно. Особено в сумрак се кара много гадно.
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
Тоо аз като цяло съм спокоен , защото колата не ми е евридейка и се кара 2-3 пъти в седмицата и то само вечер и в почивните дни и се надяавам да нямам много проблеми пък и цялата на 35% не е кой знае колко много... 

- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
Аз съм бил цялата затъмнена без предното стъкло
най тъмното,еми да ви кажа нищо не се гледа все едно си в ковчег
сега съм само отзад с най тъмното,и се чудя дали да го махна

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Има коли с фолирани прозорци и коли без фолирани такива поради същата причина поради която има кисело мляко с 2% масленост, както и такова с 3%. Както има марки като Хонда, Рено и БМВ. Както има 10 инчови лаптопи и 17 инчови такива. Както има грозни мадами с гаджета и хубави такива също обвързани.
Всичките тези работи се наричат - въпрос на избор и вкус
Нека не стигаме до конкретизиране от сорта на "Изживяване на послени години" заради някво фолио, щото се сещам веднага за поне 3 скъпи авто екземпляра, които дори без фолио на прозорците са си кошери, а фРактурите от официалните сервизи за смяна на консумативи надхвърлят 4 цифрена сума

Нека не стигаме до конкретизиране от сорта на "Изживяване на послени години" заради някво фолио, щото се сещам веднага за поне 3 скъпи авто екземпляра, които дори без фолио на прозорците са си кошери, а фРактурите от официалните сервизи за смяна на консумативи надхвърлят 4 цифрена сума

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
ogata написа:Има коли с фолирани прозорци и коли без фолирани такива поради същата причина поради която има кисело мляко с ?% масленост, както и такова с 3%. Както има Хонда, Рено и БМВ. Както има 10 инчови лаптопи и 17 инчови такива. Както има грозни мадами с гаджета и хубави такива също обвързани.![]()
Ога, ти с колко процента си затънен от зад я дай снимка да видя, че и аз съм със същия цвят на колата , та горе долу да добия представа как ще изглежда с 35% затъмнение на всякъде

- ogata
- старши ентусиаст
-
Херкулес написа:Ога, ти с колко процента си затънен от зад я дай снимка да видя, че и аз съм със същия цвят на колата , та горе долу да добия представа как ще изглежда с 35% затъмнение на всякъде
Пред сервиза където фолират видях 3-4 коли, влязох във всичките и това ми хареса най-много.
Не знам кой е % на най-висока затъмненоност, но аз съм това преди него

Последна промяна ogata на 29 Май 2013, 22:44, променена общо 1 път

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
оо бая е тва, с такова на предните ще ме клатят...
ще я правя аз по-светла, ама един цвят на всякъде, да видим из Пловдив до кога ще ме търпят без да ме глобят... 

- ogata
- старши ентусиаст
-
Херкулес написа:оо бая е тва, с такова на предните ще ме клатят...![]()
ще я правя аз по-светла, ама един цвят на всякъде, да видим из Пловдив до кога ще ме търпят без да ме глобят...
Със сигурност. Един колега в Бургас за 2-3 тона по-светло фолио отпред беше спрян от движение.

Иначе си е гангстерия де ... ти не виждаш кой е в ML-а, ма и те не виждат кой ги гледа

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
ogata написа:Херкулес написа:оо бая е тва, с такова на предните ще ме клатят...![]()
Със сигурност. Един колега в Бургас за 2-3 тона по-светло фолио отпред беше спрян от движение.
Иначе си е гангстерия де ... ти не виждаш кой е в ML-а, ма и те не виждат кой ги гледа![]()
![]()
Ще скоча в дълбокото и аз...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Херкулес написа:Тоо аз като цяло съм спокоен , защото колата не ми е евридейка и се кара 2-3 пъти в седмицата и то само вечер и в почивните дни и се надяавам да нямам много проблеми пък и цялата на 35% не е кой знае колко много...
35% означава толкова видимост и това е всъщност 65% затъмнение. 65% е 35% затъмнение.. просто се мери на обратно

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
bum_bum написа:Херкулес написа:Тоо аз като цяло съм спокоен , защото колата не ми е евридейка и се кара 2-3 пъти в седмицата и то само вечер и в почивните дни и се надяавам да нямам много проблеми пък и цялата на 35% не е кой знае колко много...
35% означава толкова видимост и това е всъщност 65% затъмнение. 65% е 35% затъмнение.. просто се мери на обратно
А това не го знаех ,значи май май затъмнението не е толкова малко тогава....

68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5