Удaр при превключване?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Удaр при превключване?

Мнение от bum_bum » 05 Май 2014, 17:38

Еми като е било от тампона не ти ли правеше впечатление, че при потегляне удря, при отнемане и подаване на газ по-рязко пак.. Нали това дискутирахме по-напред.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 05 Май 2014, 21:11

Нали ви казвам че при колко хора го карах всички казаха луфт в дифа,и сега накрая пак аз открих проблемаказах му на тоя какво се случва той напъва с щангата ама нищо всичко здраво и остави я и се чуди,а докато се чудеше аз я взех и напънах тоя тампон и му казах ето тоя тампон е скъсан и той дойде и вика чак пък толко от един тампон :lol: Аз какво да направим като не разбирам от всичко (не ме е срам да си призная) затова я карах къде ли не ама явно и те разбират колко мене :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Май 2014, 21:25

От тампона удря страшно много. Аз съм с някакъв правеняк полиуретанов и все забравям да си поръчам истински и периодично ходя за "натягане" :mhihi: Като се разхлаби ударите са плашещи. Предполагам при по-нормална кола ще е по-слабо, но моята е много рязка и първия път помислих, че се е откъснал моста направо :mhihi:
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 05 Май 2014, 23:09

ozBMW написа:Оказа се че има много голям луфт в диф-а,ама то така и така съм решил да му взимам шпер,така че ще се оправи като го сменя :yes:

И аз си взех друг диф,но след щателна проверка отдолу :yes: .Дифа ми е голям,но явно не пречи след време да даде фира и да потропва м/у превключване на скоростите :D .На място на канал лашкахме колата и се видя,как кардана се измества спрямо дифа и тропането беше ясно от де идва :mhihi: .Сега остава да го сложа другия диф,но за момента нямам време,пък и канал.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 31 Авг 2014, 21:15

Беше заминал тампона на магарето,смених го с полиуретанов и се укроти за известно време сега пак почна да удря даже и задна като слагам :kuku: :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 01 Сеп 2014, 9:35

При мен си го има това "тупкане" от 3 години на 20ката. И майстори са се завирали и аз и всичко се видя здраво :shock:
Доста рядко се получава и обикновено спрял и подаване първа. Усещането е все едно се кара автомат - леко тупкане и само на първа. Прави го рядко и когато й е кеф. Спрях да го мисля, ама не е решение това. Явно и аз попадам на такива, дето ги мързи да гледат. Пък и моето око не бе най-въоръженото при моя си оглед преди.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 01 Сеп 2014, 10:19

Това"тупкане" го имах на Е36-цата и сега го имам пак на Е46,която е 4х4. Ходил съм при няколко майстори,включително известни такива от форума ,които разбират и проблема така и не е отстранен.

Потребител
Аватар
Кара: 318is M44 B19 1996г. Coupe
Мечтае да кара: Парапланер

Мнение от zi911 » 04 Сеп 2014, 15:16

Не знам какво разбирате под "туп" но при мен звука е повече на дрънчене като звън "дзън". Видимо някъде има луфт. На къде да се насоча или най лесното решение е луфт в деференциала? Има ли свръзка като каре или друго което да прави дрънчащ звук по кардана?
Като бутам на място колата както е включена на първа напред назад се чува това обиране на луфт. Пробвал съм и номера с ръчната и леките отпускания на съединителя но и на място върши работа. Пак се чува един и същ звук като на метал в метал с луфт. На лада примерно това си е чист звук на разбито каре. Някакви идеи?

мерси
Кръвна група A 100 =]

Предишна

Назад към E36