Как да узаконим новомонтиран мотор - инструкции
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Как да узаконим новомонтиран мотор - инструкции
Bexim написа:Имат си начини.. Как виждат номера, аз веднъж се гъзурчих и не можах да го намеря![]()
Мен веднъж един полицай ме спря и вика, що караш са тази двайска, мислиш ли да слагаш 2.5 нещо?
Аз казвам:
- Е, не е ли незаконно?
- Дреме ти, слагай, карай, плъзгай![]()
Просто беше фен, жив и здрав да е!
Номера изобщо няма нужда да го гледат. При съмнение колата се "конфискува до изясняване на случая", след това на канал си правят експертизата и , ако номерата не съвпаднат лошо...
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Dpy написа:Номера изобщо няма нужда да го гледат. При съмнение колата се "конфискува до изясняване на случая", след това на канал си правят експертизата и , ако номерата не съвпаднат лошо...
Малко е спорен тоя въпрос според мен. Мисля, че трудно ще ти конфискуват колата на пътя без да имат нещо конкретно. Ако сравнят номера на мотора и се окаже различен - добре, имат причина да задържат колата. И това при положение, че нямаш документ, който да удостовери собствеността и произхода на двигателя. Аз преди да купя редовен мотор и да го узаконя, бях с друго 2.8 без документи. Спряха ме и доста се чудиха, ама не можаха да намерят номера на мотора и бяха принудени да ме пуснат. И смятам, че не просто има нужда да гледат номера на мотора, а направо са длъжни, защото аз вече съм законен, но в малкия талон пак си пише 1.8ис и ако е както казваш - да не са длъжни да гледат, директно ще ми приберат колата без причина

- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
На моя големия талон там в графата където пише номер на двигателя пише - НЯМА т.е нямам номер , това означава ли ако му набия 6 цилиндров и няма да имам ядове ако направят проверка , сега съм с 4 цилиндров .
- raduslaf
- ентусиаст
-
alexanderkirow написа:На моя големия талон там в графата където пише номер на двигателя пише - НЯМА т.е нямам номер , това означава ли ако му набия 6 цилиндров и няма да имам ядове ако направят проверка , сега съм с 4 цилиндров .
При теб вероятността да имаш проблем идва от две места - първо караш 4 цилиндъра и ако сложиш 6 може просто да попаднеш на полицаи, които са наясно с тая разлика и да го отнесеш. Второ - твърде вероятно е да имаш ядове с факта, че в талона нямаш номер, а те го разчитат върху самия двигател. Абе, с две думи - регистрирайте си колите с новите двигатели, защото съществува реална възможност да страдате много.
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Ако боцна Ис едната вероятност за разпознаване спада много , а ако случайно намерят номер на новия мотор аз какво да направя че като съм си я внасял не са го видели и са я писали 1.6 ?
Последна промяна alexanderkirow на 06 Окт 2012, 13:07, променена общо 1 път
- raduslaf
- ентусиаст
-
alexanderkirow написа:Ако боцна Ис едната вероятност за разпознаване стада много , а ако случайно намерят номер на новия мотор аз какво да направя че като съм си я внасял не са го видели и са я писали 1.6 ?
Това в червеното не го разбирам. За останалото хипотези много. Ако намерят номера на новия мотор, а в талона си без номер, е причина да се прави експертиза, на която трудно ще скриеш, че си сменял мотора. Докато си без законен двигател има и шанс да се разминеш, но аз лично не бих разчитал на случайности и затова си го узаконих и сега си карам без да се насирам всеки път като видя полиция.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
На мене ми е много интересно,дали знаят всяка кубатура,на всеки производител с колко цилиндров двигател се произвежда!Те големи експерти ще излезнат!В малкия талон пише 320,двигателя е 2,8л,номера му не се вижда обикновено.Как да разберат,че е сменян,така проверявайки те на пътя?Защо да решават да кофискуват колата?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- raduslaf
- ентусиаст
-
ildivvy написа:На мене ми е много интересно,дали знаят всяка кубатура,на всеки производител с колко цилиндров двигател се произвежда!Те големи експерти ще излезнат!В малкия талон пише 320,двигателя е 2,8л,номера му не се вижда обикновено.Как да разберат,че е сменян,така проверявайки те на пътя?Защо да решават да кофискуват колата?
Ами съгласи се, че не е много сложно да се знае, че що се отнася до е36, колите от 1.6 до 1.8ис излизат с 4 цилиндъра, а всичко нагоре е с по 6. Знам за случаи, в които това нещо е установено от полицията на пътя. Все пак се научиха, че масово тия коли са с трансплантирани мотори и вероятността да попаднеш на някой, който е наясно с тоя факт никак не е малка. Колкото до конфискацията, мисля, че доста ясно съм го написал

38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3